printlogo


کد خبر: 266268تاریخ: 1402/6/1 00:00
ظرفیت نیروگاهی کشور به بیش از ۹۱ هزار مگاوات در روز رسید
۷,۷ هزار مگاوات برق جدید

رضا نجاتی: آمار و ارقام موجود نشان می‌دهد ظرفیت اسمی نیروگاه‌های کشور در سال ۱۴۰۲ به ۹۱ هزار و ۲۸۸ مگاوات رسیده که دستیابی به این رقم در نتیجه افزایش ۷ هزار و ۷۵۷ مگاواتی ظرفیت تولید برق نیروگاهی در 2 سال گذشته محقق شده است. دولت سیزدهم با هدف جبران ناترازی شدید میان میزان تولید و مصرف برق کشور که در سال‌های قبل مشکلات فراوانی را برای صنعت برق کشور و نیز جامعه ایجاد کرده بود، اقدام به افزایش ظرفیت تولید برق کشور از مسیرهای مختلف کرد. در نتیجه مجموع این اقدام‌ها تا سال ۱۴۰۲ ظرفیت نصب شده یا اسمی نیروگاه‌های کشور به ۹۱ هزار و ۲۸۸ مگاوات رسید که نسبت به آغاز دولت سیزدهم از افزایش ۷ درصدی حکایت دارد. همان‌طور که اشاره شد، این میزان افزایش ظرفیت منصوبه نیروگاهی کشور در نتیجه افزایش ظرفیت تولید برق به میزان ۷ هزار و ۷۵۷ مگاوات در 2 سال گذشته اتفاق افتاد که نسبت به متوسط عملکرد دولت‌های یازدهم و دوازدهم در افزایش ظرفیت سالانه تولید برق افزایش بیش از ۴۰ درصدی را نشان می‌دهد. وزارت نیرو در دولت جدید برای افزایش ظرفیت منصوبه نیروگاهی کشور از 3 روش مختلف ایجاد نیروگاه‌های جدید، ارتقای توان نیروگاه‌های موجود و نیز تعمیر و نوسازی نیروگاه‌های موجود استفاده کرد. بر همین اساس و در 2 سال از طریق ایجاد نیروگاه‌های حرارتی جدید ۵ هزار و ۱۹۸ مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور افزوده شد. همچنین از طریق ارتقای توان تولید نیروگاه‌های موجود وزارت نیرو موفق شد  هزار و ۴۰۰ مگاوات دیگر نیز به ظرفیت تولید برق کشور اضافه کند. از طریق نوسازی و رفع ایرادات نیروگاه‌های موجود نیز رقمی معادل ۶۰۰ مگاوات به ظرفیت نیروگاهی کشور اضافه شد. علاوه بر موارد مذکور از طریق ایجاد نیروگاه‌های تجدیدپذیر رقمی معادل ۲۲۵ مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور افزوده شده است. در کنار این موارد وزارت نیرو موفق شد از طریق نیروگاه‌های تولید پراکنده و مولدهای مقیاس کوچک نیز ۳۳۴ مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور اضافه کند؛ مجموعه اقدام‌هایی که موجب شد تا ظرفیت منصوبه نیروگاهی کشور از عدد ۸۵ هزار مگاوات در سال ۱۴۰۰ به عدد ۹۱ هزار و ۲۸۸ مگاوات در حال حاضر برسد که افزایشی حدود ۷ درصدی را نشان می‌دهد؛ مجموعه اقدام‌هایی که به گفته وزیر نیرو ناترازی صنعت برق را نسبت به سال پایه ۱۴۰۰، 50 درصد افزایش داده است.
* برق ۵۵ اداره پرمصرف تهران قطع شد
در همین حال شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ اعلام کرد برق ۵۵ اداره پرمصرف شهر تهران دیروز در راستای مصوبه هیات وزیران قطع شد، این در حالی است که همه ادارات مکلف به تداوم همراهی در کاهش مصرف برق تا نیمه شهریور هستند. شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ اعلام کرد: مطابق مصوبه ابلاغی هیات وزیران و روند کنترل پایداری شبکه توزیع برق شهر تهران، همه ادارات و دستگاه‌های اداری موظفند تا پانزدهم شهریور با رعایت مدیریت مصرف برق طبق مصوبه هیات دولت به همکاری خود با این شرکت به‌منظور حفظ پایداری شبکه و همراهی در تأمین برق مشترکان ادامه دهند. بر این اساس بدیهی است مصرف برق ادارات کلانشهر تهران، روزانه به‌ صورت لحظه‌ای پایش و برق مشترکان پرمصرف بخش اداری با اخطار قبلی قطع خواهد شد. بر همین اساس دیروز سه‌شنبه ۳۱ مردادماه نیز برق ۵۵ مشترک اداری پرمصرف دیگر توسط نیروهای فنی این شرکت قطع شد.
طبق مصوبه هیات وزیران، همه دستگاه‌های اجرایی، بانک‌ها، نیروهای مسلح و نهادهای عمومی غیردولتی موظف هستند نسبت به کاهش مصرف برق در ساعات اداری به میزان حداقل ۳۰ درصد نسبت به مصرف دوره مشابه سال ۱۴۰۰ و در ساعات غیراداری به میزان ۶۰ درصد مصرف جاری با اولویت خاموش‌کردن روشنایی غیرضروری و سامانه‌های سرمایشی اقدام کنند.

Page Generated in 0/0060 sec