دستور برای اتمام پروژههای فرودگاه امام خمینی(ره)
وزیر راه و شهرسازی در بازدید از پروژههای عمرانی و زیرساختی در دست اجرا در شهر فرودگاهی امام خمینی(ره) بیان داشت: با توجه به در پیش بودن پروازهای اربعین لازم است هرچه سریعتر این پروژهها به اتمام برسد تا شهر فرودگاهی در ایام پروازهای اربعین بتواند با حداکثر ظرفیت به مسافران و زائران خدمترسانی کند. مهرداد بذرپاش به همراه جمعی از مدیران این وزارتخانه با حضور در شهر فرودگاهی، از پروژههای عمرانی و زیرساختی در دست اجرا در این مجموعه بازدید کرد و طی بازدید دستورات لازم برای اتمام همه پروژههای جاری در سطوح پروازی قبل از عملیات اربعین را صادر و بر انجام و اتمام آسفالت تمام پارکینگهای ترمینال سلام به منظور ارائه خدمات مطلوبتر در این ترمینال در ایام اربعین تاکید کرد. وی در این بازدید با اشاره به اهمیت شهر فرودگاهی امام خمینی(ره) در صنعت حملونقل کشور گفت: توسعه شهر فرودگاهی به عنوان مهمترین درگاه ورودی و خروجی جمهوری اسلامی ایران باید در کوتاهترین زمان و با بهترین کیفیت انجام و این مجموعه به یکی از نمادهای توسعه اقتصادی کشور تبدیل شود. وزیر راه و شهرسازی با ابراز رضایت از روند پروژههای عمرانی و زیرساختی در دست اجرا در شهر فرودگاهی امام خمینی(ره) بیان داشت: با توجه به در پیش بودن پروازهای اربعین لازم است هرچه سریعتر این پروژهها به اتمام برسد تا شهر فرودگاهی در ایام پروازهای اربعین بتواند با حداکثر ظرفیت به مسافران و زائران خدمترسانی کند.
***
مصرف برق یک روز تابستان 2 برابر روزهای عادی است
در روزهای اخیر با افزایش قابل توجه مصرف برق، میزان انرژی برق مصرفشده در یک روز به عدد یک میلیارد و 548 میلیون کیلووات ساعت رسید که معادل مصرف انرژی یک سال 1.8 میلیون لامپ رشتهای و همچنین مصرف 2 روز برق روزهای عادی است. بر اساس اطلاعات منتشرشده از شرکت مدیریت شبکه برق کشور، مصرف برق در فصل تابستان 1402 رکوردهای قابل توجهی را به ثبت رسانده و 2 مرداد سال جاری به رقم 72 هزار و 724 مگاوات رسیده است. شاخص اوج بار، بیشترین مصرف برق کشور در یک ساعت را مشخص میکند و نمایانگر انرژی مصرف شده در طول یک روز طی فصل تابستان نیست. بر این اساس، به استناد اطلاعات مدیریت شبکه برق، میزان انرژی مصرف شده برق کشور در روزهای جاری به عدد یک میلیارد و 548 میلیون کیلووات ساعت رسیده است. در همین راستا، مصطفی رجبی مشهدی، سخنگوی صنعت برق اظهار داشت: در روزهای عادی فصولی که وسایل سرمایشی در کشور فعالیت ندارد، مصرف انرژی یک روز کشور بین 720 تا 800 کیلووات ساعت متغیر است اما در بازه زمانی کنونی که با ثبت رکوردهای مصرف همراه شده است، برق مصرفی یک روز به اندازه 2 روز عادی است.
***
استقبال یک میلیون خانوار از طرح کالابرگ الکترونیک
معاون امور رفاه وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: یک میلیون خانوار از ۳ دهک پایین درآمدی از طرح کالابرگ الکترونیک استقبال کردند. علیرضا عسگریان درباره مرحله جدید طرح کالابرگ الکترونیک گفت: این مرحله آغاز شده و بر این اساس افرادی از ۳ دهک پایین درآمدی که بتوانند حداقل 50 درصد یارانه نقدی خود را به مبلغ 200 هزار تومان از 11 قلم کالای منتخب سبد معیشت خریداری کنند، مشمول شارژ 120 هزار تومان اعتبار اضافی خواهند شد. وی افزود: طرح کالابرگ الکترونیک فعلا برای ۳ دهک پایین درآمدی به تعداد 8 تا 9 میلیون خانوار و به استعداد 29 میلیون نفر جمعیت کشور معادل یکسوم جمعیت اجرا میشود. معاون رفاهی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره اینکه تا چه میزان از طرح کالابرگ استقبال شده است، عنوان کرد: در مدت اجرای کالابرگ تاکنون یک میلیون خانوار از این طرح استفاده کردند که عمدتا در 3 دهک پایین درآمدی جامعه بودند و طرح نسبت به گذشته رشد قابل قبولی پیدا کرده است. عسگریان درباره اینکه چرا استقبال از کالابرگ ناچیز بوده است، گفت: دلایلی مختلفی دارد، از جمله عدم اطلاعرسانی کافی و همچنین شکلگیری رفتار مصرفی مردم در زمانی که هنوز زیرساخت اجرای کالابرگ فراهم نبود و مردم از یارانه معیشتی خود برای سایر هزینهها مانند کرایه خانه، هزینه ایاب و ذهاب یا سایر هزینههای خانوار استفاده کردهاند. وی درباره اینکه آیا مغازهداران در طرح کالابرگ الکترونیک میتوانند گرانفروشی کنند یا کالاهای اجباری به مشتریان بدهند، اظهار داشت: این 11 قلم کالای سبد معیشت (شامل ماست، شیر، پنیر، قند و شکر، روغن، برنج، مرغ و تخممرغ، گوشت، ماکارونی و حبوبات) همه از کالاهای تعزیراتی هستند که اگر کسی گرانفروشی کند، حتی بدون کالابرگ الکترونیک میتوان به تعزیرات شکایت کرد. وی درباره فروش کالای اجباری هم گفت: اگر فردی هر تعداد کالای دیگر هم خریداری کند، فقط 11 قلم کالای مورد نظر سبد معیشت مشمول یارانه است و اگر فردی بیش از این اقلام خریداری کند، مشمول اعتبار کالابرگ نمیشود.