فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با بیان اینکه دشمن برای سال جدید تحصیلی برنامه خواهد داشت، تاکید کرد: در این حوزه باید برنامهریزی شود تا دانشآموزان، ابزار دشمنان نشوند.
سردار سرلشکر حسین سلامی دیروز در دومین کنگره معلمان انقلاب اسلامی که در اردوگاه شهید باهنر تهران برگزار شد، اظهار کرد: تعلیم کتاب و تزکیه از رسالت پیامبران عظیمالشأن است و انقلاب ما برای تحقق حق و ابطال باطل پا به عرصه وجود گذاشته است.
وی با بیان اینکه تعلیم، تزکیه، اخلاق، کرامت و... در قلب رسالت عظیم انقلاب اسلامی، عناصر اصلی هستند و آموزشوپرورش در قلب این میدان است، خاطرنشان کرد: شخصیت هر جامعه آن چیزی است که در قلب، ذهن، روح و جسم جامعه نهفته است و معلمان، سازندگان اندیشه و شخصیت یک جامعه هستند. انبساط در علم و جسم از فضایلی است که خداوند برای پیامبران قائل است و این آموزشوپرورش است که روح و جسم دانشآموزان را میسازد.
وی با تاکید بر نقش مدارس در تعیین سرنوشت جوامع تصریح کرد: انسانهایی از مدارس فارغالتحصیل میشوند که زعامت عالم را در دست میگیرند و احیای یکی از این دانشآموزان، احیای تمام بشریت است و معلمان، یکی از منابع بزرگ الهام هستند.
فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: جنگ دشمن با ما بر سر جایگزینی منابع الهام است که معلم، مظهر فضایل یک جامعه و منابع این الهام است و شخصیت معلم در دانشآموز تکثیر میشود و معلم، پرورشدهنده روح و هویتآفرین و قلهای از فضیلتهاست.
سردار سلامی با بیان اینکه دشمن تلاش میکند با سرگرم کردن دانشآموزان در فضای مجازی، جایگزینهای آشفتهساز برای ما بسازد، اظهار کرد: بحران هویت، بزرگترین آسیبی است که در جوامع غربی وجود دارد، زیرا انسان غربی بیهویت شده و ایمان، اخلاق و فضایل در تعلیم و تربیت غربی نقشی ندارد و آنها متوجه شدهاند باید در راستای اهداف هویتساز و پرورشدهنده ایمان و اخلاق تلاش کنند، زیرا مارپیچ نزولی غرب، ناشی از همین هرج و مرج و فروپاشی اخلاقی است.
وی تصریح کرد: نیاز داریم در درون جوانان، قطبنمای اخلاقی ایجاد کنیم و معلم نیز قطبنمای خارجی است و وقتی این ۲ قطبنما همجهت میشوند، شخصیت دانشآموز شکل میگیرد و شرط این کار این است که همراستایی فرهنگی بین خانه، مدرسه و مسجد وجود داشته باشد، بنابراین نباید ارزشهای متفاوت در این مکانها باشد. فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: شخصیت جوانان ما در خطر است و معصومیت شکلیافته جوانان ما را میخواهند بگیرند، لذا نباید چنین اجازهای دهیم و این کار مدرسه است، زیرا مدرسه فقط محلی برای آموزش دانش نیست و باید بر حفظ هویت فرهنگی، دینی و معرفتی جوانان ما کار کند، چرا که الگوپذیری دانشآموزان از مدرسه و معلم، بسیار زیاد است.
سرلشکر سلامی با تاکید بر اینکه معلمان، چراغ راه و منشأ الهام ما هستند، با تشریح ویژگیهای معلم خوب اظهار کرد: معلم باید اشتیاق حضور در کلاس داشته باشد تا باعث شور و اشتیاق دانشآموز شود و باید از اتلاف وقت دانشآموز خودداری کند، شوخطبع باشد و صمیمیت بین خود و دانشآموزان به وجود آورد، آموزش حل مساله داشته باشد و شجاعت بیان، گفتوگوی انتقادی و اعتماد به نفس را در دانشآموزان ایجاد کند و باید بداند همه دانشآموزان شبیه هم نیستند و برای هر دانشآموز، نسخهای جداگانه داشته باشد، صداقت و وفای به عهد داشته باشد و تحریک حس خلاقیت، ابتکار و شجاعت اخلاقی به دانشآموزان بیاموزد.
وی با بیان اینکه دشمن برای سال جدید تحصیلی برنامه خواهد داشت، تاکید کرد: در این حوزه باید برنامهریزی شود تا دانشآموزان، ابزار دشمنان نشوند، زیرا آنان هیچ ابزار علم و پیشرفتی را شایسته ما نمیدانند و ضرورت دارد خانوادهها را مطلع کنیم و اجازه ندهیم مدلهای ظاهری، قلب و چهرههای جوانان ما را لکهدار کند یا افکار آنان ذهنهای دانشآموزان ما را آلوده کند. وی در پایان تصریح کرد: قدرت تشخیص در جوانان باید ایجاد شود و درباره دشمنی که با کلمات ظاهرفریب مانند آزادی و... میآید، برای جوانانمان آگاهی ایجاد کنیم.