شیطان سفیدپوش
گروه بینالملل: یک پرستار انگلیسی در ارتباط با کشتن 7 نوزاد با تزریق هوا و روشهای دیگر در بیمارستانی در شمال این کشور مجرم شناخته شد. یک پرستار بخش نوزادان در بیمارستانی در انگلیس در زمینه قتل 7 نوزاد و تلاش برای کشتن 6 نوزاد دیگر مجرم شناخته شد. بر اساس گزارش سیبیاس، «لوسی لتبی» ۳۳ ساله متهم است زمانی که در بیمارستان «کانتسچستر» در شمال غرب انگلیس به عنوان پرستار کار میکرده است ۷ نوزاد
- ۵نوزاد پسر و ۲ نوزاد دختر- را بین سالهای ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۶ به قتل رسانده است. طبق یافتههای پلیس جنایی انگلیس، این پرستار متهم است به روشهای مختلف به نوزادان تازه متولد شده از طریق تزریق هوا به جریان خون آنها یا وارد کردن هوا و شیر به معده آنها با لولههای بینی آسیب رسانده است. وی همچنین تلاش کرده همکاران خود را در این زمینه فریب دهد و آسیب وارده به نوزادان را آسیبپذیری عادی و طبیعی برای کودکان معرفی کند. «پاسکال جونز» دادستان پرونده با انتشار بیانیهای گفت: لوسی لتبی با استفاده از مهارت و دانش، هوا و شیر را به عنوان سلاح کشنده استفاده کرده است و در جایی که باید برای نوزادان و خانوادههایشان امن باشد، به آنها آسیب زده است. این گزارش افزود: لتبی همچنین متهم است به سرمهای وریدی، انسولین اضافه و در لولههای تنفسی نوزادان اختلال ایجاد میکرده است. لتبی همه اتهامات را رد کرده است. بیمارستان کانتسچستر سال ۲۰۱۵ متوجه شد برخی نوزادان به دلایل نامشخص به صورت ناگهانی دچار فروپاشی جسمانی شده، بعضیها با کمک کادر درمان جان سالم به در برده و برخی فوت کردهاند. بررسیها نشان داد در تمام موارد لوسی لتبی از پرستاران این نوزادان بوده است. پلیس انگلیس از ماه مه ۲۰۱۷ بررسیهای خود را در این زمینه آغاز کرده بود. وی قبل از اینکه در نوامبر ۲۰۲۰ به قتل این نوزادان متهم شود 3 بار بازداشت شده بود.
ابعاد بیسابقه این پرونده جامعه انگلیس را در شوک فرو برده است. روزنامه سان بریتانیا به لوسی لتبی لقب «فرشته مرگ» داده است. جز مواردی که لوسی لتبی به خاطرشان مجرم شناخته شد، اتهامات دیگری نیز متوجه او بوده و هست. هیات منصفه دادگاه او را درباره قتل 2 نوزاد دیگر بیگناه دانست و 6 مورد هم به دلیل کمبود شواهد و مدارک به هیچ نتیجهای نرسید. همچنین قرار است پلیس بریتانیا پرونده تمام 4 هزار کودکی را که در دوران کار لتبی در بیمارستان محل کار او پذیرش شدهاند، بررسی کند.
گفته میشود او عامدانه به نوزادان هوا تزریق کرده یا به زور به آنها شیر خورانده، همچنین در مواردی با تزریق انسولین، نوزادان را مسموم کرده است. به خاطر این اعمال، دادستان منچستر او را فردی «سرد و محاسبهگر» نامید. کوچکترین قربانی جنایات این پرستار، نوزادی بوده که تنها یک روز زندگی کرد. همچنین در میان قربانیان او یک 3 قلو دیده میشود که 2 تای آنها با فاصله ۲۴ ساعت جان باختند. گفته میشود احتمالا دلیل زنده ماندن یکی از آنها، اصرار والدین به انتقال به بیمارستانی دیگر پس از مرگ 2 نوزاد دیگر بوده است. تاکنون مشخص نشده انگیزه پشت این جنایات هولناک چه بوده است. برخی کارشناسان میگویند احتمالا او از این طریق میخواسته جلب توجه کند؛ خصوصا توجه پزشک جوانی که عاشق او بوده است. در مقابل وکیل مدافعان لوسی لتبی میگویند او «قربانی سیستمی شده که موقع شکست دنبال مقصر میگردد». پرونده قتل نوزادان به دست یک پرستار در انگلیس فقط بخشی از شکستهای فاجعهبار بیمارستانهای این کشور در مراقبت از نوزادان است. بسیاری از کارشناسان پرونده «لتبی» را نوک کوه یخی میدانند که همان جنایت علیه نوزادان در بیمارستانهای انگلیس است؛ جنایتی که نوزادان را در معرض خطر مرگ قرار داده یا آسیبهایی را به آنها تحمیل میکند. تحقیقات انجام شده در این زمینه نشان میدهد دستکم ۴۶ نوزاد در سالهای ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۰ در واحدهای زایمان بیمارستانهای انگلیس دچار آسیب مغزی شدند و ۱۹ نوزاد نیز مرده به دنیا آمدند.
***
تحلیلگر صهیونیست:
روابط ایران و عربستان سعودی لرزه به تنم میاندازد
در حالی که واکنشهای بینالمللی به گرمی روابط ایران و عربستان سعودی ادامه دارد، روزنامه جروزالمپست در یک یادداشت به قلم تحلیلگر ارشد و ستوننویس خود درباره پیامدهای منفی این روابط بر منافع تلآویو و واشنگتن هشدار داد. «میکا هالپرن» ستوننویس این روزنامه، تحرکات دیپلماتیک ایران و عربستان سعودی و میانجیگری پکن برای گرم شدن روابط تهران- ریاض را «کابوس» رژیم صهیونیستی و آمریکا توصیف کرد. او نوشت: «روابط دیپلماتیک و گفتوگوهایی در حال انجام است که من را نگران کرده است. ایالات متحده و اسرائیل باید به طور جدی نگران تجدید مذاکرات و ایجاد روابط بین ایران و عربستان سعودی باشند. ایالات متحده و اسرائیل همچنین باید درباره دخالت چین در قبال ایران و عربستان سعودی بسیار نگران باشند اما این روابط تازه رو به رشد بین ایران و عربستان سعودی است که از ترس و لرزه به تن و بدنم انداخته است». به نوشته تحلیلگر صهیونیست، ایران و عربستان سعودی که دشمنان دیرینه بودهاند، در زمینه دیپلماسی بینالمللی بازیگرانی خبره هستند. وی هشدار داد: «هر اقدام دیپلماتیکی که شامل ایران شود برای اسرائیل و منطقه به شدت خطرناک است. ایران قابل اعتماد نیست. ایران یک طرف مسؤول در هیچ توافقی نیست. این موضوع بدیهی، جزو ضروریات است». به روایت ستوننویس روزنامه جروزالمپست: «تنشهایی که بین ایران و عربستان سعودی وجود داشته در حفظ تعادل در منطقه بسیار مهم بوده است. این دو قدرت مهم منطقهای یکدیگر را متوازن و متعادل کردند. تنشهایشان آنها را تحت کنترل نگه داشت و از رویارویی رودررو بین جمعیت شیعه (ایران) و سنی (عربستان سعودی) منطقه جلوگیری کرد. تا به حال آنها نواب خود را تشویق میکردند که با هم مبارزه کنند و در نتیجه درگیریهای منطقهای بزرگتر به حداقل رسید».