printlogo


کد خبر: 266856تاریخ: 1402/6/20 00:00
انفجار مشکوک یک خودرو در منطقه «کریات الیعزر»؛ منابع صهیونیستی از هلاکت یک نفر در این حادثه خبر دادند
وحشت در حیفا
گردان العیاش در ویدئویی از حمله راکتی به سمت شهرک‌های صهیونیست‌نشین از درون کرانه باختری خبر داد

گروه بین‌الملل: روز گذشته تصاویری از انفجار مشکوک یک خودرو در منطقه «کریات الیعزر» منتشر شد. پس از این اتفاق منابع صهیونیستی از ترور احتمالی یک فرد در شهر حیفا در سرزمین‌های اشغالی خبر دادند. با این وجود آماری از تلفات این انفجار اعلام نشده است. این حادثه در حالی رخ داد که همزمان با شدت گرفتن عملیات‌های ضد اسرائیلی در کرانه باختری طی چند ماه گذشته تصاویر زیادی از انفجارهای مهیب در تاسیسات و مراکز نظامی رژیم صهیونیستی منتشر شده است. این اتفاق تا جایی پیش رفت که بنیامین نتانیاهو سطح تهدید خود نسبت به رهبران مقاومت را بالا برد و صالح العاروری، معاون رئیس دفتر سیاسی حماس را تهدید به ترور و حذف فیزیکی کرد. در همین حال، دیوید بارنیا، رئیس سازمان جاسوسی موساد روز یکشنبه در دانشگاه رایشمن در هرتزلیا ادعا کرد سازمان جاسوسی و متحدانش طی سال گذشته 27 حمله ایران علیه یهودیان و اسرائیلی‌ها در خارج از کشور را خنثی کردند. رئیس موساد مدعی شد ایران به تلاش‌های خود برای حمله به اسرائیلی‌ها و یهودیان خارج از کشور ادامه داده است و سازمان جاسوسی و متحدانش 27 حمله از این قبیل را در سال گذشته خنثی کردند. رئیس موساد در ادامه با تهدید ایران گفت: «پیام ما رسا، واضح و قاطع است. اشتباه نکنید، آنهایی که تصمیم گرفتید این تیم‌ها را اعزام کنید، مطمئن باشید سراغ‌تان می‌آییم تا همه ببینند که عدالت برای شما اجرا خواهد شد. این در گذشته ثابت شده است و در آینده آن را به سطح بالاتری ارتقا خواهیم داد». بارنیا ادامه داد اسرائیل به دنبال عوامل دخیل در توطئه‌ها و همچنین فرماندهانی که آنها را فرستاده‌اند خواهد رفت. وی گفت: «بهای آن در اعماق ایران، در قلب تهران پرداخت خواهد شد».
* موج جدید تنش‌ها در اسرائیل
همزمان با تشدید تنش‌ها‌ و اعتراضات داخلی در سرزمین‌های اشغالی، موج حملات مسلحانه به صهیونیست‌ها هم ادامه دارد. در این بین حمله راکتی ۲ روز قبل مبارزان فلسطین به سمت شهرک‌های صهیونیست‌نشین، باعث نگرانی شدید مقامات رژیم شده است. در حالی که پس از تصویب نخستین بخش اصلاحات قضایی تحت عنوان «منع آزمون معقولیت» در اواخر ماه ژوئیه 2023 تا حدی از التهابات در جامعه صهیونیستی کاسته شده بود، با نزدیک شدن زمان برگزاری جلسه استماع دیوان‌ عالی برای بررسی دادخواست‌هایی که ابطال قانون مذکور را خواهانند، دیگر بار دوقطبی شکل گرفته میان صهیونیست‌ها نمایان شده است.
جناح راست حاکم به ‌رهبری بنیامین نتانیاهو در روزهای اخیر بشدت در برابر دیوان ‌عالی موضع گرفته است و این دیوان را تهدید به عدم تبعیت از حکم احتمالی برای لغو قانون اصلاحات می‌کند، همچنین هواداران اصلاحات که از اقشار طرفدار کابینه نتانیاهو هستند نیز جمعه گذشته در بیت‌المقدس در خیابان‌های منتهی به دادگاه عالی اقدام به تجمع کرده، علیه این دیوان شعار دادند. دیوان‌ عالی روز 12 سپتامبر جلسه استماع برای بررسی قانون معقولیت را برگزار می‌کند و روز 28 سپتامبر نیز دیگر جلسه استماع این دیوان برای بررسی قانون موسوم به «برکناری نخست وزیر» برگزار خواهد شد.
در این شرایط، تظاهرات مرکزی مخالفان در خیابان کاپلان در تل‌آویو سازماندهی و در حیفا، بیت‌المقدس، رحووت، کفار سابا، هرزلیا و دیگر شهرک‌های اشغالی برگزار شد و سپس به سمت خانه «امیر اوهانا» رئیس کنست (پارلمان) ادامه یافت؛ کسی که چهارشنبه گذشته گفت: دیوان عالی صلاحیت لغو قوانین اساسی را ندارد. وی اظهار کرد: رژیم صهیونیستی با یک دوراهی جدید و خطرناک مواجه است و کنست تضعیف اراده‌اش و زیر پا گذاشتن این نهاد را نخواهد پذیرفت.
تظاهرات‌کنندگان در تل‌آویو مسیرهای خیابان آیالون به سمت جنوب را بستند که در این بین تعدادی از معترضان با خودرو زیر گرفته شدند. سازمان‌دهندگان این تظاهرات گفتند: تهدیدهای مافیای کابینه اسرائیل و رئیس کنست، نابودی کامل اصل حاکمیت قانون و تفکیک قوا در اسرائیل و حاکی از حضور یک کابینه خطرناک و نامشروع در اسرائیل است. از سویی پلیس رژیم صهیونیستی همزمان با تظاهرات مرکزی، بسیاری از خیابان‌های اصلی تل‌آویو، علاوه بر خیابان‌های دیگری را که شاهد تظاهرات علیه تضعیف قوه ‌قضائیه بود، بست. همزمان با برگزاری سی‌و‌ششمین هفته راهپیمایی مخالفان کودتای قضایی نتانیاهو، آزادراه آیالون در شهر تل‌آویو بار دیگر صحنه درگیری مخالفان با موافقان کابینه بی‌بی و زیرگیری معترضان با خودرو توسط هواداران ‎نتانیاهو بود.
از سوی دیگر فعالان راست‌گرا اساسا با برگزاری این جلسات استماع مخالفند و استدلال می‌کنند چون ۲ قانون «منع آزمون معقولیت» و «برکناری نخست‌وزیر» در قالب اصلاحیه «قوانین پایه‌ای» تصویب شده است، کنست تنها مرجع ذی‌صلاح برای تصمیم‌گیری درباره آنهاست، لذا دیوان ‌عالی حتی نباید بخواهد وجاهت این مصوبات را از نظر بگذراند.
در این میان جمعه گذشته هواداران اصلاحات قضایی در خیابان‌های منتهی به دیوان ‌عالی در بیت‌المقدس اقدام به راهپیمایی اعتراضی کردند. با وجود اینکه کابینه نتانیاهو از ظرفیت‌های دولتی برای افزایش شمار شرکت‌‌کنندگان در این راهپیمایی که از آن به عنوان «تظاهرات آزادی» نام‌ برده شد، استفاده کرد اما تنها حدود 10 هزار نفر در آن شرکت کردند. این رقم نه‌ تنها نسبت به تعداد مخالفان اصلاحات در اعتراضات متوالی که سی‌وششمین هفته پیاپی خود را آغاز کرده، کمتر است، بلکه حتی نتوانست موفقیت تظاهرات پیشین هواداران اصلاحات قضایی را که مارس 2023 برگزار شد و 200 هزار نفر را به خیابان‌ها کشاند، تکرار کند.
بتزالل اسموتریچ، وزیر دارایی اسرائیل که از سیاستمداران راست افراطی به حساب می‌آید، در این راهپیمایی شرکت و سخنرانی کرد. وی در تهدیدی مستقیم اعلام کرد: ما به دیوان‌ عالی اجازه لغو قوانین پایه‌ای را نخواهیم داد، این بدعت به‌ معنای آن است که دیوان می‌تواند آرای ما را به سطل زباله بریزد.
در واکنش به این اظهارات، یائیر لاپید، رهبر اپوزیسیون و نخست‌وزیر سابق درباره وجاهت قانونی قانون اصلاحات قضایی تردید کرد و در ایکس نوشت: قانون منع آزمون معقولیت، اساسا یک قانون پایه‌ای نیست، زیرا کمیته قانون اساسی و نیز صحن کنست، الزامات تصویب یک قانون پایه‌ای را درباره آن رعایت نکردند و با عجله، سهل‌انگاری و مبتنی بر برخوردهای عصبی و منافع شخصی آن را به تصویب رساندند، بنابراین رویه تصویب آن کاملا ناقص بوده است.
همه این تنش‌ها در حالی است که حمله راکتی ۲ روز قبل از کرانه باختری به سمت سرزمین‌های اشغالی هم باعث نگرانی شدید صهیونیست‌ها شده است. گردان موسوم به العیاش وابسته به گردان‌های عزالدین قسام، شاخه نظامی جنبش مقاومت فلسطین (حماس) از شلیک راکت از شهر جنین در کرانه باختری به شهرک صهیونیست‌نشین شاکید خبر داد. گردان العیاش ویدئویی از لحظه شلیک موشک «قسام‌1» به سمت شهرک صهیونیست‌نشین شاکید در غرب جنین منتشر کرده است.
گردان العیاش پنجم مرداد در پاسخ به تجاوزات رژیم صهیونیستی به اردوگاه جنین و هتک حرمت مسجد‌الاقصی اقدام به شلیک موشک به شهرک‌های صهیونیست‌نشین کرد. این پنجمین حمله موشکی این گردان به شهرک‌های صهیونیست‌نشین است. در همین راستا ارتش رژیم صهیونیستی اذعان کرد طی ۳ ماه اخیر، 6 موشک از  منطقه جنین به سمت شهرک شاکید در شمال کرانه باختری شلیک شده است. در یک دهه اخیر گروه‌های فلسطینی با تجهیز به سلاح‌های پیشرفته از جمله فناوری موشکی، معادلات درگیری با دشمن را تغییر داده‌اند. نبردهای «شمشیر قدس»، «وحدت میادین»، «انتقام آزادگان» و عملیات‌هایی که اخیرا رزمندگان فلسطینی در جنین انجام داده‌اند، مؤید همین امر بوده و صهیونیست‌ها را عملا درمانده کرده است. در این میان «عوزی دایان»، «گادی شامانی» و «عوزی روبین» از ژنرال‌های ارتش رژیم صهیونیستی نسبت به «تولید خانگی» راکت‌های شلیک شده توسط فلسطینی‌ها در کرانه باختری به سمت شهرک‌های صهیونیست‌نشین بویژه در شمال کرانه باختری هشدار دادند. این ۳ ژنرال همچنین هشدار دادند در آغاز سال ۲۰۰۰، حرکت مشابهی در غزه انجام شد که در طول سال‌ها پس از افزایش ظرفیت تولید، به یک تهدید واقعی برای رژیم صهیونیستی تبدیل شد. آنها همچنین نسبت به آغاز روندی مشابه غزه در منطقه کرانه باختری ابراز نگرانی کردند.
روزنامه صهیونیستی اسرائیل هیوم نیز در این باره گزارش داد فلسطینی‌ها تنها در ۳ ماه گذشته ۶ بیانیه درباره شلیک راکت از منطقه جنین به سمت شهرک‌های صهیونیست‌نشین بویژه شهرک‌های «شاکید» و «رام اون» صادر کردند که به گردان‌های «العیاش» نسبت داده شد. این رسانه اعلام کرد در 5 حمله گردان‌های العیاش، بقایای موشک‌ها و راکت‌های شلیک‌شده پیدا شد و بر اساس داده‌های جمع‌آوری‌شده گفته می‌شود همه این موشک‌ها و راکت‌ها توسط خود فلسطینی‌ها ساخته شده‌ و به ‌رغم ابتدایی بودن آنها اما صهیونیست‌ها آن را یک نقطه آغاز برای تبدیل کرانه باختری به نوار غزه می‌دانند. عوزی دایان در این باره از ارتش رژیم صهیونیستی خواست جلوی ورود سلاح به کرانه باختری را بگیرد، چرا که در غیر این صورت کرانه باختری ظرفیت مجهز شدن به موشک‌های پیشرفته‌تر را خواهد داشت.
در این میان جنبش موسوم به «جدایی» که «نیتصان عامیت» افسر سابق ارتش رژیم صهیونیستی اقدام به راه‌اندازی آن کرده است، این ایده را مطرح می‌کند که اختلافات میان ۲ قشر سکولار و مذهبی درون رژیم صهیونیستی شکلی حل‌نشدنی به خود گرفته و عملا در حال به اوج رسیدن است و تداوم وضع موجود، بروز یک جنگ داخلی در داخل سرزمین‌های اشغالی را ناگزیر خواهد کرد.
افسر سابق ارتش رژیم صهیونیستی در مصاحبه با روزنامه معاریو بر شکاف‌های اجتماعی ناشی از جدال بر سر تصویب اصلاحات قضایی تأکید کرد و افزود: «تقسیم اسرائیل به ۲ سرزمین جدا از هم کاملا ضروری است. ما در حال افتادن در ورطه نابودی هستیم. اگر این وضعیت ادامه پیدا کند، از بین خواهیم رفت».
طرح عامیت برای تقسیم رژیم صهیونیستی به ۲ رژیم جدا از هم، شامل 5 مرحله است که در نتیجه هر منطقه، قانون اساسی و قوانین خاص خود را دارد. وی همچنین تصریح می‌کند البته ارتباط این ۲ منطقه مانند ایالت‌ها در آمریکا خواهد بود و ۲ منطقه با هم پیمان اتحاد دفاعی خواهند بست. عامیت همچنین درباره فلسطینی‌های ساکن سرزمین‌های اشغالی یا همان «عرب‌های 1948» که 21 درصد جمعیت رژیم صهیونیستی را تشکیل می‌دهند نیز می‌گوید آنها از نوعی خودمختاری برخوردار خواهند بود و «می‌توانند کشوری تشکیل دهند که در آن به ‌عنوان شهروندانی با حقوق کاملا برابر زندگی کنند». در طول 7 ماه گذشته، شکاف سکولار - مذهبی در فلسطین اشغالی به ‌حدی افزایش یافته است که دست‌کم ۲ نظرسنجی از سوی نهادهای رسمی رژیم صهیونیستی نیز در همین رابطه برگزار شده است. نخستین نظرسنجی اوایل ماه آوریل (نیمه فروردین 1402) از سوی شبکه 11 تلویزیون اسرائیل برگزار شد که طبق آن 16 درصد مشارکت‌کنندگان با تقسیم اسرائیل به ۲ سرزمین سکولار و مذهبی موافقت کرده بودند و 63 درصد نیز مخالف این ایده بودند. در این میان، هواداران احزاب اپوزیسیون بیش از هواداران کابینه نتانیاهو از این ایده هواداری می‌کنند.
از سوی دیگر روزنامه معاریو اعلام کرد 230 جوان صهیونیست که مشمول حضور در ارتش شده‌اند، با امضای بیانیه‌ای اعلام کردند در ساختار ارتش حضور نخواهند یافت. این جوانان صهیونیست در بیانیه خود اعلام کردند: ما به دیکتاتوری نه می‌گوییم و اعلام می‌کنیم تا زمانی که دموکراسی حاکم نشود، به سربازی نخواهیم رفت. این افراد همچنین تاکید کردند مناطق فلسطینی مناطقی اشغالی است که تحت حاکمیت دیکتاتوری اداره شده و تا زمانی که ارتش اسرائیل مردم دیگری را تحت اشغال خود داشته باشد، حاضر نیستند در آن خدمت کنند.
همه این موارد نشان از چندپارگی در اسرائیل دارد. 

Page Generated in 0/0079 sec