دبیر چهلمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران گفت: امسال با ثبت عدد ۷۲۱۶ فیلم کوتاه از ۳۱ کشور، رکورد حضور بینالمللی در این جشنواره شکسته شد؛ اسپانیا با ۹۱۳ اثر پیشتاز ثبت اثر شد.
نخستین نشست خبری چهلمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران صبح دیروز در مجتمع فرهنگی باغ زیبا برگزار شد.
مهدی آذرپندار در این نشست بیان کرد: این جشنواره در چهلمین دوره خود (همین 40 سال استمرارش نشان از سرمایه بودن آن است) فراخوان بخش بینالملل را پیش از آغاز سال جدید و فراخوان بخش ملی را در اردیبهشت منتشر کرد. از زمانی که این جشنواره اسکارکوالیفای شد زمانبندی را ثابت کردیم و بر این اساس زمانبندی ما مانند دوره قبل و سیونهم است. وی افزود: در این دوره ۱۷۸۷ اثر در بخش ملی و همچنین رکورد ۷۲۱۶ اثر از ۳۱ کشور در بخش بینالمللی ثبت شد. از رقم آثار ملی ۱۱۸۵ داستانی، ۲۶۷ اثر مستند، ۲۲۲ اثر تجربی و ۱۱۳ اثر در بخش پویانمایی بود. همچنین ۳۳۹۰ اثر داستانی، ۱۰۶۸ اثر مستند، ۱۱۱۲ اثر تجربی و ۹۳۶ اثر پویانمایی در بخش بینالملل به دبیرخانه جشنواره این دوره رسیده است. دبیر چهلمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران ادامه داد: امسال شاهد تقاضاهای زیادی از فیلمسازان بودیم که در مرحله پستولید بودند و زمان میخواستند؛ تکثر این تقاضا موجب شد ۱۰ روز زمانبندی جشنواره را تمدید کنیم. سال گذشته هجمههای بسیاری به جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه وارد شد تا این حد که گفتند اسکارکوالیفای آن سلب شده است؛ موضوعاتی که حقیقت نداشت و این جشنواره همچنان مهمترین رویداد بینالمللی سینمای ما است. استقبال امسال هم خود موید این مهم است.
آذرپندار بیان کرد: ۲ بخش جدید حقیقتجویان و راه ابریشم امسال به بخش جنبی بینالملل جشنواره اضافه شده است. اسپانیا با ۹۱۳ اثر، هند با ۵۵۳ اثر، فرانسه با ۴۹۴ اثر، آمریکا با ۴۴۸ و چین با ۴۱۳ اثر پرمشارکتترین کشورهای این دوره هستند. امسال پولی شدن دریافت آثار را اجرایی کردیم؛ مشکلات مالی در معاملات بینالمللی مانعی در این موضوع بود و با مرتفع شدن این مشکل هزینهای جزئی را دریافت کردیم و انشاءالله در سالهای آتی این روند را به صورت حرفهای ادامه میدهیم. شعار امسال جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه «آینهای برای همه ایران است» و تلاش میکنیم به این مهم جامه عمل بپوشانیم و در شرایط برابر شهرستان را اولویت خواهیم داد. سال گذشته ۳۰ درصد فیلمها از تهران بود و امسال ۲۶ درصد از تهران است. دبیر چهلمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران ادامه داد: امسال تهران با ۴۷۰ اثر، اصفهان با ۱۵۴ اثر، فارس با ۱۱۵ اثر، خراسان رضوی با ۱۰۴ و خوزستان با ۹۹ اثر پرمشارکتترین استانها هستند. از این میان ۲۹۵ فیلمساز معادل 16.5 درصد شرکتکنندگان خانم و بیش از ۱۹۰۰ فیلمساز معادل 83.5 درصد آقا هستند؛ درصدی که تفاوت چشمگیری با سال گذشته ندارد. امسال در حوزه عکس، فضایی رقابتی ایجاد کردیم و ۷۷۶ اثر عکس ثبت شد و این تفاوت امسال است که میخواهیم به این حوزه و عکاسی در این رویداد وزنی بدهیم. از دوره سیوچهارم 20 نشست با عنوان آن دوره داشتهایم. ۱۰ نشست جدید در حوزه آموزش را در این دوره از جشنواره خواهیم داشت و تلاش میکنیم از بهترینهای ملی و بینالمللی در این دوره بهره ببریم.
آذرپندار در پاسخ یکی از اهالی رسانه درباره امکان پرداخت فیلمسازان به وقایع اخیر اظهار داشت: قطعا فیلمی که محترمانه و موقرانه به موضوعات و اتفاقاتی که سال گذشته در ایران رخ داد بپردازد، میتواند جایی برای حضور اثر در این دوره از جشنواره داشته باشد.
* فضا را برای حضور تمام سلایق آماده کردهایم
وی در ادامه در واکنش به سوال دیگری گفت: ما فضا را برای حضور تمام سلایق در جشنواره آماده کردهایم. سال قبل حتما فیلم سیاسی و اعتراضی در جشنواره داشتیم و استقبال میکنیم که فیلمسازان جسارت ساخت فیلم سیاسی داشته باشند. فضای سیاسی خط قرمز ما در تولید اثر نیست و ترجیح میدهیم فضای اخلاقی را در موقعیتهای سیاسی دنبال کنیم. از فیلمسازان ممنونم که در غنیسازی حوزه ژانر بسیار همکاری کردند، حتی در جشنواره نهال هم این اتفاق افتاد و نشان داد این یک وفاق جمعی خارج از سیاستهای جشنوارهای است. چهلمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران ۲۷ مهر لغایت ۲ آبان به دبیری مهدی آذرپندار در تهران برگزار میشود.