printlogo


کد خبر: 265743تاریخ: 1402/5/19 00:00
اخبار

«فارابی» و «اوج» برای تولید آثار سینمایی مشترک توافق کردند
مجید زین‌العابدین، مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی با اشاره به سیاست‌گذاری تازه این بنیاد در حمایت از تولیدات مشترک، گفت: ایده‌های نو و خلاق می‌تواند خلأ سوژه‌های استراتژیک و راهبردی مورد نیاز در سینمای ایران را پرکند و منجر به تقویت مضامین در کنار کیفیت حرفه‌ای و تکنیکی آثار خواهد شد.
احسان محمدحسنی، رئیس سازمان هنری - رسانه‌ای اوج نیز در این دیدار با اشاره به لزوم سفارش فیلمنامه در موضوعات مغفول در سینمای ایران گفت: سازمان اوج نگاه جامع‌نگری برای نگارش فیلمنامه و ساخت فیلم سینمایی دارد و علاوه بر موضوعات دفاع‌مقدس، مفاهیمی نظیر خانواده، اخلاق، موضوعات اجتماعی و سبک زندگی را نیز در بسته تولیدات سینمایی خود قرار داده است. علاوه بر این تولید آثار جذاب با مفاهیم تربیتی برای سینمای کودک و نوجوان نیز در نقشه راه تولیدات این سازمان قرار دارد. در این نشست مدیران بنیاد سینمایی‌فارابی و سازمان هنری - رسانه‌ای اوج ضمن تبادل‌نظر درباره مضامین طرح‌ها و فیلمنامه‌های قابل ساخت در 2 مجموعه، درباره تولید مشترک آثار سینمایی توافق کردند و درباره سازو‌کارهای اجرایی این همکاری مشترک بحث و تبادل نظر انجام شد.
***
«نشان ارادت» وارد فصل جدید خود شد
برنامه «نشان ارادت» به تهیه‌کنندگی پویان هدایتی از شنبه هفته آینده روی آنتن شبکه 2 می‌رود. فصل ششم «نشان ارادت» از ۲۵ محرم آغاز شده و تا اربعین ادامه خواهد داشت و همزمان از شبکه‌های 2 و جام‌جم پخش می‌شود. در این فصل هنرمندان، چهره‌های بنام، سوژه‌های اجتماعی، نخبگان، پیرغلامان، دختران قهرمان، کارآفرینان و خیران به همراه مردم عادی محور اصلی برنامه هستند؛ کسانی که در طول سال و محرم و صفر در دستگاه امام حسین (ع) فعالیت دارند؛ از جمله موکب‌داران، هیأت‌های قدیمی و... 
همچنین شعر «راز فریاد» با صدای مصطفی راغب به عنوان تیتراژ پایانی برنامه روی آنتن می‌رود. مراحل طراحی لوگوی برنامه نیز به عنوان تیتراژ آغازین در نظر گرفته شده است. لوگوی «نشان ارادت» را محمد روح‌الامین طراحی کرده است. این برنامه در ۳۰ قسمت ۳۰ دقیقه‌ای از شنبه ۲۱ مرداد ساعت ۱۸ همزمان با ۲۵ محرم تا اربعین از شبکه 2 سیما و شبکه‌های جام جم و برون‌مرزی صداوسیما روی آنتن می‌رود.
***
کدام کشورها رکورددار ارسال فیلم برای «فیلم کوتاه تهران» هستند؟
آمار فیلم‌ها و اطلاعات بخش سینمای بین‌الملل چهلمین جشنواره فیلم کوتاه تهران اعلام شد.
جشنواره فیلم کوتاه تهران به عنوان جشنواره مورد تأیید آکادمی اسکار شناخته می‌شود که سالانه پذیرای چند هزار اثر از فیلمسازان سراسر جهان است.
مهلت مقرر پذیرش آثار که از ۲۸ اسفند ۱۴۰۲ آغاز شده بود، با عبور از شرکت بیش از ۷۰۰۰ اثر از فیلمسازان ۱۳۱ کشور، در ۱۹ مرداد سال جاری، پایان یافت و توانست با دریافت ۷۲۱۶ فیلم کوتاه از فیلمسازان بین‌المللی، رکورد جدیدی برای جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران در تعداد فیلم‌های دریافت‌شده توسط دبیرخانه جشنواره در بخش بین‌الملل ثبت کند. همچنین طبق زمان‌بندی اعلام شده، اسامی فیلم‌های منتخب برای نمایش در بخش بین‌الملل جشنواره فیلم کوتاه تهران در انتهای شهریور ۱۴۰۲ اعلام خواهد شد. آمار آثار متقاضی در بخش بین‌الملل جشنواره به شرح زیر اعلام می‌شود: از تعداد ۷۲۱۶ اثر دریافت شده، آمار کل فیلم‌های ثبت‌نام شده در بخش بین‌الملل چهلمین جشنواره فیلم کوتاه تهران، تعداد ۳۳۹۰ فیلم داستانی، ۱۱۱۲ فیلم تجربی، ۱۰۶۸ فیلم مستند و ۹۳۶ فیلم پویانمایی و ۴۴۵ اثر نیز برای رقابت در جایزه ویژه بخش «حقیقت جویان» و ۲۶۵ اثر برای جایزه ویژه بخش «راه ابریشم»، از ۱۳۱ کشور متقاضی حضور در بخش بین‌الملل جشنواره چهلم بوده‌اند. همچنین اسپانیا با ۹۱۳، هند با ۵۵۳، فرانسه با ۴۹۴، آمریکا با ۴۴۸ و چین با ۳۶۷ فیلم کوتاه، ۵ کشور برتری هستند که بیشترین اثر را به این رویداد فرستاده‌اند. رتبه‌های بعدی فهرست کشورهای متقاضی حضور در جشنواره فیلم کوتاه تهران که رتبه‌های ۶ تا ۱۵ را به خود اختصاص داده‌اند نیز به ترتیب به کشورهای ایتالیا با ۳۲۹، برزیل با ۲۸۰، روسیه با ۲۳۸، بریتانیا با ۲۰۳، ترکیه با ۱۹۳، آلمان با ۱۶۰، کره‌جنوبی با ۱۵۹، مکزیک با ۱۳۶، کانادا با ۱۳۵ و لهستان و آرژانتین با ۱۲۹ فیلم کوتاه اختصاص دارد. چهلمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران به دبیری مهدی آذرپندار از ۲۷ مهر تا ۲ آبان ۱۴۰۲ برگزار می‌شود.
***
افخمی «صبح اعدام» را کلید زد
 همزمان با روز خبرنگار، فیلمبرداری تازه‌ترین اثر سینمایی بهروز افخمی با روایت یک خبرنگار از ساعات پایانی عمر شهیدان طیب حاج‌رضایی و اسماعیل رضایی کلید خورد. فیلم سینمایی «صبح اعدام» تازه‌ترین اثر بهروز افخمی به تهیه‌کنندگی علی شیرمحمدی با پرداختی به قیام خونین ١۵ خرداد سال ۱۳۴۲، از ۱۷ مردادماه در تهران جلوی دوربین رفت. این فیلم که اقتباسی از گزارش مفصل یک خبرنگار از تیرباران و اعدام شهید طیب حاج‌رضایی و اسماعیل رضایی در روزنامه کیهان است، همزمان با روز خبرنگار به طور رسمی کلید خورد. فیلم تازه افخمی، برشی از لحظات پایانی زندگی این دو شخصیت مردمی است که به صورت ریل‌تایم و در فاصله زمانی ۵ تا ۶:۳۰ صبحِ روز اعدام می‌گذرد. «صبح اعدام» که در ژانر تاریخی - سیاسی معاصر ساخته می‌شود، به صورت سیاه و سفید برای نمایش روی پرده سینما فیلمبرداری خواهد شد.
این فیلم محصول مشترک سازمان سینمایی سوره و بنیاد سینمایی فارابی است و اسامی بازیگران و عوامل آن در آینده نزدیک اطلاع‌رسانی خواهد شد.

Page Generated in 0/0195 sec