printlogo


کد خبر: 266877تاریخ: 1402/6/20 00:00
عقبگرد مجدد منشأ تورم در مرداد ۱۴۰۲
رشد نقدینگی به 26,9 درصد رسید

نرخ رشد 12ماهه نقدینگی در پایان مرداد‌ 1402 با 10.9 درصد کاهش نسبت به دوره مشابه سال قبل به 26.9 درصد رسید.
بانک مرکزی سال 1402 و در چارچوب برنامه‌های دولت سیزدهم برای کنترل رشد نقدینگی و تورم و در راستای شعار سال مبنی بر «مهار تورم و رشد تولید»، اجرای برنامه کنترل مقداری رشد ترازنامه بانک‌ها و موسسات اعتباری و جریمه بانک‌های متخلف از حدود تعیین‌شده از طریق افزایش نسبت سپرده قانونی را همانند سال گذشته با جدیت در دستور کار قرار داده و برنامه پولی با هدف دستیابی به نرخ رشد نقدینگی  25 درصد برای سال 1402 را تنظیم کرده است.
همچنین نرخ رشد 12ماهه نقدینگی در پایان مرداد‌ماه 1402 با 10.9 واحد درصد کاهش نسبت به دوره مشابه سال قبل (معادل 37.8 درصد در مردادماه 1401) به 26.9 درصد رسید که حاکی از اهتمام و تمرکز بانک مرکزی بر اجرای سیاست کنترل مقداری رشد ترازنامه بانک‌ها و کنترل رشد خلق پول بانک‌ها و به تبع آن رشد نقدینگی در سال جاری بوده است.
رشد 12ماهه پول در مرداد 1402 در مقایسه با این میزان در مقطع مشابه سال قبل با 14.3 واحد درصد کاهش به 41.3 درصد رسیده است.
همچنین نسبت پول به نقدینگی در مردادماه 1402 با 0.6 واحد درصد کاهش نسبت به پایان سال 1401 به 25.1 درصد رسیده است. این کاهش بیانگر تعدیل سیاست نقدینگی، ناشی از اتخاذ مجموعه‌ای از سیاست‌های ارزی و پولی در قالب رویکرد کلان تثبیت اقتصادی و بهبود انتظارات مردم و فعالان اقتصادی است.
در همین راستا معاون اقتصادی بانک مرکزی با اعلام اینکه نرخ رشد نقدینگی در ۱۲ماهه منتهی به مرداد ۱۴۰۲ به 26.9 درصد رسیده است، از کاهش ۱۶ درصدی نرخ رشد نقدینگی در دولت سیزدهم خبر داد و گفت: این موضوع نوید کاهش تورم در ماه‌های آینده را می‌دهد.
محمد شیریجیان درباره کاهش رشد نقدینگی اظهار کرد: عاملی که در میان‌مدت و بلندمدت تاثیر جدی بر تورم می‌گذارد، خلق نقدینگی غیرمتناسب با واقعیت‌های اقتصادی و رشد اقتصادی کشور است. بانک مرکزی با اشراف به این موضوع و در چارچوب برنامه و سیاست کلان، سیاست تثبیت اقتصادی را یکی از محورهای جدی خود برای مدیریت نقدینگی قرار داده است.
وی افزود: نرخ رشد نقدینگی مرداد امسال معادل 26.9 درصد بود که در مقایسه با مرداد سال ۱۴۰۱ که 37.8 درصد بود بالغ بر 10.9 درصد کاهش یافته و این نوید بهبود تورم را در دوره‌های آتی می‌دهد.
معاون اقتصادی بانک مرکزی گفت: نرخ تجمیعی نقدینگی در 5 ‌ماهه نخست امسال 8.1 درصد است که نسبت به هدف‌گذاری نقدینگی که انجام شده بیش از ۲ درصد جلوتر هستیم و نسبت به ابتدای شروع به کار دولت سیزدهم ۱۶ درصد کاهش یافته است و نقدینگی تورم‌ساز شرایط بهتری دارد.
شیریجیان درباره اقدامات بانک مرکزی برای مدیریت نقدینگی بیان کرد: سیاست‌های تنظیمی را برای مدیریت نقدینگی در دستور کار قرار دادیم، از جمله سیاست کنترل مقداری ترازنامه بانک‌ها که تاثیر جدی بر خلق نقدینگی داشت و سیاست تنظیمی که در قالب افزایش سپرده قانونی انجام شد.
وی با اشاره به اینکه مدیریت نقدینگی را انجام دادیم اما از تامین مالی بنگاه‌های تولیدی غافل نشدیم، ادامه داد: رشد نقدینگی در یک سال منتهی به مردادماه امسال 26.9 درصد بود اما رشد تسهیلات 26.3 درصد و رشد مانده تسهیلات 36.8 درصد بوده است و تامین مالی بنگاه‌ها نیز انجام شده است.
معاون اقتصادی بانک مرکزی گفت: نقدینگی یک متغیر معنا‌دار است که در میان‌مدت و بلندمدت بر تورم اثر می‌گذارد و آثار آن را در کاهش قیمت در بازار دارایی در حوزه مسکن و خودرو می‌بینیم و شاهد کاهش قیمت قابل توجه در بازار خودرو و مسکن بودیم و می‌توانیم از طریق اتخاذ سیاست‌هایی تامین مالی بنگاه‌ها را انجام دهیم.

Page Generated in 0/0174 sec