فرزین برای توافق نهایی درباره آغاز عملیات بانکی استفاده از منابع آزادشده به قطر سفر کرد
بنا بر اعلام روابط عمومی بانک مرکزی، رئیسکل بانک مرکزی به منظور افزایش همکاری پولی و بانکی به قطر رفت.
مصطفی قمریوفا، مدیر روابط عمومی بانک مرکزی در صفحه مجازی خود نوشت: محمدرضا فرزین، رئیسکل بانک مرکزی به منظور افزایش همکاری پولی و بانکی، به کشور همسایه قطر سفر کرد. در چارچوب دیپلماسی منطقهای دولت و همچنین به منظور تقویت و توسعه همکاریهای پولی و بانکی و استفاده از ظرفیتهای مشترک اقتصادی با همسایگان، دکتر محمدرضا فرزین، رئیسکل بانک مرکزی وارد دوحه شد. محمدرضا فرزین، رئیسکل بانک مرکزی ایران در این سفر که معاون ارزی این بانک نیز وی را همراهی میکند، با شیخ بندر بن محمد بن سعود آلثانی، رئیس کل بانک مرکزی قطر دیدار و گفتوگو کرد. همچنین در این دیدار راهکارهای توسعه روابط مالی و بانکی 2 کشور مورد بحث و گفتوگو قرار گرفت. در این نشست که معاونان و مدیران کل ارزی این دو بانک نیز حضور داشتند، رؤسای کل بانکهای مرکزی جمهوری اسلامی ایران و قطر با اشاره به ظرفیتهای بیشمار اقتصادی و زمینههای متنوع همکاریهای تجاری بین ایران و قطر، بر ضرورت افزایش همکاریهای پولی، بانکی و مالی 2 کشور تاکید کردند.
* شروع عملیات بانکی برای استفاده از ارز منتقلشده به ۶ بانک ایرانی در قطر
عملیات بانکی به منظور استفاده از منابع ارزی منتقلشده به ۶ بانک ایرانی در قطر آغاز شد. طی هفتههای گذشته توافقاتی درباره آزادسازی پولهای بلوکهشده ایران در کرهجنوبی انجام شد که طبق اعلام رئیس کل بانک مرکزی هفته گذشته 5.5 میلیارد یورو از دارایی ایران به حساب 6 بانک ایرانی در کشور قطر واریز شد. دیروز نیز در دیدار مشترک رئیسکل بانک مرکزی کشورمان و رئیس کل بانک مرکزی قطر، توافقات لازم درباره شروع عملیات بانکی به منظور استفاده از منابع ارزی منتقلشده به ۶ بانک ایرانی در قطر به عمل آمد. در دیدار محمدرضا فرزین با شیخ بندر بنمحمد آلثانی، رئیسکل بانک مرکزی قطر همچنین راهکارهای توسعه روابط مالی و بانکی ۲ کشور مورد بحث و گفتوگو قرار گرفت. در این نشست روسایکل بانکهای مرکزی جمهوری اسلامی ایران و قطر با اشاره به ظرفیتهای بیشمار اقتصادی و زمینههای متنوع همکاریهای تجاری بین ایران و قطر، بر ضرورت افزایش همکاریهای پولی، بانکی و مالی ۲ کشور تاکید کردند. پیش از این رئیس کل بانک مرکزی ایران گفته بود: 5 میلیارد و 576 میلیون و 492 هزار یورو به حساب 6 بانک ایرانی نزد ۲ بانک الاهلی و الدخان واریز شده است.
بنا بر این گزارش، 6 بانک ایرانی کشاورزی، سامان، پاسارگاد، گردشگری، کارآفرین و شهر در 2 بانک قطری الدخان و الاهلی حساب باز کردهاند و از دیروز نیز عملیات بانکی استفاده از این 5.5 میلیارد یورو آغاز شد. مصطفی قمریوفا، مدیر روابط عمومی بانک مرکزی در پستی در فضای مجاری تأکید کرد: منابع ارزی آزاد شده از کره در حساب 6 بانک ایرانی در قطر فعال است و طبق تاکید رئیسکل بانک مرکزی، همه منابع مربوط جزو ذخایر ارزی بانک مرکزی و پشتوانه ریال است و بنا به مصالح ملی و در جهت تقویت ریال استفاده میشود.
* ۱۰ میلیارد دلار دیگر از منابع ارزی ایران آزاد خواهد شد
یکی از سیاستهای دولت سیزدهم و بانک مرکزی آزادسازی پولهای بلوکه ایران در دیگر کشورهاست.
پیشتر در همین راستا رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین گفته بود: از ۲۳ میلیارد دلار ذخیرهشده در خارج از کشور حدود ۶ میلیارد دلار آن از کرهجنوبی وصول شد. مجیدرضا حریری، عضو اتاق بازرگانی ایران و رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین در توضیح داراییهای ارزی ایران در خارج کشور گفت: بخشی از داراییها شامل ذخیرههای ارزی بانک مرکزی و بخش دیگر پولهای نفت، گاز یا سایر فروشهای کشور مانند کشور کرهجنوبی است که تاکنون وصول نشده است. وی ادامه داد: پولهای ذخیره شده در کشور چین جزو ذخیره ارزی بانک مرکزی بوده و قابل خرج مجدد نخواهد بود. وی افزود: همزمان با آغاز تحریمها در سال ۸۸ حدود ۲۲ میلیارد یورو از ذخایر بانک مرکزی که به عنوان پشتوانه پول ملی نزد بانکهای خارج از کشور ذخیره شده بود، به کشور چین انتقال یافت تا از بازیهای سیاسی کشورهای پرخطر در امان بماند. حریری خاطرنشان کرد: از ۲۳ میلیارد دلار ذخیره شده در خارج از کشور حدود ۶ میلیارد دلار آن از کرهجنوبی وصول شده و تا چند روز آینده مقدمات انتقال ۱۰ میلیارد دلار دیگر هم فراهم میشود.
رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین با تاکید بر اینکه این ارقام در فضای فعلی اقتصاد کشورمان رقمهای بسیار مهمی تلقی میشود، ادامه داد: بانک مرکزی به عنوان فرمانده بازار ارز، زمانی میتواند اعمال فرماندهی کند که در بازار دخالتهای بموقع برای تنظیم بازار ارز داشته باشد که مستلزم این است منابع ارزی در دسترس داشته باشد تا بازار را متعادل نگه دارد. این منابع هنگامی که در اختیار بانک مرکزی قرار میگیرد از جمله این ۶ میلیارد دلار، اجازه مدیریت مناسبتر به بانک مرکزی برای تعیین قیمت بهینه ارز را میدهد.
حریری با بیان اینکه ما به یک نقطه باثباتتری در بازار ارز رسیدهایم، گفت: بیش از 4 ماه است قیمت ارز بین ۴۸ تا ۵۰ هزار تومان در حال نوسان است و بر خلاف پیشبینیهایی که دانهدرشتهای بازار ارز میکردند که امسال باید ارز را به نرخ ۱۰۰ یا ۱۲۰ هزار تومان ببینیم اما مشاهده کردیم با همین موفقیتهایی که در بازار نفت داشتیم و سیستمی که بانک مرکزی با روش مدیریتی خود اعمال کرده، بازار ارز دیگر بازار متلاطمی نیست. با این رقمها ارز بشدت افت نمیکند و بشدت هم افزایش نمییابد.