نامه ایران به شورای امنیت درباره نقض قوانین بینالمللی توسط تلآویو
نماینده دائم ایران در سازمان ملل در نامهای به شورای امنیت، نسبت به نقض دائم و آشکار قوانین بینالمللی توسط رژیم صهیونیستی علیه تهران اعتراض کرد. امیرسعید ایروانی در نامهای به رئیس دورهای شورای امنیت نوشت: بنا به دستور دولتم، مایلم توجه شورای امنیت را به آخرین مورد تهدید هشداردهنده و جدی نخستوزیر رژیم صهیونیستی در استفاده از سلاح هستهای علیه ایران جلب کنم. بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی، در سخنرانی خود در ۲۲ سپتامبر ۲۰۲۳ در هفتادوهشتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد، تهدیدهای صریحی مبنی بر استفاده از سلاح هستهای علیه یک کشور مستقل عضو سازمان ملل متحد مطرح و تاکید کرده «بیش از هر چیز - مهمتر از همه - ایران باید با یک تهدید هستهای معتبر روبهرو شود. تا زمانی که من نخستوزیر اسرائیل هستم، تمام تلاشم را برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هستهای انجام خواهم داد». در ادامه این نامه تصریح شده است: با توجه به اینکه سلاحهای هستهای یک تهدید وجودی برای بشریت و سیاره ما هستند، سنگینی چنین تهدیدی غیرقابل اندازهگیری است و هنگامی که از تریبون معتبر مجمع عمومی سازمان ملل مطرح میشود، به جامعه بینالمللی شوک وارد میکند. استفاده یا حتی تهدید صرف به استفاده از سلاحهای هسته ای، صرفنظر از شرایط، توسط هر کسی، در هر زمان و هر مکان، نقض فاحش قوانین بینالمللی و بویژه ماهیت منشور (ماده ۲ (۴) منشور) سازمان ملل متحد است. در ادامه نامه سفیر ایران در سازمان ملل آمده است: ما خواستار پاسخی قوی از سوی جامعه بینالملل در سطح وسیع هستیم و شورای امنیت سازمان ملل متحد مسؤولیت ویژهای برای محکوم کردن قاطعانه و صریح اظهارات بیملاحظه و خطرناک رژیم اسرائیل دارد و حفظ نظم بینالمللی و حفاظت از انسانیت جمعی ما، مستلزم تعهد تزلزلناپذیر و اقدام قاطع در پاسخ به چنین تهدیداتی است. نماینده دائم ایران در این نامه تاکید کرده است: جمهوری اسلامی ایران ضمن محکوم کردن شدید و صریح تهدید خطرناک رژیم اسرائیل به استفاده از سلاح هستهای علیه ایران به عنوان نقض آشکار هنجارهای الزامآور تثبیتشده حقوق بینالملل، قاطعانه بر حقوق مشروع و ذاتی خود، مطابق با قوانین بینالمللی و منشور ملل متحد برای پاسخ قاطع به هرگونه تهدید و اقدام غیرقانونی ناشی از رژیم اسرائیل تاکید و اعلام میکند برای دفاع از امنیت، منافع ملی و مردم خود از اعمال این حقوق دریغ نخواهد کرد. ایروانی همچنین از رئیس دورهای شورای امنیت درخواست کرده است که این نامه به عنوان سند شورای امنیت ثبت و منتشر شود.
***
پکن: رزمایشها اطراف تایوان علیه جداییطلبان است
سخنگوی دفتر امور تایوان در دولت چین گفت هدف از افزایش رزمایشها در اطراف تایوان، جهت مبارزه قاطعانه با «گستاخی» نیروهای جداییطلب این جزیره و اقدامات آنها برای به اصطلاح استقلال است. به گزارش فارس، همزمان با اتهامزنی نامزد انتخابات ریاستی منطقه تایوان به چین مبنی بر تصمیم برای الحاق این جزیره، پکن گفت رزمایشهای نظامی نزدیک تایپه برای مقابله با نیروهای جداییطلب است. «ژو فنگلیان» سخنگوی دفتر امور تایوان در دولت چین چهارشنبه در پاسخ به سوالی درباره افزایش رزمایشها اطراف تایوان و نگرانی تایپه درباره افزایش خطر، هدف این رزمایشهای ارتش چین را تایید کرد. به نوشته خبرگزاری «رویترز»، ژو طی نشست خبری در پکن گفت: «هدف [از این رزمایشها]، مبارزه قاطع با گستاخی نیروهای جداییطلب تایوان و اقدامات آنها برای به اصطلاح استقلال است». وی در اینباره توضیح داد: «اقدامات تحریکآمیز جداییطلبانه در تایوان در تمام طول روز ادامه دارد و اقدامات ارتش آزادیبخش خلق چین نیز برای دفاع از حاکمیت ملی و تمامیت ارضی همیشه ادامه دارد». طبق این گزارش، این مقام چینی از مردم تایوان خواست بین درست و نادرست تمایز قائل شوند، قاطعانه با جداییطلبی مسؤولان خود مخالفت ورزند و با چین برای حفظ صلح و ثبات در تنگه تایوان همکاری کنند. تایوان بخشی از چین محسوب میشود که ادعاهای جداییطلبانه دارد؛ ادعاهایی که کشورهای جهان و سازمان ملل متحد به رسمیت نمیشناسند. پکن همواره با هرگونه تماس بین نمایندگان تایوانی و مقامات غربی بویژه مسؤولان عالیرتبه سیاسی یا نظامی از کشورهایی که پکن با آنها روابط دیپلماتیک دارد، مخالف است.
***
مسکو: تحرکات نظامی آمریکا در بالتیک را رصد میکنیم
سخنگوی وزارت خارجه روسیه ضمن هشدار به آمریکا درباره استقرار سامانههای موشکی در بالتیک، گفت همراهی کانادا با نازیها بر روابط آن با مسکو اثر منفی میگذارد. به گزارش فارس، «ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت خارجه فدراسیون روسیه چهارشنبه گفت این کشور تمام تحرکات و فعالیتهای نظامی آمریکا در منطقه بالتیک را رصد میکند. زاخارووا طی نشست خبری در مسکو توضیح داد روسیه از نزدیک اقدامات آمریکا در آمادهسازی برای انتقال سامانههای تسلیحاتی را که قبلا ذیل «پیمان منع موشکهای اتمی میانبرد» ممنوع شده بود زیر نظر دارد. به نوشته خبرگزاری «اسپوتنیک»، وی در اینباره اظهار داشت: «ما درباره استقرار آتشبار سامانه امکی-۷۰ صحبت میکنیم که بر اساس ماژول امکِی-۴۱ ساخته شده و نهتنها استفاده از سامانه پدافند موشکی اسام-۶ را ممکن میسازد بلکه برای اصابت به اهداف زمینی و سطحی، همچنین موشکهای تاماهاوک با برد بسیار بلندتر بهکار میرود». این دیپلمات روس با بیان اینکه این نخستین حضور چنین آتشباری در اروپا نیست، یادآور شد که یک سال پیش نیز نیروی دریایی آمریکا نمونه اولیه امکی-۷۰ را به یکی از کشورهای اروپایی عضو ناتو به منظور قدرتنمایی منتقل کرده بود. بر اساس این گزارش، زاخارووا در ادامه تصریح کرد: «در راستای اقدام روسیه در توقف یکجانبه استقرار موشکهای زمینپایه منعشده ذیل پیمان آیاِناف، ما هر گونه اقدام آمریکا برای اجرای طرحهای بیثباتکننده را که شامل استقرار این تسلیحات است به دقت زیر نظر داریم». به نوشته اسپوتنیک، وی همچنین افزود: «یادآوری میکنم که ادامه یافتن این اقدام روسیه ارتباط مستقیمی با عدم حضور موشکهای آمریکایی در مناطق مربوطه دارد.».