سیدمحسن حسینی: تنش در مرزهای شمالی فلسطین اشغالی طی 2 ماه گذشته افزایش یافته و این مساله ذهن صهیونیستها را بشدت درگیر کرده است. رسانههای صهیونیستی چندی پیش مدعی شدند نیروهای حزبالله در عمق ۳۰ متری فلسطین اشغالی و به طور مشخص در محل تحت کنترل تلآویو در مزارع شبعا، 2 چادر برپا کردهاند و تکاوران «رضوان» وابسته به حزبالله در این چادرها مستقرند، هرچند چند روز بعد اعلام کردند یکی از این چادرها برچیده شده است؛ ادعایی که «نبیه بری» رئیس پارلمان لبنان آن را رد و اعلام کرد این چادر در خاک لبنان قرار دارد و نیروهای رژیم صهیونیستی باید از مناطق اشغالی خارج شوند. تحرکات مشکوک صهیونیستها در مرز لبنان از دیوارکشی گرفته تا خاکبرداری و کشیدن سیمخاردار در مناطق تحت اشغال نشاندهنده ترس و هراس تلآویو از هرگونه تشدید تنش در این منطقه است.
* چرا صهیونیستها از هرگونه نبرد در جبهه شمال هراس دارند؟
1- بحران سیاسی در رژیم صهیونیستی اکنون به اوج خود رسیده است و مشخص نیست چه آیندهای در انتظار کابینه بنیامین نتانیاهو است. نبرد دولت با مخالفان کابینه بر سر قانون اصلاح قضایی هرچند با تصویب یک بخش از آن در کنست به نفع باند نتانیاهو پیش میرود اما مخالفان سرسخت همچنان در خیابانها حضور دارند و تاکید کردهاند تا لغو کامل این تغییرات به هیچ وجه عقبنشینی نخواهند کرد تا جایی که کارشناسان امنیتی رژیم، وقوع جنگ داخلی در سرزمینهای اشغالی را بسیار محتمل میدانند.
بحران سیاسی در رژیم صهیونیستی تا جایی پیش رفته است که اکنون برخی همحزبیهای نتانیاهو در حزب لیکود نیز خواستار متوقف شدن طرح اصلاحات قضایی هستند. علاوه بر این، پای جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا نیز به این بحران کشیده شده و کاخ سفید مجبور شده در بیانیهای رسمی خواستار توقف تصویب این قانون در کنست شود.
در چنین شرایطی، نبرد با قدرتی مثل حزبالله در شمال فلسطین اشغالی، آخرین چیزی است که مقامات صهیونیست آرزوی آن را دارند.
2- اقدامات افراطی بنیامین نتانیاهو همچنین باعث شکاف عمیق در ارتش و نیروهای امنیتی و تشدید تمرد نظامیان ارتش این رژیم شده است. «هرتزی هالوی» رئیس ستاد مشترک ارتش رژیم تروریست صهیونیستی در این باره با هشدار به بنیامین نتانیاهو گفته در پی تصویب قانون لغو «برهان معقولیت» در کنست، ممکن است دامنه نافرمانی نظامی از نظامیان ذخیره، به بخش عملیات نظامی کشیده شود.
شبکه ۱۲ رژیم صهیونیستی نیز به تازگی فاش کرد نظامیان و افسران ذخیره در یگان ریاست ستاد ارتش این رژیم حاضر به خدمت برای یک سیستم دیکتاتوری در اراضی اشغالی نیستند. رسانههای صهیونیست همچنین گزارش دادند دهها خلبان پس از تصمیم کنست به فرماندهان خود اعلام کردند تصمیم به توقف فوری خدمت گرفتهاند. با چنین بحران سیاسیای در داخل تلآویو و این ارتش ورشکسته ـ که در آستانه فروپاشی قرار دارد ـ صهیونیستها حق دارند درباره مرزهای شمال به شدت نگران و هراسان باشند.
3- اما سخنرانی سیدحسن نصرالله، دبیرکل حزبالله به مناسبت روز عاشورا خواب را از چشمان صهیونیستها ربود. سیدحسن نصرالله در سخنرانی عاشورایی خود تاکید کرد مقاومت آماده است و در مقابل هیچ حماقت اسرائیل در قبال لبنان، اهمال نخواهد کرد. مقاومت لبنان کوتاهی نخواهد کرد و آماده بازدارندگی، مقابله و آزادسازی اراضی لبنان در مقابل هرگونه حماقت اسرائیلیهاست. وی تصریح کرد: این لبنان است که مورد تجاوز قرار گرفته و اسرائیل هنوز بخشی از خاک ما را تحت اشغال دارد. آنها بخشی از منطقه «الغجر» را اشغال کردهاند و با وقاحت از اقدامات تحریکآمیز سخن میگویند.
به دنبال بیانات قاطع نصرالله که از بحران داخلی اسرائیل به عنوان یک «ضعف تاریخی» یاد کرد، ارتش رژیم صهیونیستی به طور ناگهانی نیروهای خود را در مرز لبنان تقویت کرد و نخستوزیر این رژیم اعضای کابینه امنیتی را برای بررسی اوضاع فراخواند.
* نتیجه نشست اضطراری کابینه امنیتی صهیونیستها چه بود؟
طبق گزارش رسانههای صهیونیستی، نتیجه نشست اضطراری کابینه امنیتی تلآویو نه تنها تشدید آمادگی برای هرگونه نبرد احتمالی با حزبالله یا شاخ و شانه کشیدن نبود، بلکه خروجی آن عجز و استیصال و ارسال این پیام آشکار به حزبالله بود: تلآویو خواهان هیچگونه رویارویی در جبهه شمال نیست!
روزنامه یدیعوت آحارانوت با بررسی جلسه اضطراری کابینه امنیتی اسرائیل از قول مقامات حاضر در این جلسه گزارش داد: در طول این نشست، هیچ تصمیم مشخصی اتخاذ نشد و مقامات امنیتی تلاش داشتند به بحران در مرزهای شمالی فلسطین اشغالی دامن نزنند.
درز فوری محتوای این جلسه از طریق رسانههای اسرائیلی نشان میدهد تلآویو به دنبال این بود پیام خود را آشکارا به گوش رهبر حزبالله لبنان برساند: ما به دنبال درگیری در جبهه شمال نیستیم.