سفیر عربستان رونوشت استوارنامه خود را به امیرعبداللهیان ارائه کرد
عبدالله بن سعود العنزی، سفیر جدید عربستان در ایران ظهر دیروز با حضور در محل وزارت امور خارجه ایران با حسین امیرعبداللهیان، رئیس دستگاه دیپلماسی کشور دیدار و رایزنی کرد. در این دیدار عبدالله بن سعود العنزی رونوشت استوارنامه خود را به وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران ارائه کرد. بر اساس این گزارش، عبدالله بن سعود العنزی سهشنبه هفته گذشته (۱۴ شهریور) برای بر عهده گرفتن مسوولیت سفارت عربستان در ایران وارد تهران شد. این دیپلمات ارشد سعودی پیش از این مسوولیت سفارت عربستان در عمان را بر عهده داشته است. عبدالله بن سعود العنزی سهشنبه هفته گذشته هنگام ورود به تهران در اظهاراتی گفت: دستورات رهبری سعودی بر اهمیت تقویت روابط 2 کشور ایران و عربستان تاکید دارد. این دیپلمات ارشد سعودی افزود: عربستان سعودی و ایران دو کشور همسایه دارای مؤلفههای اقتصادی، منابع طبیعی و مزیتهای بسیاری هستند که به ارتقای جنبههای توسعه و رفاه، ثبات و امنیت در منطقه به نفع 2 کشور و دو ملت برادر کمک میکند. العنزی همچنین با اشاره به چشمانداز ۲۰۳۰ عربستان سعودی گفت: هدف این برنامه تحکیم اصل حسن همجواری و احترام متقابل، همچنین نمایانگر یک نقشه راه برای همکاری با ایران است.
چشمانداز ۲۰۳۰ برنامهای برای کاهش وابستگی ریاض به نفت و تنوع بخشیدن به اقتصاد عربستان و توسعه بخشهای خدماتی است که سال ۲۰۱۶ توسط «محمد بنسلمان» ولیعهد این کشور اعلام شد.
***
حزبالله لبنان: رئیسجمهوری میخواهیم که اسرائیل از او بترسد
عضو شورای مرکزی حزبالله لبنان با تاکید بر اینکه مقاومت هر روز قدرتمندتر میشود، اعلام کرد چادر مقاومت در مرزها هر روز ارتش رژیم صهیونیستی را رسوا و این رژیم را تحقیر میکند. به گزارش ایسنا به نقل از سایت خبری العهد، شیخ نبیل قاووق تاکید کرد: ما در حزبالله فرصتی برای خدمت به مردم خود برای کاهش درد و رنج آنها، همچنین در عرصه سیاسی فرصتی برای پیدا کردن راهحلی برای خروج از بحران ریاست جمهوری فراهم میکنیم لذا به همه ابتکارات پاسخ میدهیم اما جماعت چالش و تقابل تنها فرصت پیچیدگی، مانعتراشی و تشدید را فراهم میکند و منتظر فرصت است تا مقابل هر ابتکارعملی سنگاندازی کند. وی در مراسم یادبودی در شهرک جنوبی قانا گفت: طرح نبیه بری، رئیس پارلمان لبنان تیم مقابل را رسوا کرد زیرا آنها علنا مقابل این طرح که فرصتی واقعی برای نجات کشور بود، سنگاندازی کردند تا این خلأ، مانعتراشی و اقدامات تحریکآمیز همچنان ادامه داشته باشد. شیخ قاووق تصریح کرد: تیم مقابل بین 2 گزینه به مردم لبنان حق انتخاب میدهد: یا رئیسجمهوری که کشور را به نزاع بکشاند، یا ادامه تحریک و تنش برای کشاندن کشور به سمت تنش و نزاع، بنابراین منفعت لبنان در داشتن رئیسجمهوری ضداسرائیلی است که صهیونیستها از او بترسند و وظیفه نجات کشور و حفظ صلح مدنی را برعهده بگیرد.
***
ناتو در نهایت بین ۵ تا ۱۰ سال آینده فرومیپاشد
افسر بازنشسته سازمان اطلاعات آمریکا پیشبینی کرد ناتو در نهایت طی 5 تا ۱۰ سال آینده از بین میرود. به گزارش ایسنا به نقل از ارثنیوز، «اسکات ریتر» گفت: صحبتها درباره وحدت ناتو واقعیت ندارد و پیمان ناتو نهایتا ۵ تا ۱۰ سال آینده دچار فروپاشی میشود. آمریکا و کانادا توجه زیادی به اعضای اروپایی ناتو ندارند. ناتو تنها یک ابزار برای استقرار نیروهای آمریکایی در مناطقی از جمله منطقه آسیا و اقیانوس آرام است که هیچ ارتباطی با امنیت قاره اروپا ندارد. اگر آمریکا به ملت کشورهای اروپایی عضو ناتو توجه میکرد اروپا را مجبور به دست کشیدن از منابع ارزان انرژی روسیه نمیکرد. وی گفت: سال ۲۰۰۲ قبل از حمله به عراق گفتیم کسانی (اروپای جدید، کشورهای حوزه بالتیک و لهستان) با ما هستند و کسانی (فرانسه، آلمان و ایتالیا) علیه ما، شکافی را در اروپا ایجاد کردیم. ما این دودستگی را بهوجود آوردیم و همچنان تا امروز این دودستگی وجود دارد. این افسر به روابط با ترکیه اشاره کرد که به عنوان عضو ناتو با گسترش این ائتلاف و پیوستن سوئد و فنلاند به آن مخالفت کرد.
***
تشکیل دولت انتقالی جدید در گابن
نخستوزیر دوره انتقالی در گابن از تشکیل دولت جدید خود بدون مخالفان سابقی که در انتخابات ریاستجمهوری اخیر شرکت کرده بودند، خبر داد. ریمون ندونگ سیما روز شنبه از تشکیل دولت جدیدی خبر داد که شامل مخالفان و وزرای سابق در دوره علی بونگو، رئیسجمهور مخلوع و نظامیان و شخصیتهای جامعه مدنی است اما وی چهرههای اصلی مخالفان قبلی را که در انتخابات ریاستجمهوری شرکت کرده بودند، کنار گذاشت. پنجشنبه گذشته ژنرال بریس اولگی نگوما، ندونگ سیما را پس از رهبری کودتای ۳۰ اوت علیه علی بونگو، اندکی پس از اعلام پیروزی علی بونگو در انتخابات ریاستجمهوری که «متقلبانه» تلقی شد، به ریاست دولت انتقالی منصوب کرد. روز دوشنبه، اولگی به عنوان رئیسجمهور انتقالی سوگند یاد کرد و قول داد در پایان دوره انتقالی، قدرت را از طریق برگزاری انتخابات به غیرنظامیان واگذار کند اما او هیچ دوره زمانی را برای این مرحله مشخص نکرد.