printlogo


کد خبر: 265733تاریخ: 1402/5/18 00:00
چینی‌ها شبکه‌های دفاعی محرمانه ژاپن و برنامه‌های نظامی واشنگتن در شرق آسیا را هک کردند
رودست چین به آمریکا

روزنامه آمریکایی واشنگتن‌پست دوشنبه گزارش داد هکرهای نظامی چینی به شبکه‌‌های دفاعی محرمانه ژاپن و توانایی‌ها و برنامه‌های نظامی متحد ایالات متحده در شرق آسیا دسترسی پیدا کرده‌اند. واشنگتن‌پست به نقل از چند مقام ارشد سابق آمریکایی گزارش داد آژانس امنیت ملی آمریکا پاییز سال ۲۰۲۰ این هک را کشف و این حمله را عمیق و مداوم توصیف کرد که هکرها و جاسوسان سایبری ارتش آزادی‌بخش خلق چین به برنامه‌ها، توانایی‌ها و ارزیابی‌ها از کاستی‌های نظامی ژاپن دسترسی پیدا کرده‌اند. طبق این گزارش، روسای آژانس امنیت ملی آمریکا پس از شنیدن اخبار این هک، برای در جریان گذاشتن وزیر دفاع ژاپن به توکیو سفر کردند که از آنها درخواست شد خودشان نخست‌وزیر ژاپن را مطلع کنند. در حالی که هک‌ها در زمان دولت ترامپ آغاز شده بود، در دولت بایدن هم ادامه پیدا کرد و مقام‌ها اطلاعات جدید را در سال ۲۰۲۱ کشف کردند که نشان‌دهنده نقض مداوم سیستم‌های دفاعی ژاپن و عدم پیشرفت در متوقف کردن افشای اطلاعات بوده است. واشنگتن پست در ادامه گزارش خود اعلام کرد ایالات متحده و ژاپن در نهایت توافق کردند از یک شرکت ژاپنی برای ارزیابی آسیب‌پذیری‌ها استفاده کنند و آژانس امنیت ملی آمریکا/ تیم فرماندهی سایبری یافته‌های این شرکت را ارزیابی و توصیه‌هایی درباره چگونگی پر کردن شکاف‌ها ارائه کنند. یک مقام نظامی سابق آمریکا که در جریان این اتفاق قرار گرفته بود، در توصیف آن گفت: «بد بود؛ خیلی بد». به گزارش واشنگتن پست، در پی این رویداد، مقام‌های ژاپنی گفتند قصد دارند در ۵ سال آینده برای افزایش امنیت شبکه، ۴ هزار نفر را به نیروهای امنیت سایبری نظامی اضافه کنند. یک مقام دفاعی ژاپنی هم به واشنگتن پست گفت یک فرماندهی سایبری برای نظارت بر شبکه‌های ژاپنی به صورت ۲۴ ساعته راه‌اندازی شده و مقام‌های ژاپن همچنین قصد دارند ۷ میلیارد دلار را در طول ۵ سال برای امنیت سایبری هزینه کنند. به ادعای نشریه آمریکایی فوربس، این نخستین مورد گزارش‌شده هک تحت حمایت دولت چین نیست و با گسترش قابلیت‌های سایبری این کشور، موارد رو به افزایش است. طبق این گزارش، ماه گذشته هکرهای تحت حمایت چین به حساب‌های ایمیل حدود ۲۵ سازمان از جمله آژانس‌های دولت ایالات متحده دسترسی پیدا کردند.
از جمله نهادهایی که از این حمله هکری متاثر شدند، وزارت خارجه آمریکا و وزارت بازرگانی بود، همچنین حساب ایمیل وزیر بازرگانی ایالات متحده و سفیر ایالات متحده در چین هدف قرار گرفت. به گفته مایکروسافت، چین همچنین سیستم‌های حمل‌ونقل، ارتباطات و تاسیسات را هدف قرار داده است. در ماه مه این شرکت آمریکایی ادعا کرد فعالیت پنهانی هدفمند برای دسترسی به سازمان‌های زیرساختی حیاتی در آمریکا را کشف کرده که توسط یک بازیگر تحت حمایت دولت چین انجام شده است. 
* توکیو واکنش نشان داد
ژاپن دیروز به این رویداد واکنش نشان داد اما از تایید گزارش‌ها مبنی بر اینکه هکرهای چینی محرمانه‌ترین اسرار نظامی این متحد حیاتی آمریکا در شرق آسیا را به خطر انداخته‌اند، خودداری کرد. «هیروکازو ماتسونو» سخنگوی دولت ژاپن گفت توکیو از این گزارش‌ها مطلع است اما به دلیل ماهیت موضوع از ارائه اطلاعات جزئی خودداری خواهد کرد. وی گفت: نمی‌توانم جزئیات بیشتر ارائه کنم اما این را تایید نکرده‌ایم که اطلاعات امنیتی به دلیل حملات سایبری درز پیدا کرده است.

Page Generated in 0/0137 sec