printlogo


کد خبر: 265877تاریخ: 1402/5/22 00:00
انتشار اطلاعات جدید درباره آتش‌سوزی در جزایر «لاهاینا» از یک فاجعه حکایت دارد
هاوایی ۸۰ کشته

با رسیدن تعداد جان‌باختگان آتش‌سوزی‌های اخیر در هاوایی به 80 نفر، مقام‌ها می‌گویند این حادثه بزرگ‌ترین فاجعه طبیعی این ایالت تاکنون بوده است. به گزارش ایسنا به نقل از بی‌بی‌سی، این در حالی است که هنوز صدها نفر مفقودند و ممکن است آمار قربانیان در ساعات و روزهای آینده افزایش یابد. 
در همین حال برخی ساکنان جزایر «لاهاینا» روز جمعه اجازه یافتند به منازل خود بازگردند. اجازه بازگشت ساکنان لاهاینا همراه با این هشدار صادر شد که «آماده باشید با صحنه‌هایی روبه‌رو شوید که به عمر خود ندیده‌اید». مقام‌های ایالتی اجازه بازگشت را فقط برای ساکنانی که قادر به تایید سکونت خود در این منطقه هستند، صادر کردند.
 منطقه لاهاینا یکی از نخستین مناطق مسکونی بود که پس از وسعت گرفتن سریع آتش از سکنه خالی شد. آتش، بیشتر منطقه تاریخی این شهر را سوزانده و خاکستر کرده است. این شهر یکی از نقاط اصلی گردشگری در هاوایی است و سابقه تاریخی آن به پیش از شکل‌گیری ایالتی به نام هاوایی می‌رسد. اغلب ساکنان این شهر به هنگام تخلیه تنها لباس و کوله پشتی همراه خود بردند و برای بسیاری اکنون اثبات اینکه ساکن این شهر بوده‌اند، دشوار است. 
همزمان مقررات منع آمد و شد با هدف حفاظت از اموال شهروندان و جلوگیری از غارت و هرج و مرج صادر شده و از ساعت ۱۰ شب تا ۶ صبح کسی حق حضور در خیابان را ندارد مگر ماموران جست‌وجو و امدادگران. جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا، آتش‌سوزی‌های هاوایی را یک «فاجعه بزرگ» اعلام کرد که راه را برای آزادسازی منابع فدرال برای کمک به عملیات بازسازی باز می‌کند. 
سازمان هواشناسی ملی آمریکا نیز اعلام کرد توفند «دورا» در اقیانوس آرام باعث وزش بادهایی به سرعت ۹۷ کیلومتر در ساعت شده که بر آتش دمیده است. فرودگاه «مائویی» اکنون به یک پناهگاه اضطراری بدل شده و بنا بر تخمین‌ها حدود ۱۱ هزار نفر برای اسکان موقت در حال انتقال به سایر جزایر هاوایی هستند. این بدترین آتش‌سوزی از نظر تعداد کشته‌ها در آمریکا بعد از آتش‌سوزی معروف به «کمپ» در سال ۲۰۱۸ در شمال کالیفرنیاست که باعث مرگ ۸۵ نفر در شهر «پارادایس» شد. 
«لیونل مونتالوو» رئیس بازنشسته آتش‌نشانی در مائویی، پنجشنبه گذشته به نیویورک‌تایمز گفت: فکر می‌کنم خیلی از مردم در خانه‌های‌شان ماندند چون فکر می‌کردند آتش‎نشانی خواهد آمد و آن را خاموش خواهد کرد. مقام‌ها می‌گویند آتش‌سوزی‌های مائویی از جمله آتشی که لاهاینا را ویران کرد اکنون عمدتا مهار شده و عملیات جست‌وجو و امداد با کمک ارتش در جریان است.
 بر اساس پروازهای گشت هوایی غیرنظامی آمریکا و اداره آتش‌نشانی مائویی، آتش‌سوزی به سرعت در هشتم آگوست گسترش یافت و بیش از ۲۷۱ سازه در منطقه تحت تأثیر قرار گرفت. 
بادهای شدید در منطقه و هوای خشک ناشی از شرایط خشکسالی، همچنین جنگل‌زدایی از دلایل بروز این آتش‌سوزی اعلام شده است. سایر مکان‌های تاریخی که تحت‌تأثیر این آتش‌سوزی قرار گرفته‌اند عبارتند از کلیسای ویولا، مجموعه بناهای «Hongwanji» که چند پادشاه در آن دفن شده‌اند و مسافرخانه ۱۲۲ ساله پایونیر. 
«تئو موریسون»، مدیر اجرایی بنیاد مرمت و بازسازی لاهاینا در بیانیه‌ای اعلام کرد: «بسیاری از خانه‌ها، مشاغل و مکان‌های تاریخی آسیب دیده و ویران شده است. اکنون باید دور هم جمع و مطمئن شویم شهرمان از این وضعیت بهبود می‌یابد. این بنیاد کمپینی را برای جمع‌آوری کمک‌های مالی برای تلاش‌های بهبودی لاهاینا راه‌اندازی کرده است». 
در حالی که شعله‌های آتش به شهر «کاناپالی» در شمال جزیره «لاهاینا» که به شدت آسیب دیده نزدیک‌تر شده است، تخلیه جدیدی در جزیره «مائوئی» هاوایی در حال انجام است. تاکنون مرگ ۸۰ نفر در این آتش‌سوزی که از آن به عنوان مرگبارترین بلای طبیعی در تاریخ هاوایی یاد شده، تایید شده است. همچنین صدها نفر دیگر مفقود شده‌اند و ممکن است آمار تلفات همچنان افزایش یابد. 

Page Generated in 0/0057 sec