وزیر صمت: شیرینسازی و نمکزدایی آب دریای عمان و انتقال آن به استانهای جنوب شرق پیشرفت ۱۲ درصدی داشته و ۱۶۰ هزار میلیارد تومان به آن تخصیص یافته است
عملیات اجرایی طرح نمکزدایی و انتقال آب از دریای عمان به استانهای جنوبشرق کشور از سمت زاهدان با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت آغاز شد. عباس علیآبادی در راستای آغاز عملیات اجرایی لولهگذاری از چابهار به زاهدان جهت تکمیل طرح انتقال آب دریای عمان به شمال استان توسط شرکت اینواسکو (سرمایهگذار بخش خصوصی) به این استان سفر کرد. هدف از این سفر دستیابی به منابع آبی پایدار در شرق کشور و ایجاد زیرساختهای آبی به عنوان پیشنیاز توسعه، تامین نیاز آبی صنایع و معادن، در استانهای شرقی کشور بویژه صنایع بزرگمقیاس چون سنگان خواف، فراهم کردن زمینه رشد صنایع معدنی و توسعه پتروشیمیها پالایشگاهها و سایر صنایع در منطقه، اشتغالزایی، محرومیتزدایی و تثبیت جمعیت ساکن در منطقه شرق کشور و جلوگیری از مهاجرت و تامین کمبود آب آشامیدنی شهرها و روستاهای واقع در مسیر و کمک به بهبود وضعیت آبهای زیرزمینی است. گفته میشود توسعه اقتصادی سواحل مکران بهعنوان گنج پنهان «به تعبیر مقام معظم رهبری» و توسعه متوازن ثروت در کشور، همچنین تداوم امنیت پایدار در مرزهای شرق کشور و جلوگیری از مهاجرت و حاشیهنشینی در مراکز استانها و افزایش قدرت مذاکره بهمنظور دستیابی به حقابههای مرزی با کشورهای همسایه از دیگر اهداف سفر وزیر صنعت، معدن و تجارت به زاهدان است.
* پیشرفت ۱۲ درصدی پروژه شیرینسازی آب دریای عمان
با سفر وزیر صنعت، معدن و تجارت، بازدید از پروژههای فوقاستراتژیک انجام شد و در این بازدیدها، اطلاعات دقیقتری از سوی این مقام مسؤول در اختیار قرار گرفت.
وزیر صنعت، معدن و تجارت درباره پیشرفت پروژه شیرینسازی آب دریای عمان گفت: پروژه شیرینسازی و نمکزدایی آب دریای عمان و انتقال آن به تمام شهرهای سیستانوبلوچستان و استانهای شرقی کشور، پیشرفت ۱۲درصدی داشته و با اعتبار ۱۶۰ هزار میلیارد تومانی که برای آن تخصیص یافته، باعث خوشحالی است که بزودی کام مردم این دیار شیرین شود. عباس علیآبادی اظهار داشت: برای بازدید پروژه فوق استراتژیک انتقال آب دریای عمان به شهرها و استانهای شرقی کشور برنامههای فشردهای داشتیم و این آب شیرین و به تمام روستاها و شهرهای استان سیستانوبلوچستان منتقل میشود. وی گفت: انتقال آب به شهرها و روستاها موجب توسعه اشتغال و تولید میشود و میتواند رونق خوبی به دنبال داشته باشد. وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه لولهگذاری خط انتقال آب از دریای عمان به سیستانوبلوچستان در مسیری قرار گرفته است که از مناطق تجمع جمعیت عبور کند تا نیاز آب استان تأمین شود، اظهار کرد: از قشرهای مختلف مردم و مسؤولان درخواست همکاری و همراهی داریم تا پروژه بهموقع اجرا شود.
وی با اشاره به آغاز طرح انتقال آب از دریای عمان به استانهای شرقی کشور از سمت زاهدان و پیشرفت ۱۲درصدی پروژه طی یک سال و نیم خاطرنشان کرد: ابتدا مشکل آب شهر چابهار که سالهاست آب آن جیرهبندی شده است، رفع و از آب شبانهروزی بهرهمند میشود و در ادامه انتقال آب به دیگر شهرها و روستاها انجام خواهد شد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: لولهگذاری خط انتقال آب از دریای عمان به سیستانوبلوچستان در مسیری قرار گرفته است که از مناطق تجمع جمعیت عبور کند تا نیاز آب استان تأمین شود و هدف ما سرعتبخشیدن به این پروژه است. علی آبادی افزود: این پروژه بسیار بزرگ و مهم است و هدف ما اتمام آن تا پایان سال آینده خواهد بود که این امر نیازمند یک همکاری ویژه برای انجام آن است. وی با تاکید بر اینکه توسعه صنعتی در سیستانوبلوچستان اولویت دولت است، اظهار داشت: برای تحقق این امر همه دستگاههای صنعتی بسیج شدهاند و سرمایهگذاری گستردهای برای این پروژه تخصیص یافته است. برای سرعت بخشیدن به روند انجام کار لولهگذاری از زاهدان به چابهار چند پیمانکار به کار گرفته شده تا با سرعت بیشتری این پروژه به اتمام برسد. علیآبادی با ابراز امیدواری به اینکه تا سال آینده بسیاری از مشکلات بیآبی برطرف شود، تصریح کرد: چابهار بزرگترین بندر اقیانوسی کشور است و باید ابتدا آب آن تامین شود تا مردم دغدغهای نداشته باشند.
* محرومیتزدایی در راه است
وزیر صمت با اشاره به این ابرپروژه مهم ملی بیان کرد: پروژه فوق استراتژیک تامین آب استانهای جنوب و نواحی جنوب شرق بسیار مهم است. این پروژهها تاکنون پیشرفت نسبتا خوبی داشته اما باید چند برابر شود تا در زمانبندی تعریف شده مطابق وعده رئیسجمهور آب را به این مناطق برسانیم.
عباس علیآبادی با تاکید بر توسعه مناطق محروم از آب و برق اظهار کرد: حیاتیترین عنصری که میتواند باعث توسعه مناطق شود آب و برق است. این پروژه یک طرح جامع ملی است که از دریای عمان آب را دریافت میکند و در همین جا شیرینسازی انجام شده و در مسیر خودش تمام شهرها، روستاها و صنایع منطقه را تامین خواهد کرد. همچنین این موضوع میتواند موجبات اشتغال و رفاه اجتماعی مردم منطقه را فراهم کند.
این مقام مسؤول درباره روند این پروژه ملی تصریح کرد: در حال حاضر این پروژه حدود 12 درصد پیشرفت داشته اما زیرساختهای اصلی آن انجام شده است. نکته حائز اهمیت این پروژه همکاری و مساعدت همه مردم، نهادهای ملی و استانی است. این ابرپروژه سعی دارد با کمک وزارت نیرو، نمادی از توسعه ملی را در این منطقه رقم بزند.