printlogo


کد خبر: 266898تاریخ: 1402/6/21 00:00
اخبار

دیوارنگاره خیابان امیرکبیر با «سعدی» رنگ شعر پارسی گرفت
دیوارنگاره استاد سخن «سعدی» با تاکید بر نگارگری‌های کهن فارسی و بیت معروف: «بنی‌آدم اعضای یکدیگرند» توسط سازمان زیباسازی در خیابان امیرکبیر، قلب گردشگری تهران رونمایی شد. دیوارنگاره استاد سخن «سعدی» با تاکید بر نگارگری‌های کهن فارسی و بیت معروف: «بنی‌آدم اعضای یکدیگرند/ که در آفرینش ز یک گوهرند» به هنرمندی «رضا دالوند» در ۲۱۳ متر مربع توسط سازمان زیباسازی در خیابان امیرکبیر، قلب گردشگری تهران رونمایی شد. بر اساس این گزارش، نقاشی دیواری رونمایی شده در خیابان امیرکبیر، برگرفته از نگارگری ایرانی، خطاطی و شعری از  سعدی شیرازی ملقب به «استاد سخن» از مشاهیر بزرگ قرن ۷ هجری است. استفاده حکیمانه از عناصر فرهنگی روزمره، که آمیزه‌ای از فرهنگ ایران باستان و قرآن و حدیث است، یکی از اشکال رواج هنر و ادب ملی است و با تاثیرات بصری و آفرینش زیبایی و هماهنگی فرم و ریتم، نقش ارزشمندی در هویت بصری، توسط سازمان زیباسازی در معابر شهری صورت داده است.
***
جشنواره بازی‌های رایانه‌ای فجر برگزار می‌شود
نهمین جشنواره بازی‌های رایانه‌ای پس از ۴ سال وقفه دی‌ماه امسال برگزار می‌شود.
مدیرعامل بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای با اعلام این خبر گفت: نهمین دوره جشنواره بازی‌های رایانه‌ای پس از ۴ سال وقفه در قالب جشنواره بازی‌های رایانه‌ای فجر دی‌ماه امسال برگزار می‌شود. به گفته محمدامین حاجی‌هاشمی، نهمین جشنواره بازی‌های رایانه‌ای فجر به نوعی نخستین رویداد سرمایه‌گذاری بازی‌های رایانه‌ای نیز خواهد بود.
گفتنی است نخستین جشنواره بازی‌های رایانه‌ای سال 1390 برگزار شد و طی آن امکان رقابت میان تیم‌ها و شرکت‌های بازی‌ساز در ۲ گروه بازی‌های بزرگ و بازی‌های مستقل را فراهم آورد. هشتمین دوره این جشنواره نیز سال 1397 با هدف رقابت برای انتخاب برترین بازی‌های ایرانی برگزار شد.  این جشنواره به‌دلیل شرایط ناشی از همه‌گیری کرونا و محدودیت‌های ناشی از آن 4 سال برگزار نشد و حالا نهمین دوره آن با عنوان جشنواره بازی‌های رایانه‌‌ای فجر همزمان با برگزاری دیگر جشنواره‌های فرهنگی از جمله سینما، تئاتر، موسیقی، هنرهای تجسمی، مد و لباس و... که به مناسبت دهه فجر در کشور اجرا می‌شود، برگزار خواهد شد.
اطلاعات کامل‌تر درباره کم و کیف برگزاری این جشنواره طی نشست خبری هفته آینده اعلام خواهد شد.
***
آغاز ثبت‌نام پیچینگ ویژه فیلم کوتاه با محوریت امام حسین(ع)
انجمن سینمای جوانان ایران با مشارکت سومین رویداد فیلم کوتاه «تصویر دهم» به مدیریت مجید مجیدی، به مناسبت ایام ماه محرم و صفر، از فیلم‌سازان فیلم کوتاه دعوت به ساخت آثار با محوریت امام حسین (ع) می‌کند.
انجمن سینمای جوانان ایران به‌عنوان متولی اصلی آموزش و تولید فیلم کوتاه در کشور و با هدف به تصویر کشیدن ارادت ایرانیان به ساحت مقدس امام حسین (ع) و شرح واقعه کربلا و بیان روایت‌هایی داستانی و دراماتیک پیرامون امام حسین (ع) پیچینگ ویژه آثار حسینی را با مشارکت سومین رویداد فیلم کوتاه «تصویر دهم» برگزار می‌کند. بر این اساس، از تمام فیلم‌سازان و علاقه‌مندان دعوت می‌شود آثار خود را با مدت زمان زیر 30 دقیقه در قالب‌های داستانی و مستند با موضوع زندگی و اهداف قیام امام حسین (ع)، کرامات و ارادت ایرانیان به ساحت مقدس آن حضرت و واقعه کربلا، خرده‌روایت‌های دراماتیک از زیارت امام حسین (ع) و نسبت زائران با اباعبدالله، نگاه تبیینی و توصیفی از نهضت حسینی جهت شرکت در این پیچینگ، از طریق پرتال تولید انجمن سینمای جوانان ایران ارسال کنند. انجمن سینمای جوانان ایران و رویداد تصویر دهم به آثار برتر منتخب از میان آثار رسیده، فرصت حضور در پیچینگ و قرار گرفتن در فرآیند حمایتی مطابق آیین‌نامه معاونت تولید انجمن و رویداد را خواهند داد. علاقه‌مندان می‌توانند از 20 شهریور تا 10 مهر سال‌جاری و از طریق پرتال تولید 
production.iycs.ir، نسبت به ثبت‌نام آثار خود اقدام کنند. شرکت‌کنندگان در این پیچینگ دقت کنند هنگام ثبت‌نام مقابل عنوان فیلم، حضور در طرح تولیدات آثار حسینی را قید کنند. گفتنی است رویداد فیلم کوتاه «تصویر دهم» با مشارکت عتبه مقدس حسینی (علیه‌السلام) برگزار می‌شود.
***
«تنهاتر از مسیح» شکل تکامل‌یافته تعزیه است
حجت‌الاسلام علیرضا پناهیان گفت: سنت اجرای تعزیه به عنوان هنری زیبا و ارزشمند در ایران حامل پیام‌های بسیار عمیق برای مخاطبان طی سال‌ها بوده است. حالا نمایش میدانی «تنهاتر از مسیح؛ راه سرخ» این سنت را به شکل جدید و تکامل‌یافته ارائه کرده است. استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: هنر ظرفیت بالایی دارد تا در خدمت مفاهیم متعالی قرار بگیرد و نمایش «تنهاتر از مسیح» یکی از مصادیق این اتفاق است. 
حجت‌الاسلام پناهیان در پاسخ به اینکه ضعف‌ها و قوت‌های نمایش «تنهاتر از مسیح؛ راه سرخ» چیست، گفت: به قدری زیبایی در نمایش وجود دارد که انسان دلش نمی‌آید زبان به کاستی‌ها باز کند و بیشتر باید از آن تقدیر کرد. این کارشناس مذهبی با بیان اینکه یکی از وجوه تحسین‌برانگیز نمایش‌های میدانی عدم دریافت هزینه بلیت از مردم است، بیان کرد: هر مراسمی که برای اهل‌بیت (ع) تشکیل می‌شود، بانیانی دارد. در نمایش میدانی اول مجلس تشکیل شده است و بعد باید بانیان خود را پیدا کند. خود مردم درواقع بانیان نمایش‌ها هستند.
وی تاکید کرد: ان‌شاءالله این گفت‌وگو یک یادآوری برای مردم خوب ما باشد که معرفت حسینی و محبت اباعبدالله (ع) در قلب‌های‌شان جاری است تا با نذورات خود این حرکت را تقویت کنند.

Page Generated in 0/0056 sec