روز گذشته سفیر انگلیس برای چندمین مرتبه در طول یک سال گذشته، به وزارت امور خارجه کشورمان احضار شد. بر اساس اعلام وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، در پی انتشار محتوای مداخلهجویانه «سایمون شرکلیف» سفیر انگلیس در تهران در یکی از شبکههای اجتماعی همزمان با روز خبرنگار، او روز گذشته توسط مدیرکل غرب اروپا به وزارت امور خارجه احضار شد. در این احضار مراتب اعتراض شدید تهران نسبت به مواضع خارج از عرف، آداب و مقررات دیپلماتیک به شرکلیف ابلاغ شد. مدیرکل غرب اروپا تاکید کرد: «مطالب نسنجیده، غیرمسؤولانه و خارج از عرف دیپلماتیک، مصداق بارز دخالت در امور داخلی بوده و غیرقابل پذیرش است». مدیرکل غرب اروپا همچنین با اشاره به اقدامات مخرب برخی رسانههای مستقر در لندن علیه جمهوری اسلامی ایران به بهانه آزادی بیان اظهار داشت: «انگلیس با سابقه غیرقابل دفاع در قبال مردم ایران در جایگاهی نیست که بخواهد درباره جمهوری اسلامی ایران اظهار نظر کند». مدیرکل غرب اروپا خاطرنشان ساخت: «اینجا جمهوری اسلامی ایران است و اجازه نمیدهیم با اقدامات خودسرانه، حاکمیت جمهوری اسلامی ایران مورد بیتوجهی قرار گیرد».
همانطور که در ابتدا آمد، این برای چندمین مرتبه در یک سال گذشته است که سفیر انگلیس به دلیل اظهارات ضدایرانی و مداخله در امور کشورمان به وزارت امور خارجه احضار میشود. در جریان اغتشاشات سال گذشته نیز سایمون شرکلیف و کشورش از جمله فعالان و آتشافروزان آشوب «زن، زندگی، آزادی» بودند، به طوری که در جریان چند ماه اغتشاش، سفیر انگلیس چند مرتبه به وزارت امور خارجه احضار شد تا مراتب اعتراض ایران نسبت به اقدامات مداخلهجویانه انگلیس به او ابلاغ شود. برای مثال 19 آذرماه 1401 پیرو استمرار اظهارات مداخلهجویانه مقامات بریتانیایی درباره تحولات داخلی جمهوری اسلامی ایران و حمایت آنها از ترور و اغتشاش و اعمال تحریمهای غیرقانونی علیه شماری از اتباع ایران، «سایمون شرکلیف» سفیر این کشور از سوی رئیس اداره سوم غرب اروپا به وزارت امور خارجه احضار شد. در این دیدار تداوم اظهارات مداخلهجویانه و خارج از نزاکت مقامات بریتانیا درباره امور داخلی ایران و حمایتهای دولتی و رسانهای آن کشور از اغتشاشات و وضع تحریمهای بلاوجه و ریاکارانه بریتانیا علیه اتباع جمهوری اسلامی ایران شدیداً محکوم و تاکید شد تلاش بریتانیا و رسانههای لندننشین و دولتی آن کشور برای دمیدن تنفس مصنوعی به اغتشاشات راه به جایی نمیبرد و نتیجهای جز افزایش نفرت مردم ایران از تداوم سیاستهای ضد ایرانی آن کشور نخواهد داشت.
البته تنها انگلیس نیست که در راستای اهداف ضدایرانی و دخالت غیرقابل توجیه در امور داخلی ایران، به حمایت از خبرنگاران جاسوس پرداخته است. هشتم مرداد امسال نیلوفر حامدی و الهه محمدی برنده «جایزه آزادی» باشگاه ملی مطبوعات آمریکا در سال ۲۰۲۳ شدند؛ جایزهای که جان ابوشن نام دارد و شاخصترین جایزه این نهاد خبرنگاری و مطبوعات در آمریکاست.
اغتشاشاتی که پاییز سال قبل به بهانه فوت مهسا امینی در کشور به راه افتاد، صحنه رویارویی گروههای ضدایرانی با جمهوری اسلامی بود. سازمان تروریستی منافقین، سلطنتطلبان و گروهکهای تجزیهطلب از جمله بازیگرانی بودند که در اغتشاشات سال گذشته میدانداری میکردند اما این کشورهای غربی بودند که مثل همیشه فرماندهی آشوب در ایران را بر عهده داشتند. به طور مشخص، آمریکا، انگلیس و فرانسه با حمایت از جریان آشوب و ترور، پروژه براندازی جمهوری اسلامی را در دست گرفته بودند و در راستای این هدف، ضمن مداخله در امور داخلی ایران، اقدام به برگزاری نشست و جلساتی با افراد و گروههای ضدایرانی میکردند. حمایت از «جاسوس- خبرنگار»ها نیز از دیگر اقداماتی بود که در جریان اغتشاشات سال قبل از سوی غربیها شاهدش بودیم. نیلوفر حامدی و الهه محمدی، 2 خبرنگار رسانههای اصلاحطلب شرق و هممیهن در میان آشوبهای سال گذشته، به اتهام همکاری با دولت متخاصم، دستگیر شدند. اگرچه رسانههای خارجی وابسته به سازمانهای اطلاعاتی آمریکا و برخی اصلاحطلبان در کنار دولتهای غربی، سعی کردند بازداشت این دو را صرفا به انتشار خبر فوت مهسا امینی ربط داده و جمهوری اسلامی ایران را به سرکوب اعتراضات متهم کنند اما در بیانیه مشترک وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه در ارتباط با اغتشاشات، با اشاره به دستگیری این دو فرد، آمده بود: «سرویسهای جاسوسی غربی و صهیونیستی، دورههای آموزش مربیان جنگهای ترکیبی برای تعداد قابل توجهی از عناصر مرتبط را برگزار کرده و به آنها ماموریت دادهاند بر مبنای آنها به صورت تشکیلاتی عمل نمایند... متولی دورههای مذکور وزارت خارجه آمریکا میباشد که از حمایت کامل سرویس جاسوسی C.I.A استفاده مینماید... مفاد دورهها در فشردهترین تعبیر در چارچوب مؤلفههای جنگ ترکیبی و براندازی نرم تعریف میشود... انتشار نخستین عکس از مرحومه امینی روی تخت بیمارستان توسط «ن.ح» (نیلوفر حامدی) صورت گرفت که از آموزشدیدگان همین دورهها در خارج از کشور بود. او با استفاده از پوشش خبرنگاری از نخستین افرادی بود که در بیمارستان حضور و استقرار یافته، به تحریک بستگان متوفی و ارسال اخبار جهتدار پرداخت. همچنین است اقدامات «الف.م» (الهه محمدی) که با استفاده از همان پوشش با حضور فوری در شهرستان سقز، به تحریک اطرافیان مرحومه، کارگردانی برخی صحنهها و انعکاس اخبار و تصاویر جهتدار از مراسم تشییع، تدفین و تجمعات شکلگرفته در آن شهر به ایفای ماموریت پرداخت. این فرد نیز آموزشدیده دورههای رژیم مافیایی آمریکا در کشورهای خارجی است».
حمایت آمریکا و انگلیس از 2 خبرنگاری که در حال محاکمه به جرم جاسوسی برای سرویسهای اطلاعاتی بیگانه هستند، در قالب انتشار توییت حمایتآمیز و اهدای جایزه آزادی بیان آمریکایی، یک هدف دارد و آن هم دخالت در امور داخلی ایران است و به هیچ وجه قابل پذیرش نیست.