printlogo


کد خبر: 266405تاریخ: 1402/6/5 00:00
اخبار

نیمی از نفت جهان در اختیار کشورهای بریکس
محاسبات انجام شده حاکی از آن است بزودی کنترل نیمی از نفت عرضه‌شده به بازار جهانی در اختیار گروه بریکس خواهد بود.
به نقل از راشاتودی، محاسبه نرخ تولید نفت کشورهای عضو اوپک در سال 2022 نشان می‌دهد گروه بریکس بزودی تعادل قدرت در بازار جهانی نفت را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ تغییر خواهد داد.
محاسبات نشان می‌دهد با اضافه شدن 6 عضو جدید به گروه بریکس، کنترل نیمی از نفت عرضه‌شده به بازار جهانی در دست این گروه خواهد افتاد. در حال حاضر برزیل، هند، روسیه، آفریقای جنوبی و چین عضو گروه بریکس هستند اما اخیرا آرژانتین، مصر،‌ اتیوپی، عربستان‌، امارات و ایران به‌ طور رسمی به این گروه اضافه شده و از ابتدای سال آینده میلادی، رسما عضو گروه بریکس خواهند شد.
گزارش‌ها نشان می‌دهد اضافه شدن ایران، امارات و عربستان به گروه بریکس، وزن تولید نفت گروه بریکس را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ بسیار بالا می‌برد.
آمارهای رسمی نشان می‌دهد از چند ماه دیگر 47.6 درصد نفت عرضه‌شده به بازار جهانی از منشأ 11 کشور عضو گروه بریکس خواهد بود.
از نظر حجم ذخایر نفتی هم نیمی از ذخایر اثبات‌شده نفت جهان متعلق به اعضای گروه بریکس خواهد بود به‌ گونه‌ای که مجموع ذخایر نفتی کشورهای عضو این گروه 719 میلیارد بشکه برآورد می‌شود. اگر ونزوئلا هم که اخیرا برای عضویت در بریکس درخواست داده به این گروه بپیوندد، 65.4 درصد ذخایر نفت اثبات‌شده جهان در اختیار کشورهای عضو این گروه خواهد بود و این در حالی است که کشورهای عضو گروه 7 شامل آمریکا، انگلیس، آلمان، ایتالیا، کانادا، فرانسه و ژاپن در مجموع فقط 3.9 درصد کل نفت عرضه‌شده به بازار جهانی را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ در اختیار دارند.
***
رقم نهایی خرید تضمینی گندم 10.5 میلیون تن شد
افزایش ۲۵ درصدی تولید گندم در دیمزارها
وزارت جهاد کشاورزی رقم نهایی خرید تضمینی گندم در سال زراعی جاری را 10.5 میلیون تن اعلام کرد.
وزارت جهاد کشاورزی رقم نهایی خرید تضمینی گندم در سال جاری (سال زراعی 1402- 1401) را 10.5 میلیون تن اعلام کرد که در مقایسه با سال 1400 بیش از 133 درصد افزایش یافته است.
این افزایش بدون بالا رفتن سطح اراضی کشاورزی و از طریق افزایش بهره‌وری در تولید، اجرای طرح کشت قراردادی، افزایش توزیع کودهای یارانه‌ای، اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها، اقدامات ترویجی و آموزشی برای کشاورزان و افزایش نرخ خرید تضمینی گندم با قیمتی عادلانه و در نهایت اقتصادی شدن کشاورزی محقق شده است.
در سال زراعی 1400 - 1399 کل گندم تولیدی در کشور بالغ‌ بر 8 میلیون و 500 هزار تن بود که این ارقام سال جاری به 13 میلیون و 500 هزار تن رسید.
در طرح جهش تولید در دیمزارها، سطحی بالغ بر 5.2 میلیون هکتار به کشت کالاهای اساسی اختصاص یافت؛ در نتیجه میزان تولید گندم در دیمزارها 25 درصد افزایش یافت.
بنا بر این گزارش، در سال جاری در تولید گندم مورد نیاز خبازی‌ها (نانوایی‌ها) به خودکفایی رسیدیم و برای سال آینده نیز پیش‌بینی خودکفایی کامل در تولید گندم وجود دارد.
خرید تضمینی گندم در استان خوزستان نیز رکورد ‌زده است به ‌طوری که این میزان خرید قبل و بعد از پیروزی انقلاب بی‌سابقه بوده است.
***
سازمان راهداری: 
وزارت صمت برای اختصاص اتوبوس‌های اربعین همکاری نکرد‌
مدیرکل دفتر حمل‌‌‌ونقل مسافر سازمان راهداری و حمل‌و‌نقل جاده‌ای گفت: وزارت صمت که قرار بود با سازمان راهداری در ایام اربعین برای اختصاص ناوگان همکاری کند و اتوبوس و مینی‌بوس در اختیار زائران قرار دهد، به وعده خود عمل نکرد.
داریوش باقرجوان با اشاره به مصوبه ستاد اربعین مبنی بر ضرورت در اختیار قرار دادن ناوگان اتوبوسی از سوی وزارت نفت و وزارت صمت به سازمان راهداری برای سفرهای زیارتی اربعین امسال اظهار داشت‌: تنها وزارتخانه‌ای که در این ایام تاکنون همکاری مستمری با راهداری داشته است، وزارت نفت بوده است.
وی با اشاره به اینکه ۶ هزار و ۷۰۰ دستگاه اتوبوس‌ علاوه بر خدمات‌دهی در مسیر‌های مختلف به زائران اربعین خدمات‌دهی می‌کنند، افزود: با توجه به افزایش ۱۴ درصدی تردد زائران نسبت به سال گذشته در زمان مشابه، نیاز به همکاری نهاد‌ها و سازمان‌های دیگر نیز است که در همین زمینه ۵ هزار و ۲۰۰ اتوبوس و مینی‌بوس شناسایی شده است.
وی درباره وضعیت ثبت سفارش ۱۲۰ دستگاه اتوبوس جدید از ۲ هزار اتوبوس وارداتی کارکرده که قرار بود اربعین امسال وارد کشور شود، گفت: تعدادی از این اتوبوس‌ها در گمرک منتظر پلاک‌گذاری هستند اما ورود زودتر این اتوبوس‌ها نیازمند همکاری نهاد‌های دیگر است.
مدیرکل حمل‌و‌نقل مسافر سازمان راهداری و حمل‌و‌نقل جاده‌ای به خبرگزاری صداوسیما گفت: ‌اگر سازمان‌ها و نهاد‌ها در امر واردات ناوگان جدید جاده‌ای همکاری نکنند، در زمان‌های پرتقاضا مثل ایام نوروز هم دچار مشکل خواهیم شد و با توجه به اینکه درصد بالایی از مردم از حمل‌و‌نقل جاده‌ای استفاده می‌کنند، لازم است نهاد‌های دیگر نیز برای تسهیل تردد مردم اقدام کنند.
وی درباره اتوبوس‌های استیجاری از کشور‌های دیگر در ایام اربعین نیز گفت: فعلا فقط ۶۰ دستگاه اتوبوس از یکی از کشور‌های همسایه برای این ایام اجاره شده اما تلاش ما این است ۵۲۰۰ دستگاه اتوبوس و مینی‌بوس در اختیار دستگاه‌های دیگر نیز وارد محور‌های مربوط به سفر‌های اربعین شود.

Page Generated in 0/0052 sec