printlogo


کد خبر: 267379تاریخ: 1402/7/6 00:00
سومین ماهواره بومی سپاه با نام «نور 3» که کارکرد شناسایی و اطلاعاتی دارد، به فضا پرتاب شد و با موفقیت در مدار 450 کیلومتری زمین قرار گرفت
آسمان پرنور
* سردار حاجی‌زاده: تا پایان سال 2 پرتاب دیگر هم خواهیم داشت/ * سردار جعفرآبادی: بعد از این با نرخ بالاتری شروع به پرتاب ماهواره می‌کنیم تا منظومه‌ای از ماهواره‌های ایرانی را در مدار قرار دهیم

گروه سیاسی: سومین ماهواره بومی نیروی هوافضای پاسداران انقلاب اسلامی با نام نور ۳ همزمان با ایام آغاز امامت حضرت ولیعصر عجل‌الله تعالی فرجه‌الشریف توسط ماهواره‌بر ترکیبی ۳ مرحله‌ای قاصد، به فضا پرتاب شد و با موفقیت در مدار ۴۵۰ کیلومتری زمین قرار گرفت.
سردار سرلشکر حسین سلامی در پی تولید این ماهواره و قرارگیری آن در مدار 450 کیلومتری زمین، بر پیشرفت روند پرتاب ماهواره‌های سپاه تاکید کرد و گفت: این ماهواره و پرتاب آن در امتداد نقشه راه پرتاب‌ ماهواره‌های سپاه است که به صورت زنجیره‌ای در هر مرحله به پدیده‌های مدرن‌تر دست می‌یابیم.
در همین راستا، سردار امیرعلی حاجی‌زاده، فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، پس از پرتاب موفقیت‌آمیز ماهواره نور 3 گفت: ان‌شاءالله تا پایان سال 2 پرتاب دیگر هم خواهیم داشت.
سردار جعفرآبادی، فرمانده فضایی نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز درباره آخرین وضعیت ماهواره نور 3 جزئیاتی را بیان داشت و گفت: این ماهواره امروز (دیروز) ساعت 9:30 پرتاب شد و یک ساعت و نیم بعد شاهد بودیم ماهواره به‌صورت کاملا خودکار پایدار شده است.
وی درباره ماهواره‌بر قاصد نیز نکاتی بیان کرد و گفت: این سومین پرتاب موفق ماهواره‌بر قاصد بود و نشان داد صلاحیت‌های لازم را دارد تا در پروسه تولید قرار بگیرد.
جعفرآبادی خاطرنشان کرد: بعد از این قادر خواهیم بود پرتاب ماهواره‌های دولتی و دانشگاهی و چند ماهواره کوچک در یک پرتاب را داشته باشیم و دیگر ماهواره‌های زیر 50 کیلوگرم را به تثبیت رسانده‌ایم و از این به بعد روی ماهواره‌بر قائم کار می‌کنیم که ماهواره‌های سنگین‌تر هم پرتاب کنیم.
فرمانده فضایی نیروی هوافضای سپاه اعلام کرد: ما بعد از این با نرخ بالاتری شروع به پرتاب ماهواره می‌کنیم تا منظومه‌ای از ماهواره‌های ایرانی را در مدار قرار بدهیم که کاربردهای مختلفی دارند.
* ماهواره نور 3 و آنچه این ماهواره را برتر از ۲ مدل سابقش کرده است
ماهواره نور 3 روز گذشته توسط ماهواره‌بر قاصد به فضا پرتاب شد و در مدار ۴۵۰ کیلومتری زمین قرار گرفت. این ماهواره با تمرکز بر کارکرد اطلاعاتی، مجموعه‌ای از دریافت‌ها و محصولاتی که از سطح زمین برداشت می‌کند، به فرستنده اصلی ارسال و نیاز‌های سپاه را در حوزه اطلاعاتی رفع خواهد کرد.
این ماهواره از نور 2، ۷ کیلوگرم سنگین‌تر بوده، از تجهیزات تصویربرداری با دقت و کیفیت بهتر برخوردار است و به شکل طبیعی یکی از حلقه‌های زنجیره ماهواره‌ای سپاه را نیز تکمیل می‌کند. علاوه ‌بر این، ماهواره نور 3 مجهز به دوربین است و به جمع‌آوری سیگنال مشغول خواهد شد.
ماهواره نور 3 مشخصا نسبت به هم‌نسل‌های سابق خود پیشرفت خوبی داشته و به همین دلیل است که فرماندهان سپاه پاسداران نسبت به تولید و پرتاب این ماهواره و رفع نیاز‌های خود در لایه‌ی اطلاعاتی، ابراز رضایت کرده‌اند. 
طبق گفته‌ فرمانده فضایی نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، ماموریت ماهواره نور 3، سنجشی و شناسایی است و دوربینی که در آن استفاده شده است نسبت به دوربین نور 2 تا 2.5 برابر دقت عکس بالاتری دارد.
سردار جعفرآبادی همچنین پیرامون پیشرفت این ماهواره نسبت به ماهواره‌های نور 1 و 2 تصریح کرد: فرآیندی که در ماهواره نور 1 داشتیم در این ماهواره به‌صورت خودکار در یک ساعت انجام شده است. یک سری سنسورهای سیگنالی هم در نور3 نصب شده که متفاوت از نور 1 و 2 خواهد بود.
* آغاز نگرانی غرب و رژیم صهیونیستی با موفقیت نور 1 و 2 
سوم اردیبهشت‌ماه سال 1399، نیروی هوافضای سپاه پاسداران نخستین ماهواره خود با نام نور را به وسیله ماهواره‌بر قاصد از کویر مرکزی ایران پرتاب کرد و نهایتا در مدار ۴۲۵ کیلومتری زمین قرار داد. این اتفاق در حالی رخ داد که برخلاف پرتاب‌های گذشته ماهواره در کشور، هیچ‌کس تا زمان انجام عملیات از آن مطلع نشد.
پرتاب این ماهواره به فضا به عنوان نخستین ماهواره در حوزه نظامی کشور، در زمان خود بازتاب‌های زیادی داشت و بسیاری از رسانه‌های داخلی و خارجی پیرامون آن مسائلی را مطرح کردند. کار تا جایی پیش رفت که ژنرال «مارک میلی» رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا تنها چند روز پس از پرتاب این ماهواره نگرانی خود را اعلام کرد و گفت: تکنولوژی به‌کاررفته برای پرتاب ماهواره «نور» مایه نگرانی است.  همچنین سایت عبری‌زبان گلوبس به نقل از رئیس آژانس فضایی رژیم صهیونیستی، با اشاره به موفقیت‌آمیز بودن پرتاب ماهواره ایرانی «نور»، این موفقیت ایران را برای امنیت رژیم اشغالگر قدس خطرناک توصیف کرد. وی ضمن ابراز نگرانی درباره پیامدهای پرتاب ماهواره نور و قرار گرفتن آن در مدار زمین، اعلام کرد: این بدین معناست که ایران قادر است به هر نقطه‌ای از کره زمین دسترسی یابد.
کار در همین‌جا متوقف نشد و حتی مایک پومپئو، وزیر وقت خارجه آمریکا یک هفته پس از پرتاب ماهواره نور 1، با ژان ایو لودریان همتای فرانسوی خود درباره پرتاب نخستین ماهواره نظامی ایران (نور 1) گفت‌وگو کرد و هر دو از این اتفاق ابراز نگرانی کردند. 
پس از 21 ماه، نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، 17 اسفندماه 1400، خبر از پرتاب دومین نسل از ماهواره‌های نور خود داد. ماهواره نور 2 همزمان با اعیاد شعبانیه و با استفاده از ماهواره‌بر ۳ مرحله‌ای قاصد، از کویر شاهرود پرتاب شد و در مدار ۵۰۰ کیلومتری زمین قرار گرفت. ماهواره نور ۲ با ماموریت سنجشی و شناسایی، همچنین سرعت 6.7 کیلومتر بر ثانیه، پیشرفت دیگری در عرصه ماهواره‌های نظامی کشور محسوب می‌شد.
پس از پرتاب این ماهواره هم رسانه‌های غربی مثل پرتاب موفقیت‌آمیز قبلی نگرانی خود را با پرداختن به حواشی و مسائل متفرقه ابراز کرده و از این طریق، ناخواسته، موفقیت ایران در پرتاب ماهواره‌های نظامی نور را فریاد زدند.
خبرگزاری انگلیسی رویترز به نقل از رسانه‌های داخلی نوشت که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران دومین ماهواره نظامی را با موفقیت در مدار قرار داد. این خبرگزاری انگلیسی تلاش کرد پرتاب این ماهواره را به مذاکرات هسته‌ای ایران در وین ارتباط دهد! 
دویچه‌وله آلمان نیز نوشت: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران دومین ماهواره نظامی خود را به فضا پرتاب کرد. این در حالی است که آمریکا معتقد است پرتاب ماهواره توسط ایران نقض قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل به شمار می‌آید! علاوه‌ بر این، شبکه تلویزیونی فاکس نیوز آمریکا، طی اعترافی در بازتاب عملیات نور 2 اعلام کرد این ماهواره به عنوان بخشی از نخستین تصاویر با وضوح بالای خود، از مقر ناوگان پنجم آمریکا در بحرین، تصاویری را ارسال کرده است.  کارکرد اطلاعاتی این ماهواره‌ها و بهبود عملکردشان در هر نسل، نشان از آن داشت که ایران در این حوزه قادر خواهد بود از تمام سطح زمین تصویربرداری رنگی انجام دهد و تصاویر را به ایستگاه‌های زمینی که توسط جوانان ایرانی ساخته شده است، ارسال کند؛ موضوعی که خود به خود نگرانی غربی‌ها را از این بابت نشان می‌داد و آنها را وادار به واکنش و و ابراز نگرانی می‌کرد. گاهی نیز این واکنش‌ها به بهانه مبدل شده و مثلا با مرتبط کردن پرتاب ماهواره‌های نظامی ایران به مذاکرات هسته‌ای و حتی نقض قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل، این ترس و نگرانی از پیشرفت ایران در عرصه فضایی را بیش از پیش برملا می‌کرد.
* اورشلیم‌ پست: ماهواره «نور 3» توانایی‌‌های فضایی ایران را تقویت می‌کند
پس از نگرانی از پرتاب ماهواره‌های نظامی نور 1 و 2 توسط دانشمندان ایرانی، پرتاب ماهواره نور 3، با امکانات به مراتب بالاتر از نسل‌های قبلی، خیلی زود واکنش رسانه‌های صهیونیستی را برانگیخت. یک رسانه صهیونیستی روز چهارشنبه درباره پرتاب ماهواره نور ۳ توسط ایران به فضا نوشت: هدف ایران چند لایه است و فناوری ماهواره را برای غرور و اهداف خود می‌خواهد. این بدان معناست که می‌خواهد ماهواره‌هایی را به فضا پرتاب کند تا یکی از بازیگران عرصه فضایی در جهان باشد.
روزنامه «اورشلیم پست» چهارشنبه در گزارشی به قلم «سث جی فرانتسمن» درباره پرتاب موفق ماهواره «نور ۳» به مدار زمین و اعتراف به موفقیت ایران در این زمینه افزود: این بخشی از موفقیت‌های فناوری جدید است که ایران از آن برای نشان دادن توانایی‌های خود استفاده می‌کند. این موفقیت‌ها شامل پهپادها و برنامه‌های موشکی ایران نیز می‌شود.
خبرگزاری آسوشیتدپرس نیز در راستای همان ابراز بهانه‌های واهی پس از پرتاب موفقیت‌آمیز ماهواره‌های ایرانی اظهار داشت اقدام ایران می‌تواند تنش‌ها را با کشورهای غربی که نگران استفاده از فناوری فضایی برای تولید سلاح‌های هسته‌ای‌اند، بیشتر کند.
همه‌ اینها نشان از آن دارد که رژیم صهیونیستی و غربی‌ها از پیشرفتی که دانشمندان ایرانی خلق می‌کنند، ناراضی بوده و سعی دارند با چنین مسائلی از موفقیت به‌دست‌آمده جلوگیری کنند اما واضح است نیروی نظامی هر کشوری برای مصادیق متعدد از جمله خدمات رله مخابرات، ارسال فرامین و دریافت داده در مسافت‌های بسیار دور آن هم برای پهپادها و شناورهای دریایی، همچنین خدمات مکان‌یابی جهانی برای سامانه‌های هدایت و ناوبری موشک‌ها، ادوات نظامی، به فضا نیازمند بوده و همه‌ اینها بدون دستیابی به فضا ناقص خواهد ماند. پس یقینا این مقوله به مثابه حق طبیعی هر کشوری تلقی خواهد شد و هیچ زورگویی هم با ارتباط دادن موهومات به هم، نخواهد توانست ایران یا هر کشور دیگری را از این حق مسلم خود محروم کند.
***
رئیسی پرتاب موفق ماهواره «نور ۳» را نشانه دیگری از شکست پروژه تحریم دشمن دانست
رئیس‌جمهور در پیامی ضمن تبریک ساخت و تزریق موفقیت‌آمیز ماهواره ایرانی نور ۳ به مدار ۴۵۰ کیلومتری زمین با ماهواره‌بر ایرانی قاصد، این موفقیت ملی را حاصل توجه دولت مردمی به صنعت فضایی و نشانه دیگری از ناکارآمدی تحریم و تهدید دشمن مقابل عزم و اراده متخصصان و دانشمندان کشور دانست و از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و سازمان فضایی ایران خواست مسیر رشد پرشتاب صنعت فضایی در کشور را بیش از گذشته هموار کنند. متن پیام رئیس‌جمهور به شرح زیر است:
بسم‌الله الرحمن الرحیم
ساخت و تزریق موفق ماهواره ایرانی نور ۳ با ماهواره‌بر ایرانی قاصد به مدار ۴۵۰ کیلومتری زمین توسط متخصصان فضایی کشور، بار دیگر نشان داد تهدید و تحریم اثری بر عزم و اراده دانشمندان جوان عزیز برای پیشرفت و تعالی ایران اسلامی ندارد. این موفقیت ملی را که تجلی باور «ما می‌توانیم» و حاصل توجه دولت مردمی به صنعت فضایی و مصوبات شورای‌ عالی فضایی بوده است، به همه مردم، تلاشگران صنعت فضایی کشور، سازمان فضایی ایران و علی‌الخصوص متخصصان فضایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تبریک می‌گویم و از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و سازمان فضایی ایران می‌خواهم مسیر رشد پرشتاب صنعت فضایی در کشور را بیش از گذشته هموار کنند.

Page Generated in 0/0190 sec