رسوب ۲۰۰ هزار میلیارد تومانی بودجه در حساب ۳ وزارتخانه
رئیس دیوان محاسبات کل کشور خبر داد تاکنون ۲۰۰ هزار میلیارد تومان از منابع بودجه دولت در ۴۳ هزار حساب فرعی دستگاهها رسوب کرده است. سیداحمدرضا دستغیب با اشاره به پایان مهلت قانونی دستگاهها برای اتصال به حساب خزانه گفت: طبق آخرین گزارشی که 31 شهریور 1402 به دست دیوان محاسبات رسیده، تعداد حسابهای موجود زیرمجموعه دستگاهها از 250 هزار حساب به 23 هزار حساب اصلی رسیده است اما همچنان 75 هزار حساب فرعی در دستگاهها موجود است که این عدد هم به 43 هزار حساب کاهش یافته است. دستغیب گفت: از این میان 40 هزار حساب مربوط به دانشگاههای زیرمجموعه وزارت بهداشت و 3 هزار حساب مربوط به دانشگاههای زیرمجموعه وزارت علوم است. بهرغم کاهش حسابها مشکل، ارقام رسوب کرده در این حسابهاست. این عدد جمعا بالغ بر 5 هزار میلیارد تومان برآورد شده است. همچنین تعداد حسابهای وزارت نفت که هنوز به حساب واحد خزانه متصل نشدهاند هم از ۳ هزار حساب به 543 کاهش یافته است. رقم رسوبکرده در حسابهای فرعی زیرمجموعه وزارت نفت 196 هزار میلیارد تومان برآورد شده است. به گفته رئیس دیوان محاسبات کشور، اسامی دستگاههایی که حسابهای فرعی خود را به حساب واحد خزانه متصل نکردهاند، به دستگاههای نظارتی و دادستانی دیوان محاسبات ارسال شده و بزودی به صورت عمومی نیز منتشر خواهد شد.
***
فروش خودرو در سامانه یکپارچه ادامه دارد
به دنبال موضوعی که در رابطه با تداوم فروش خودرو به صورت یکپارچه و منحصرا برگزاری مرحله سوم مطرح شده، برخی شایعه کردهاند دیگر خبری از فروش خودرو به صورت یکپارچه نخواهد بود. در این رابطه مدیر روابط عمومی شورای رقابت این موضوع را رد و ضمن تاکید بر تداوم ادامه روند فروش در قالب سامانه یکپارچه، موضوع را شفافسازی کرد. بتازگی این موضوع مطرح شده که با توجه به عدم استقبال مردم از فروش اخیر خودروسازان مونتاژی، احتمال دارد سایت سامانه یکپارچه باز هم (برای سومینبار پس از ثبتنام مرحله دوم فروش یکپارچه خودروها) برای تکمیل ظرفیتهای خالی طی هفتههای پیش رو بازگشایی شود. همچنین عنوان شد اجرای مراحل بعدی سامانه یکپارچه بر اساس وجود تقاضا و مشتری خواهد بود و با توجه به اینکه در حال حاضر با مازاد عرضه مواجه هستیم؛ مرحله سوم زمانی خواهد بود که متقاضی وجود داشته باشد اما برخی از این موضوع برداشت اشتباه داشته و مبنای این اظهارات را بر اتمام اجرای طرحهای فروش یکپارچه گذاشتهاند و اینکه قرار نیست دیگر مرحله سوم و مراحل بعدی برگزار شود. در رابطه با بحثهای اخیر پیش آمده، سپهر دادجویتوکلی، مدیر روابط عمومی شورای رقابت در رابطه با فروش خودرو در سامانه یکپارچه شفافسازی کرد و گفت: در فروشهای به صورت یکپارچه عملا دلالها حذف شده و بخش عمدهای از تقاضای کاذب از بین رفته است؛ این باعث شده اکنون عرضه در نقطه قابل پیشبینی و طبق برنامهها قرار بگیرد؛ بر این اساس در وهله اول ظرفیتهای خالی موجود خودروسازان (مازاد عرضه) به فروش میرسد و سپس نوبت به اجرای مرحله سوم برای متقاضیان جدید میرسد. وی تصریح کرد: اجرای مرحله سوم ممکن است بزودی باشد یا مدتی دیگر؛ در حقیقت باید طبق برنامه پیش برویم. اکنون نمیتوان اعلام کرد این عرضه (مرحله سوم) دقیقا چه زمانی خواهد بود اما مردم نگران نباشند، طرحهای فروش حتما برگزار خواهد شد. این مقام مسؤول در شورای رقابت ضمن تاکید بر اینکه اکنون بازار در آرامش به سر میبرد، خاطرنشان کرد: محدودیت و معذوریتی برای دور سوم عرضه وجود ندارد، بنابراین این تلقی که اجرای مرحله سوم در هالهای از ابهام قرار دارد، کاملا نادرست است. در حقیقت طبق برنامهریزیهایی که توسط سیاستگذاران نظیر وزارت صمت، شورای رقابت، سازمان حمایت و سایر نهادهای نظارتی انجام میشود، طرحهای فروش اجرایی خواهد شد.
***
تأثیر ۱۰ درصدی خروج سیمان و فولاد از بورس بر قیمت مسکن
کارشناس اقتصاد با بیان اینکه تاثیر کاهش قیمت مصالح در پی خروج فولاد و سیمان از بورس کالا حدود ۱۰ درصد است، گفت: برای کاهش بیشتر قیمت مسکن باید سیاستهای چند بعدی در نظر گرفت. حسن حسنخانی در پاسخ به سوالی درباره اظهارات وزیر راه و شهرسازی برای خروج فولاد و سیمان از بورس کالا به منظور کاهش قیمت ساخت مسکن گفت: اگر بخواهیم قیمت مسکن در کلانشهرها را آنالیز کنیم، باید بگوییم حدود 60 تا 70 درصد نرخ مسکن مربوط به قیمت زمین است. در نتیجه کاهش قیمت ساخت و ساز چندان اثری بر قیمت تمامشده مسکن ندارد. البته این حرف درباره پروژههای مسکن ملی صحیح نیست. وی در پاسخ به سوالی درباره کاهش قیمت تمامشده ساخت مسکن در صورت خروج فولاد و سیمان از بورس کالا گفت: پیشران شوکهای قیمتی حوزه مسکن در تهران، ۶ منطقه هستند که کاهش قیمت مصالح اثر قیمتی بزرگی بر قیمت خانههای این مناطق نخواهد داشت و به طور مثال تاثیری کمتر از 10 درصد بر قیمت ملک خواهد داشت. از 8 ماه قبل تا امروز شاهد افزایش متوسط قیمت 80 درصدی در آگهیهای املاک در شهر تهران هستیم. به همین خاطر کاهش چند درصدی قیمت مصالح در شهر تهران تاثیری زیر 10 درصد خواهد داشت.