رئیسجمهوری کلمبیا:
غرب تلاش کرد ما را به جنگ اوکراین بکشاند
رئیسجمهوری کلمبیا تاکید کرد کشورهای غربی تلاش میکنند آمریکای لاتین را به جنگ اوکراین بکشانند که خودشان به راه انداختهاند. گوستاو پترو، رئیسجمهوری کلمبیا در سخنرانی خود در هفتادوهشتمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک گفت: کشورهایی که تلاش میکنند آمریکای لاتین را با ارسال تسلیحات به کییف وارد جنگ اوکراین کنند، همانهایی هستند که این درگیری را به وجود آوردهاند. پترو افزود: واقعا از آمریکای لاتین برای ارسال سلاح و نیرو به میدان جنگ درخواست شد. آنها فراموش کردهاند که کشورهای ما بارها توسط همین کسانی که امروز از کمکها و امدادرسانیهای تسلیحاتی صحبت میکنند، به جنگ کشیده شدهاند. آنها فراموش کردهاند به خاطر نفت در عراق، سوریه و لیبی جنگیدند. آنها فراموش کردهاند با همان دلایلی که برای حفاظت از زلنسکی میآورند، از فلسطین هم باید حفاظت کنند. وی افزود: آنها فراموش کردهاند برای دستیابی به اهداف توسعه پایدار باید همه درگیریها تمام شوند اما به شروع یکی از این درگیریها کمک کردند زیرا این درگیری به نفع قدرتهای جهانی حاضر در بازی تاج و تخت است، زیرا به نفعشان نیست به این درگیری پایان دهند. پترو در ادامه گفت: کشورهای پیشرفته نتوانستند به تعهدات خود درباره تامین مالی تغییرات اقلیمی پایبند باشند. آنها ۱۰۰ میلیارد دلار ندارند که به کشورهای دیگر بدهند و از آنها در برابر سیل و توفان حمایت کنند اما برای امدادرسانیهای تسلیحاتی و شعلهور کردن بحران اوکراین پول دارند. پترو با پیشنهاد آمریکا درباره تحویل تجهیزات نظامی ساخت روسیه به اوکراین مخالفت کرد.
***
بایدن: من در کنیسه بزرگ شدم!
جو بایدن در ادامه ادعاهای اغراقآمیز خود درباره پیشینه فرهنگیاش این بار گفت در «کنیسهای واقع در ایالت دلاور آمریکا» بزرگ شده است! به گزارش ایسنا به نقل از روزنامه نیویورکپست، جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا پیش از آغاز تعطیلات سال نو عبری خطاب به گروهی از خاخامها گفت: من در کنیسهای در ایالتم بزرگ شدم. شما فکر میکنید شوخی میکنم اما نه این شوخی نیست. بایدن ۸۰ ساله با اشاره به اعضای کنیسه «بث شالوم» در ویلمینگتون ایالت دلاور آمریکا و نام ۳ خاخام که یکی از آنها در حال حاضر در این کنیسه حضور دارد، بیان کرد: این کنیسه خانه دوستان بسیاری برای من است. من همیشه بر این باور بودهام که پیام این تعطیلات جهانی این است، اینکه برای توبه، تغییر و شروع دوباره هرگز دیر نیست. جو بایدن در کتاب خاطرات خود در سال ۲۰۰۷ تحت عنوان «وعدههایی برای تحقق» یک بار هم از واژه کنیسه (synagogue) استفاده نمیکند و ۷ مرتبه که واژه «یهود» و «یهودی» را بهکار برده صرفا به تاریخ یا سیاست اشاره میکند؛ حتی عبارت «بث شالوم» نیز در این کتاب ذکر نشده است.
رئیسجمهور آمریکا که در حال حاضر با مساله حساس سن و سلامت روان مواجه است، در حالی که اکثر مردم کشورش نسبت به این مسائل ابراز نگرانی کردهاند، قصد شرکت در انتخابات ۲۰۲۴ آمریکا را دارد. او همچنین سال گذشته میلادی در پورتوریکو گفت: «من به نوعی در جامعه پورتوریکویی بزرگ شدم».
***
ایهود باراک:
به سمت یک انتفاضه مدنی پیش میرویم
نخستوزیر پیشین رژیم صهیونیستی اعلام کرد این رژیم با یک انتفاضه مدنی روبهرو میشود. ایهود باراک، نخستوزیر پیشین رژیم صهیونیستی در مصاحبه با شبکه سیبیاس آمریکا گفت: ما به سمت یک انتفاضه مدنی مسالمتآمیز پیش میرویم و شاهد پیشرفت و پسرفت خواهیم بود. این مساله احتمالا زمانی به طول انجامد و در این راه برخی جانشان را از دست خواهند داد. ما باید با خستگی و رنج و اشک کنار بیاییم. وی گفت: احتمالا شاهد خشونت خواهیم بود. من اطمینان دارم که برخلاف تمام هشدارها شاهد جنگ داخلی نخواهیم بود. بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل نه سربازی دارد و نه اراده و قدرتی برای انجام این کار. اخیرا طرح اصلاحات قضایی رژیم صهیونیستی موجب جنجال گستردهای میان محافل سیاسی این رژیم و اعتراضات گسترده مردمی و سر باز زدن نیروهای ذخیره ارتش از خدمت نظامی شد. مخالفان کابینه نتانیاهو، طرح «اصلاحات قضایی» را «کودتای قضایی» توصیف کردهاند، در حالی که نتانیاهو از آن دفاع کرده و گفته «هدف آن بازگرداندن تعادل بین سه قوه است». اپوزیسیون بر این باور است که هدف اصلی اصلاحات پیشنهادی ائتلاف حاکم، «تبرئه نتانیاهو از اتهامات فساد در سه پروندهای است که علیه او باز است». اپوزیسیون معتقد است هدف از این طرح پایان دادن به نقش قوه قضائیه به عنوان یک نظام مستقل است. نتانیاهو هفته گذشته بنیگانتس، از رهبران احزاب مخالف را به مذاکره درباره طرح اصلاحات قضایی دعوت کرد. تحلیلگران سیاسی معتقدند انعطافی که نتانیاهو در مواضعش درباره اصلاحات قضایی نشان داده است با سفرهای سیاسی وی بویژه سفرش به آمریکا مرتبط است.