بر اساس آمارهای رسمی دفتر موسیقی وزارت ارشاد در 3 ماه نخست امسال صدور مجوز اجرای موسیقی در پایتخت رشد ۳۵ درصدی داشته است
گروه فرهنگ و هنر: اوایل خرداد امسال محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه جلسه هیات دولت درباره مطالب منتشرشده مبنی بر ممنوعیت فعالیت برخی خوانندگان موسیقی گفت: شبکه رسانهای ما باید بررسی کند چطور امکان دارد تصمیمی که گرفته نشده است، به یکباره رسانهای و درباره آن بحث میشود. این موارد مقررات خاصی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دارد، ترتیبهای روشنی داریم که بر اساس آنها بررسی میشود و اگر مشکلی باشد، به افراد اعلام میشود و اصلا مخفی نیست.
وی ادامه داد: مشخص است اگر برای کسی در این زمینه مشکلی پیش بیاید، با برگزاری کنسرت او موافقت نمیشود. حال درباره جوسازیهای رسانهای، از همه بخشها خواستم به اینگونه شایعهسازیهای رسانهای پایان دهند. اجازه ندهیم افرادی با انگیزههای مختلف التهاب ایجاد کنند. حوزه فرهنگ و رسانه قواعد روشنی دارد و متولی آن وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.
وزیر ارشاد در عین حال یادآور شد: مثل هر صنف دیگری، اگر کسی جایی تخلفی کرده باشد، طبق مقررات به آن رسیدگی میشود؛ حال اگر به جمعبندی برسند، به خود فرد اعلام میشود و در کارهایش تاثیر دارد. اسماعیلی در پایان تصریح کرد: اینکه یک نفر اعلام و کلی خبر ایجاد کند، جز شایعهسازی چیز دیگری نیست و من از اساس این نوع خبرسازیها را رد میکنم. هنردوستان حتما موارد این چنینی را از طریق اعلام رسمی وزارت فرهنگ و نهادهای متولی در این حوزه دنبال کنند.
چندی بعد محمد اللهیاری مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در واکنش به حواشی به وجود آمده پیرامون فعالیت برخی هنرمندان، به افزایش فعالیتهای موسیقایی کشور در ماههای اخیر اشاره کرد و آماری از اجراهای صحنهای و همچنین مجوزها ارائه داد.
به گفته وی، اردیبهشت سال جاری با مجوز دفتر موسیقی در تهران و در سالنهای با ظرفیت بیش از ۱۲۰ نفر ۱۲۰ کنسرت موسیقی برگزار شده است.
اللهیاری همچنین در بخشی از توضیحات خود یادآور شد: در این 3 ماه در گونه پاپ اکثر هنرمندان بنام و سرشناس و مورد توجه مردم روی صحنه رفتهاند.
وی همچنین از فعالیت تازه برخی هنرمندان با مساعدت دولت و نهادهای مرتبط بعد از چند سال خبر داد.
این مدیر فرهنگی همچنین از بدیهی بودن احتمال بروز مشکلاتی در زمینه فعالیتهای موسیقایی گفت و راهحل آن را مراجعه هنرمندان به دفتر موسیقی معاونت هنری وزارت ارشاد عنوان کرد.
به گفته وی «در هر برهه زمانی ملاحظهای وجود داشته باشد، با خواننده و تهیهکننده مربوط در میان گذاشته خواهد شد».
اللهیاری با درخواست از هنرمندان در پرهیز از دامن زدن به حواشی رسانهای مطابق آنچه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفته است، بیان کرد: تأکید وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بر پرهیز از پرداختن به حواشی در رسانهها و فضای مجازی، تسهیل و تسریع در فرآیندهای پاسخگویی و گفتوگو برای تکریم هنرمندان و رفع سوءتفاهمات و افزایش نشاط هنری و اجتماعی است.
در حالی آمارهای رسمی مجوزهای صادر شده از سوی دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در 3 ماه نخست سال 1402 برای سراسر کشور اخیراً اعلام شد که بررسیها نشان میدهد پایتخت در این دوره شاهد رشد 35 درصدی صدور مجوزها و 31 درصدی سانسهای اجرا نسبت به سال گذشته بوده است. بر اساس آمار کلی منتشر شده در پایان تیرماه از سوی دفتر موسیقی وزارت ارشاد، در 3 ماه نخست سال جاری 292 اجرای صحنهای مجوز دریافت کرده و تعداد دفعات این برنامهها به 776 نوبت اجرا در کشور رسیده که در مدت یادشده، 70 آلبوم موسیقی مجوز دریافت کرده و برای 940 تکآهنگ و 3 آلبوم تصویری موسیقی نیز در این مدت توسط دفتر موسیقی مجوز انتشار صادر شده است.
این در حالی است که حضور رسمی 2 گروه موسیقی ایرانی در خارج از کشور و همچنین صدور مجوز انتشار 42 کتاب گویا از دیگر اقدامات دفتر موسیقی در 3 ماه نخست سال جاری بوده است و در همین دوره در بخش تأسیس و تمدید مجوز مراکز تولید و تکثیر آثار صوتی و تصویری و همچنین استودیوهای صدابرداری، 18 مجوز صادر شده است.
از سوی دیگر بررسی همین آمار صرفا برای پایتخت بیانگر آن است که در فصل بهار دفتر موسیقی مجموعاً 126 مجوز برای 328 سانس اجرا در تهران صادر کرده که به تفکیک عبارت است از: فروردین 27 مجوز برای 64 سانس، اردیبهشت 54 مجوز برای 118 سانس و خرداد 171 مجوز برای 432 سانس.
در همین حال، بررسی صدور مجوزها و سانسهای اجراشده پایتخت در دوره مشابه سال گذشته نیز بیانگر این نکته است که فصل بهار سال گذشته مجموعاً 126 مجوز برای 328 سانس اجرا صادر شده که مقایسه این 2 حکایت از این دارد که صدور مجوز نسبت به سال قبل برای فصل بهار رشدی معادل 35 درصد داشته و برنامههای اجرا شده نیز رشدی 31 درصدی را تجربه کرده است.
این آمار نشان میدهد موسیقی، بهار پررونقی پشت سر گداشته است البته انتظار میرود متولیان صدور مجوزهای موسیقی به سایر گونههای موسیقی جز پاپ؛ مثل سنتی، کلاسیک و نواحی توجه بیشتری کنند، چرا که این گونههای موسیقی در کنار علاقهمندان بسیار، از غنای موسیقایی بالایی برخوردارند.