خودروسازان داخلی تا پایان مهر به سامانه ملی گارانتی وارد میشوند
مدیرکل دفتر خدمات فنی و مهندسی وزارت صمت با بیان اینکه خودروساز موظف به ارائه گارانتی است، گفت: خودروسازان داخلی تا پایان مهر به سامانه ملی گارانتی وارد میشوند. حمید محلهای در گفتوگویی به بیان توضیحاتی درباره تعهدات خودروسازان به انجام گارانتی و پیوستن به سامانه ملی گارانتی پرداخت و اظهار داشت: هرچند خودرو به سامانه ملی گارانتی اضافه شده است اما هنوز خودروسازان داخلی در این سامانه حضور ندارند. وی بیانداشت: خودروسازان داخلی در فرآیند کار قرار گرفتهاند و باید شبکه خود را معرفی کنند تا ارزیابی و تایید شده و در سامانه درج شود. محلهای گفت: عدم حضور آنها در این سامانه نشانه نداشتن گارانتی خودرو نیست، بلکه خودروهای داخلی تا ۶۰ هزار کیلومتر یا 3 سال خودروی داخلی گارانتی دارد. وی خاطرنشانکرد: اینکه گفته میشود اگر شیشه خودروها دودی شود یا اگر در خودرو کفی سهبعدی نصب شود، گارانتی را قبول نمیکنند اصلا صحت ندارد و شاید شوخی باشد اما اگر شکایتی باشد به طور حتم رسیدگی خواهد شد. این مقام مسؤول وزارت صمت گفت: در این 3 سال خدمات رایگان ارائه و پس از آن خدمات پس از فروش با گرفتن مبالغی انجام میشود. مدیرکل دفتر خدمات فنی و مهندسی وزارت صمت ادامه داد: فرآیند نظارت بر گارانتی در کشور باید تقویت شود، این مهم فقط از طریق بگیر و ببند انجام نمیشود و فرد میتواند در این سامانه شکایت کند و در مدت یک هفته به این شکایت رسیدگی میشود. وی اظهار داشت: فرآیند ورود خودروساز به سامانه انجام شده است و در حال گرفتن اطلاعات آنها هستیم. سامانه گارانتی مجموعه تعهداتی است که خودروساز به مردم ارائه میکند. این گارانتیها مغایرتهایی دارد که در حال بررسی برای رفع آنها هستیم. محلهای با بیان اینکه نزدیک به ۲۰ خودروساز مونتاژکار داریم، تاکید کرد: دستگاههای نظارتی هم باید به وزارت صمت کمک کنند. در حال ایجاد ارتباط بین سامانههای شرکتها با سامانه گارانتی هستیم و تا پایان مهر خودروسازان را به این سامانه وارد میکنیم.
***
۴۰ درصد مشترکان خانگی تابستان امسال پاداش صرفهجویی برق گرفتند
در پی اجرای موفق طرح پاداش صرفهجویی و کاهش ۳ درصدی سرانه مصرف برق خانگی در سال گذشته، اجرای این طرح در سال جاری عمومیت یافت و ۴۰ درصد مشترکان خانگی، ۲۲۰۰ میلیارد تومان پاداش صرفهجویی دریافت کردند. تامین برق خانگی در دوره اوج بار شبکه همواره به عنوان اولویت وزارت نیرو مورد تاکید بوده است. از طرفی سیاستهای تشویقی برای جلب اقبال عمومی به صرفهجویی در مصرف برق با کسب مجوزهای قانونی و موافقت هیات دولت طی 2 سال اخیر به مرحله اجرا گذاشته شد که سال گذشته کاهش 3 درصدی سرانه مصرف برق خانگی را در پی داشت. امسال نیز این رویه باعث شد رشد سرانه مصرف برق خانگی از 4.3 درصد پیشبینی شده به 1.3 درصد محدود شود که موجبات تخصیص سهم بیشتری از برق تولیدی کشور به بخشهای مولد اقتصادی بویژه بخش صنعتی را فراهم آورد، در نهایت امسال برای نخستین بار طی 3 دهه اخیر، تامین برق صنعتی از خانگی سبقت گرفت. سخنگوی صنعت برق کشور درباره چالشهای تابستان امسال به رشد 5.77 درصدی اوج بار و افزایش تعداد روزهای اوج بار شبکه از 17 روز در تابستان 1401 به بیش از 35 روز در تابستان امسال اشاره کرد و گفت: برخی روزها بیش از 8 هزار مگاوات به مصرف شبکه افزوده شد اما با تلاش همکاران صنعت برق در بخشهای دولتی و خصوصی و همکاری مردم، شبکه به طور پایدار اداره شد. مصطفی رجبیمشهدی وضعیت عرضه تولیدات صنعتی در بورس را حاکی از افزایش عرضه تولیدات صنعتی نسبت به تقاضا و ایجاد ثبات در بازار عنوان کرد و افزود: امسال به برکت مدیریت مصرف برق، در بخش صنعت کشور 300 واحد بزرگ و انرژیبر نسبت به سال گذشته رشد 5.5 درصدی و در مقایسه با سال 1400 رشد 19.6 درصدی مصرف برق را تجربه کردند که تاثیر مستقیم بر رشد تولید این صنایع داشته است. به عبارت دقیقتر امسال با وجود افزایش بیسابقه دما، ناترازی شدید تولید و مصرف و افزایش تعداد مشترکان به 31 میلیون مشترک، علاوه بر عدم اعمال خاموشی در بخش خانگی، برق تحویلی به صنایع نسبت به سال 1400 معادل 26 درصد افزایش یافت و بهرهمندی 40درصد مشترکان خانگی از 2200 میلیارد تومان پاداش صرفهجویی از موفقیت سیاست برد - برد وزارت نیرو در پیادهسازی طرح سراسری پاداش صرفهجویی برق خانگی در کشور حکایت دارد.
***
دستور وزیر صمت برای رفع موانع تولید در سیستانوبلوچستان
وزیر صمت دستورات مقتضی برای رفع موانع و مشکلات واحدهای تولیدی و تسهیل و تسریع طرحهای فعال زیرمجموعه وزارت صمت در استان سیستانوبلوچستان را صادر کرد. نشست مجمع نمایندگان استان سیستانوبلوچستان با حضور استاندار، نمایندگان مجلس و مدیران شرکتهای توسعهای فعال در این استان برگزار شد. عباس علیآبادی، وزیر صنعت، معدن و تجارت، به منظور پیگیری منویات و دستورات مقام معظم رهبری درباره ضرورت تلاش بیش از پیش مسؤولان در مسیر رفع مشکلات و پیشرفت استان سیستانوبلوچستان که در دیدار هفته گذشته با مردم این استان مطرح شد، در محل ستاد این وزارتخانه میزبان استاندار، اعضای مجمع نمایندگان و مدیران شرکتهای توسعهای فعال این استان بود. وزیر صمت در این نشست ضمن بررسی دقیق مشکلات معادن و صنایع این استان، بر تهیه نقشه جامع برای توسعه تجارت استان سیستانوبلوچستان و همکاری تجاری با 2 کشور همسایه افغانستان و پاکستان با محوریت این استان، همچنین احداث کارخانه توربین بادی و توسعه معادن استان، تاکید و دستورات مقتضی برای رفع موانع و مشکلات واحدهای تولیدی و تسهیل و تسریع طرحهای فعال زیرمجموعه وزارت صمت در استان سیستانوبلوچستان را صادر کرد.