printlogo


کد خبر: 267454تاریخ: 1402/7/9 00:00
خودکفایی ۹۷ درصدی ایران در تولید دارو

با وجود تحریم‌ها و محدودیت‌های بین‌المللی طی بیش از ۴ دهه، ایران توانسته است در تولید دارو در منطقه و حتی دنیا سرآمد شود و به مرز خودکفایی برسد. وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به تولید ۹۷ درصد داروها و ۴۰ درصد تجهیزات پزشکی مورد نیاز ایران در داخل کشور، گفت: هیچ محدودیتی برای تولید دارو در منطقه وجود ندارد و آماده همکاری با کشورهای همسایه در این زمینه هستیم. بهرام عین‌اللهی دیروز در آیین افتتاحیه بیست‌وهفتمین نشست ۳‌روزه کشورهای عضو گروه 5 شامل کشورهای ایران، افغانستان، پاکستان، تاجیکستان و عراق (G5) که با عنوان «دیپلماسی سلامت» در ستاد وزارت بهداشت برگزار شد، افزود: دیپلماسی سلامت نقطه مشترک تمام کشورهاست و در منطقه میان همسایگان باعث افزایش همکاری‌ها می‌شود. وی اظهار داشت: در این نشست درباره دارو و تجهیزات پزشکی بحث و تبادل نظر می‌شود و امید است به سمتی پیش رویم که در یک همکاری مشترک، بازار فعال و جدیدی در بحث دارو ایجاد و نیازهای یکدیگر را تامین کنیم.
وی هدف اصلی این گردهمایی را دسترسی عادلانه به دارو و تجهیزات پزشکی و در نهایت سلامت مردم منطقه برشمرد و گفت: در زمان همه‌گیری ویروس کرونا ثابت شد تداوم این همکاری‌ها در کنترل این همه‌گیری موثر بود.
وی خاطرنشان کرد: امروزه تولید بسیاری از داروهای با تکنولوژی بالا و زیست فناوری می‌تواند بیماری مردم را درمان کند و هیچ محدودیتی برای تولید دارو در منطقه وجود ندارد.
وزیر بهداشت گفت: جلسه آتی فائو درباره زنان خواهد بود و در رابطه با سلامت و زنان صحبت‌هایی خواهیم داشت.
بیست‌وهفتمین اجلاس تخصصی کشورهای عضو گروه ۵ با عنوان «دیپلماسی سلامت؛ نظام‌های دارو و تجهیزات پزشکی» روز گذشته هشتم مهرماه به میزبانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی آغاز به کار کرد.
***
پذیرش  میلیون و ۲۰۰ هزار بیمار خارجی در ایران
توان بالای ایران در علم پزشکی و برخورداری از پزشکان متبحر و متخصص همچنین تجهیزات مدرن بیمارستانی موجب شده است خیلی از بیماران کشورهای منطقه برای درمان به ایران سفر کنند به طوری که معاون درمان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: یک میلیون و ۲۰۰ هزار بیمار خارجی پارسال در مراکز درمانی کشور پذیرش شدند که بی‌سابقه است. دکتر سعید کریمی دیروز در آیین افتتاح بخش ‌ام‌آر‌ای بیمارستان خاتم‌الانبیا شیروان در خراسان شمالی اظهار کرد: رویکرد دولت سیزدهم عدالت در سلامت و تعالی بخش‌های درمانی است، به گونه‌ای که کمبود‌های درمانی مناطق کم‌برخوردار جبران و امکانات درمانی سایر استان‌ها نیز به روزتر شود. وی افزود: حوزه درمان کشور اکنون پیشرفت‌های چشمگیری داشته است و براساس آمارها بسیاری از بیماران از کشورهای همجوار برای درمان به ایران مراجعه می‌کنند. معاون درمان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اضافه کرد: نصب دستگاه ‌ام‌آر‌ای اعزام بیماران را به مناطق دیگر کاهش می‌دهد و مشکلات رفت‌وآمدها را کم می‌کند و باید این تجهیزات بیش از گذشته توسعه یابد. وی عنوان کرد: ما جمعیت سالمند زیادی داریم که نیاز به توانبخشی دارند و باید این بخش در تمام بیمارستان‌ها راه‌اندازی شود. کریمی در ادامه عنوان کرد: اجرای ۱۵ هزار و ۳۹۹ طرح درمانی در دولت سیزدهم موقعیت مناسب بهداشتی در کشور ایجاد کرده و شاخص‌های درمانی ارتقا یافته است. 
وی اظهار کرد: همچنین در این مدت ۲۵۵ دستگاه از تجهیزات گران‌قیمت بین بیمارستان‌های کشور در دولت سیزدهم توزیع شد. معاون درمان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی یادآور شد: اعزام بیماران به مناطق دیگر باید کاهش یابد و کسی نباید غیر از بیماری رنج دیگری را تحمل کند.

Page Generated in 0/0048 sec