printlogo


کد خبر: 266493تاریخ: 1402/6/7 00:00
وزیر صمت: ظرف چند ماه آینده تمام خودروهای ثبت‌نام شده وارد و تحویل متقاضیان می‌شود
آغاز تحویل خودروی وارداتی

رضا نجاتی: صنعت خودروی کشور روی ریل توسعه و پیشرفت قرار گرفته و با مدیریت مثبت وزارت صمت دولت سیزدهم بیش از پیش با اتفاقات مثبت روبه‌رو است. خودرو یکی از نیازهای مردم به شمار می‌رود که زندگی را برای مردم آسان‌تر کرده و موجب امیدبخشی به آنها می‌شود.

در همین راستا وزیر صنعت، معدن و تجارت با حضور در نمایشگاه «روایت خدمت، وعده و وفا» تحویل نخستین خودروهای وارداتی را که از دی سال گذشته تاکنون پس از 5‌سال توقف وارد کشور شده‌اند کلید زد.
عباس علی‌آبادی با اشاره به اینکه پیگیر تحویل خودروها هستیم، گفت: سیاست ما خروج از تصدی‌گری است. بنده از واردکنندگان مطالبه کردم تا در واردات خودرو تسریع ایجاد شود، امیدواریم ظرف چند ماه آینده تمام خودروهای ثبت‌نام‌شده وارد و تحویل متقاضیان شود.
* سیاست وزارت صمت خروج از تصدی‌گری است
علی‌آبادی تاکید کرد: ما هیچ رانتی برای هیچ شرکتی ایجاد نکرده‌ایم، بلکه ضوابط را اجرا خواهیم کرد تا بر اساس این ضوابط همه افراد بتوانند از امتیاز واردات خودرو استفاده کنند. خودروسازها در اولویت قرار گرفته‌اند که بتوانند تکنولوژی‌ها را برای داخلی‌سازی‌ها استفاده کنند.
وی ضمن تاکید بر هدف ایجاد رقابت در بازار خودرو اظهار کرد: شرایطی فراهم شد تا در یک رقابت سالم و منطقی، بازار خودرو اصلاح شود، بنابراین واردات خودرو در دستور کار قرار گرفت. ‌خودروسازان ما باید بتوانند با واردکنندگان رقابت و از منظر کیفیت و قیمت شرایط بهتری را برای مردم فراهم کنند.
مقام عالی وزارت صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه همچنان واردات خودرو در حال انجام است، گفت: آیین‌نامه واردات خودروهای کارکرده تقدیم دولت شده است و بررسی آن در دستور کار دولت قرار دارد و پس از تصویب در هیات دولت آن را اجرایی خواهیم کرد.
* حذف سامانه یکپارچه صحت ندارد
وزیر صمت همچنین در پاسخ به احتمال حذف سامانه یکپارچه عرضه خودرو، تصریح کرد: این موضوع صحت ندارد. برنامه ما برای کنترل عرضه خودرو بر اساس سامانه یکپارچه خواهد بود. هدف کاهش قیمت خودرو و انطباق آن با شرایط جهانی است، بنابراین به دنبال این هستیم مردم به بهترین خودروها دسترسی داشته باشند و بتوانند خودروهای خوب داخلی متناسب با قیمت‌های جهانی دریافت کنند.
علی‌آبادی در رابطه با احتمال کاهش تعرفه واردات خودروها اظهار کرد: به اعتقاد بنده، تعرفه واردات خودروها هنوز جای بهبود دارد. برای واردات خودروهای برقی تعرفه بسیار کم در نظر گرفته‌ایم. پیشنهاد ما 4 درصد برای خودروهای برقی و  برای خودروهای هیبریدی 4 تا ۱۵ درصد است.
وی خاطرنشان کرد:  با توجه به مشکلات آلودگی هوا در کشور، در مقاطعی از سال و در برخی شهرها، مجبور به تعطیلی، همچنین تعطیلی برخی مشاغل هستیم، چرا که امکان تحمل حجم بالای آلایندگی وجود ندارد، بنابراین در زمینه تولید خودرو به سمت برقی‌سازی در حرکتیم، ضمن اینکه خودروهای برقی به شدت اقتصادی هستند و هزینه پایین سوخت آنها می‌تواند محرکی برای افزایش تولید آنها باشد.
* نصب ۵٠٠٠ ایستگاه شارژر خودروهای برقی در کشور تا‌پایان سال
وزیر صمت در ادامه تاکید کرد: سعی ما این است که شهر تهران را به تجهیزات شارژ برقی خودروها مجهز کنیم. در هفته دولت امسال ۱۰۰ ایستگاه شارژ خودرو در تهران و کرج افتتاح شده و تا پایان سال به ۵۰۰۰ ایستگاه در سراسر کشور خواهد رسید.
علی‌آبادی در پایان در رابطه با واگذاری سهام خودروسازان گفت: واگذاری‌ها برعهده وزارت صنعت نیست و وزارت اقتصاد مجری آن است، اما آنچه ما دنبال می‌کنیم خروج از تصدی‌گری است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در حاشیه این نمایشگاه در رابطه با تامین مالی قطعه‌سازان، اظهار کرد: قانون مطابق تبصره ۱۸ تلاش می‌کند صنایع کوچک و ضعیف مورد حمایت قرار گیرند. ما در این بخش سیاست‌های دولت را دنبال می‌کنیم تا بتوانیم ضمن اجرا و پیاده‌سازی این سیاست‌ها آنها را توسعه دهیم.
وی در رابطه با واردات خودروهای جانبازان نیز ضمن اشاره به تصویب آیین‌نامه مربوطه درباره زمان واردات آنها گفت: آیین‌نامه واردات خودروهای جانبازان تصویب و ابلاغ شده و فرآیند واردات در دست اقدام است.
* حجم اصلی خودروها از اواخر ماه جاری و مهرماه وارد می‌شود
در ادامه سرپرست سازمان توسعه تجارت ایران و مدیر طرح واردات خودروی وزارت صمت اعلام کرد: تاکنون قریب به ۵۰۰۰ دستگاه خودرو به کشور وارد شده است. شرکت‌هایی که در حال طی مراحل تاییدیه استاندارد، گمرک و محیط ‌زیست بوده‌اند، تاییدیه‌های لازم را دریافت کرده‌ و روند واردات تداوم دارد. با توجه به تسریع صدور تاییدیه‌ها، حجم اصلی واردات از اواخر ماه جاری و مهر انجام می‌شود. در حال حاضر حدود ۱۰ هزار خودرو در مرحله تولید و بارگیری برای ورود به کشور است.
مهدی ضیغمی افزود: بیش از ۷۰ هزار خودرو ثبت‌سفارش شده که به‌ تدریج وارد و تحویل متقاضیان خواهد شد. امیدوار هستیم زمستان امسال بتوانیم میانگین ۲۰ هزار خودرو در هر ماه وارد کنیم. تاکنون ۳۵ شرکت برای واردات خودرو تایید شده‌اند که از این تعداد ۱۸ شرکت ثبت سفارش واردات را انجام داده‌ و ۱۴ شرکت تاکنون اقدام به واردات خودرو کرده‌اند یا در حال واردات هستند.
* رشد ۷۸ درصدی تولید خودروسازان خصوصی
مدیرکل صنایع خودروی وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد: نزدیک به ۵۳۷ هزار دستگاه خودرو از ابتدای امسال تا پایان مرداد تولید شده است که نشان‌دهنده برنامه‌های تحولی دولت سیزدهم در حوزه تولید و تنظیم بازار خودرو است.
عبدالله توکلی‌لاهیجانی اعلام ‌کرد: امسال نزدیک ‌به ۴۴۰ هزار دستگاه خودروی سواری به‌ صورت عبور مستقیم و کامل تولید شده که در مقایسه با ۳۲۹ هزار دستگاه تولید کامل مدت مشابه پارسال، رشد ۳۴ درصدی نشان می‌دهد.
وی بیان‌ داشت: در مدت یادشده ۶۲ هزار دستگاه خودروی وانت در کشور تولید شده که در مقایسه با مدت مشابه پارسال از ۵۲ درصد رشد برخوردار بوده است. علاوه بر این در 5 ماهه نخست امسال حدود یک‌هزار و ۳۷۰ دستگاه خودروی ون تولید شده که در همسنجی با پارسال ۷۰ درصد رشد نشان می‌دهد. این مقام مسؤول وزارت صمت گفت: تولید حدود ۱۶ هزار و ۶۰۰ دستگاه انواع خودروی سنگین (کامیون، کامیونت و کشنده) و رشد ۶۹ درصدی تولید در این حوزه، از دیگر آمار قابل ذکر است.
همچنین وی با اشاره به رشد تولید خودرو توسط خودروسازان خصوصی گفت: علاوه بر این در 5 ماهه نخست امسال بیش از ۱۱۲ هزار دستگاه خودرو در بخش خصوصی تولید شد که در مقایسه با تولید ۶۳ هزار دستگاه مدت مشابه پارسال، حدود ۷۸درصد رشد تولید نشان می‌دهد.

Page Generated in 0/0053 sec