عزاداری پرشور محرم امسال وحدت ملی جامعه ایرانی را بیش از پیش به رُخ اپوزیسیون کشید
گروه سیاسی: اغتشاشاتی که پاییز سال گذشته به بهانه فوت مهسا امینی در کشور به راه افتاد، مفاهیم ملی و مذهبی را توأمان با یکدیگر هدف قرار داده بود. صحبت و دفاع از تجزیهطلبی و عادیسازی این موضوع از سوی رسانههای ضدایرانی خارجنشین از یک سو و مقابله با عرق ملی مردم ایران از سوی دیگر از جمله اقدامات جریان آشوبطلب موسوم به زن، زندگی، آزادی برای به چالش کشیدن مفاهیم ملی ایرانی بود. در کنار این موارد، جریان آشوب و ترور حمله به باورها و اعتقادات مذهبی مردم ایران را نیز در دستور کار خود داشت. حمله به مساجد، حوزههای علمیه و البته روحانیون از سوی جوخههای پیاده نظام جریان تروریستی زن، زندگی، آزادی نیز در این راستا قابل تحلیل است. با این حال شرایط آنطور که جریان آشوب و ترور انتظارش را میکشید، پیش نرفت و هر کدام از مراسمات مذهبی و اتفاقاتی که رنگ و بوی ملی داشت، شکست مفتضحانه طرفداران آشوب زن، زندگی، آزادی را رقم زد.
* جام جهانی؛ نخستین رویارویی
در روزهای پایانی شهریور سال 1401 با فوت مهسا امینی و دروغسازیهایی که در ارتباط با نحوه فوت او منتشر شد، جریان آشوب فرصت را مغتنم شمرد و دست به ایجاد اغتشاش و ناامنی در کشور زد. دوقطبیسازی جامعه و رادیکالتر کردن شرایط کشور از جمله اهدافی بود که جریان زن، زندگی، آزادی دنبال میکرد. ایجاد حاشیه و دوقطبیسازی در جامجهانی فوتبال 2022 قطر، یکی از هدفگذاریهای آشوبطلبان و جریانات ضدایرانی بود. تیم ملی فوتبال کشورمان در حالی برای رقابت با انگلیس، ولز و آمریکا عازم قطر شد که تحت شدیدترین تخریبها از سوی مدعیان آزادی قرار داشت. در جریان هر ۳ بازی تیم ملی فوتبال با تیمهای همگروه نیز شاهد خیانت این جریان بودیم. چنانکه پس از باخت تیم ملی فوتبال به انگلیس و آمریکا شاهد خوشحالی بردههای بیوطنی بودیم که بویی از مفاهیم ملی و میهندوستانه نبرده بودند.
اگرچه در طول 2 ماه پیش از آغاز جام جهانی، بارها و بارها جریان آشوب، با ترورهای کور مردم و ایجاد اغتشاش و ناامنی نشان داد مساله نه جمهوری اسلامی، بلکه کلیت واحدی به نام ایران است اما اتفاقاتی که در جریان مسابقه فوتبال بین تیم ملی فوتبال کشورمان با انگلیس و آمریکا شاهدش بودیم، ضدیت اوباش بیوطن با ایران و البته وطنفروشیشان را شفاف و با صراحت هرچه تمامتر به نمایش گذاشت؛ اتفاقاتی که نشان داد شعار «زن، زندگی، آزادی» سرابی بیش نیست و اگر مردم ایران بخواهند سرنوشت خود را به چنین اوباشی بسپارند، بیشک نابودی و از بین رفتن ایران در انتظارشان است. به رغم تمام تلاشی که جریان آشوب برای به حاشیه بردن حضور تیم ملی فوتبال ایران در جامجهانی به کار بست، اکثریت جامعه ایرانی ضمن محکوم کردن دم تکان دادنهای این بیوطنها، از آنها اعلام برائت کرد.
* شب یلدا و شکستی دیگر
جریان آشوب و ترور ضدایرانی در ادامه مقابله خود با مفاهیم ملی، از چند روز مانده به شب یلدا، مردم ایران را به عدم شادی و خوشحالی در این شب فرا خواند؛ فراخوانی که مردم را دعوت به ایجاد آشوب و اغتشاش در شب یلدا میکرد و هر نوع نشاط در جامعه را زیر بار تخریب میگرفت. با این حال، مردم ایران بدون توجه به دست و پا زدنهای اوباش، این شب باستانی را مثل هر سال دیگر برگزار کردند.
* 22 بهمن و ناکامی جریان ضدایرانی
در راهپیمایی 22 بهمن سال قبل نیز مردم ایران در سراسر کشور با حضور پرشور خود در خیابانها، شکست دیگری برای اپوزیسیون ایران رقم زدند. حضور گسترده مردم در مراسم راهپیمایی 22 بهمن سالروز پیروزی انقلاب اسلامی درحالی بود که جریان آشوب از مدتها قبل در فراخوانهای متعدد، تحریم راهپیمایی و عدم شرکت در آن را توصیه میکرد.
* نوروز و مهر شکست بر پیشانی جریان ضدایرانی
مردم ایران در حالی آماده نوروز 1402 میشدند که جریان ضدایرانی زن، زندگی، آزادی در راستای اهداف ایرانستیزانهای که داشت، مردم را به عدم شادی و ایجاد شورش علیه حاکمیت فرا میخواند. در این مورد نیز مثل موارد قبلی، شاهد جریان زندگی و نشاط در بازارهای شب عید بودیم که نشان از تدارک مردم ایران برای تحویل سال نو داشت.
* شادپیمایی ملی در غدیر
یکی از مظاهر همبستگی و اتحاد مردم ایران، به رغم همه تفاوتها و اختلاف سلیقههایی که دارند، راهپیمایی پرشور در مراسم جشن عید غدیر بود که در سراسر کشور برگزار شد. چنانکه مردم تهران با حضور در مسیر 10 کیلومتری از میدان آزادی تا میدان امام حسین(ع)، ضمن اعلام اتحاد با یکدیگر، نشان دادند بر خلاف تلاش و القای گروههای ضدایرانی مبنی بر دور بودن جامعه ایرانی از مفاهیم و مناسبات مذهبی، مناسک دینی و مذهبی تا چه میزان از اهمیت برخوردار است. این در حالی بود که از روزهای پیش از برگزاری این آیین، رسانههای ضدانقلاب و برخی جراید غربگرای داخلی با تمام قوا برای هجو این برنامه و شرکتکنندگان حاضر در آن و زیر سوال بردن فلسفه پاسداشت شعائر دینی، بسیج شده بودند.
* تیر محرم بر قلب اپوزیسیون
جدای از همه مواردی که ذکر شد، عزاداری پرشور مردم ایران برای سیدالشهدا(ع) تیر آخر بر قلب جریانی بود که در طول چند ماه گذشته، سعی در دور کردن مردم ایران از دین و مناسک مذهبی داشت.
اساسا آیینها و مناسک دینی از جمله موقعیتهایی است که هم توان بسیجکنندگی دین را نمایان میکند و هم یک شبکه ارتباطی میان دینداران به وجود میآورد. مهمترین آیین جمعی شیعیان مربوط به عزاداری ایام محرم میشود که بسیاری از آن با عنوان «اصیلترین رسانه شیعیان» یاد میکنند. رسالت این رسانه در دهههای متمادی برانگیختن یک حس جمعی در محبت به اهل بیت(ع) بوده که مانع فراموشی تاریخ و مسیر آن شده است. بر همین اساس دشمنان انقلاب و اسلام همواره بر تخریب این آیین و هجو عزاداران حسینی تمرکز داشتهاند که امسال بیش از هر سال دیگری بود.
به رغم تلاش اپوزیسیون ضددینی ایران، عزاداری محرم 1402 در هرم گرمای تابستان به گرمترین و عظیمترین شکلی که ممکن بود برپا شد و عظمت باور مردم ایران به امام حسین(ع) را به رخ کشید. از همین رو محرم امسال را باید سیاسیترین محرم معاصر کشورمان دانست. اگر تا به حال روایت ناب انقلابی بر سیاسی بودن این آیین تاکید داشت و حتی نسبت به خطر سکولار شدن عزای حسینی هشدار میداد، امسال مخالفان دین و شریعت بیش از هر زمان دیگری بر سیاسی بودن این آیین تاکید داشتند و از مردم ایران میخواستند با حضور نیافتن در عزای حسینی، از قدرت نهاد دین در جامعه ایران بکاهند؛ درخواستی که البته با «نه» قاطع و حقیقی مردم ایران باطل شد.
مخلص کلام آنکه جریان «زن، زندگی، آزادی» یک هدف آشکار را دنبال میکرد و آن حمله به واجبات شرعی و مقدسات دینی مردم، در کنار تخریب مفاهیم ملی ایرانی بود؛ هدفی که ابتدا با حمله به عفاف و حجاب آغاز شد، با تخریب تیم ملی فوتبال کشورمان و مناسبتهای باستانی ایران ادامه یافت و در محرم امسال با حمله به اهل بیت پی گرفته شد اما شکست این جریان در خاموش کردن چراغ عزای حسینی و ناکامی در کمرنگ کردن میهندوستی مردم ایران، گویای این واقعیت بود که برخلاف اوهام شکستخوردگان سیاسی، نهاد دین و میهن کماکان بالاترین پیوند را با جامعه دیندار ایران دارد.