printlogo


کد خبر: 267466تاریخ: 1402/7/9 00:00
نشنال اینترست: کاخ سفید در حال پذیرش واقعیت ایران هسته‌ای است
میز بایدن گزینه ندارد

گروه سیاست خارجی: عضو ارشد اندیشکده آمریکایی «مرکز منافع ملی» با انتشار یک یادداشت نوشت: «متاسفانه» ایران یک قدرت هسته‌ای است و کاخ سفید در حال پذیرش این واقعیت است.
«گِرِگ پریدی» عضو ارشد بخش خاورمیانه در اندیشکده «مرکز منافع ملی» آمریکا در وبگاه «نشنال اینترست» این کشور، یادداشتی تحت این عنوان منتشر کرد: «گزینه‌های بد بایدن در قبال ایران». این تحلیلگر ارشد آمریکایی در مطلب خود تصریح کرد: «متاسفانه ایران یک قدرت هسته‌ای است و کاخ سفید در حال پذیرش این واقعیت است».
وی نوشت: «به دنبال تبادل زندانیان که هفته گذشته بین ایالات متحده و ایران پس از انتقال ۶ میلیارد دلار از درآمد نفتی ایران انجام شد، منتقدان دولت بار دیگر مخالفت خود را با معامله با دولت فعلی ایران ابراز کردند. علاوه بر شروط تایید شده توافق مبادله زندانیان و انتقال دارایی‌ها، در ماه‌های اخیر همچنین مشخص شده است تلاش‌های گسترده‌تری برای تشویق ایران به کاهش سرعت برنامه غنی‌سازی اورانیوم و کاهش تنش‌ها در خاورمیانه در جریان است. هدف از این کار ایجاد «تفاهمات» غیررسمی با ایران از طریق ترکیبی از «خط قرمزهای» ایالات‌متحده و کاهش آشکار تحریم‌ها که صادرات نفت ایران را هدف قرار می‌دهد، به جای مذاکره برای توافق رسمی است؛ توافق رسمی‌ای که اگر حاصل شود، مشمول بررسی کنگره بر اساس قانون بررسی توافق هسته‌ای ایران (قانون اینارا) خواهد بود».
به نوشته عضو ارشد اندیشکده مرکز منافع ملی آمریکا، «این رویکرد حمایت علنی کمی در میان طبقه سیاسی هر یک از 2 حزب در واشنگتن خواهد داشت اما در فقدان هر گونه جایگزین‌ بهتر، [چنین وضعیتی] فرصتی را برای دولت بایدن برای جلوگیری از تشدید بحران با ایران و مقابله با تحرکات عربستان سعودی برای بالا بردن بهای نفت ایجاد می‌کند؛ هر یک از این ۲ اقدام می‌تواند تلاش بایدن برای انتخاب مجدد در سال ۲۰۲۴ را تضعیف کند».
 پریدی اضافه کرد: «در حالی که دولت بایدن در حال پیگیری یک توافق چندوجهی برای عادی‌سازی روابط بین عربستان سعودی و اسرائیل است که می‌تواند روابط آمریکا و عربستان را بهبود بخشد، هیچ نشانه‌ای وجود ندارد که سیاست تولید نفت عربستان بخشی از مذاکرات کنونی آمریکا و عربستان سعودی باشد. با توجه به اینکه تحلیلگران وال استریت دوباره درباره پتانسیل نفت ۱۰۰ دلاری در هر بشکه صحبت می‌کنند و انتخابات ریاست‌جمهوری ایالات‌متحده در سال آینده در راه است، برای دولت بایدن اتخاذ (سیاست) اجرای سختگیرانه‌تر علیه ایران را دست‌کم دشوار خواهد کرد».
تحلیلگر ارشد آمریکایی نوشت: «تلاش‌های میانجی‌گران شامل قطر و عمان برای تقویت این تلاش ادامه دارد. با این حال، بعید است پیش از انتخابات نوامبر ۲۰۲۴ آمریکا شاهد توافق رسمی باشیم. تلاش‌های شایعه شده برای ترتیب دادن حداقل یک مراوده غیرمستقیم بین ایالات متحده و ایران طی نشست هفته گذشته مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک ظاهراً ناموفق بوده است».
تحلیلگر آمریکایی معتقد است: «در حال حاضر، تلاش برای جلوگیری از فاجعه در کوتاه‌مدت بهترین گزینه موجود است. این موضوع، رضایتبخش نیست اما با توجه به محدودیت‌هایی که آنها با آن مواجه هستند، از جمله از دست رفتن اعتبار ایالات متحده در نتیجه خروج رئیس‌جمهور ترامپ از برجام در حالی که ایران به آن توافق پایبند بوده است، اگر دولت بایدن واقعا ایران را از یک مسیر اتمی شدن هسته‌ای دور کرده باشد؛ مسیری که به سرعت به بحران منتهی می‌شد، [دولت بایدن] شایسته دریافت اعتبار و تحسین است».
به باور وی، «اگر رئیس‌جمهور بایدن مجددا در انتخابات پیروز شود، ممکن است فضا برای مذاکرات مجدد درباره توافق دائمی‌تر وجود داشته باشد. احتمالا بایدن در دوره دوم [ریاست‌جمهوری]، نگرانی‌های تهران را درباره لغو مجدد توافق از سوی واشنگتن کاهش دهد. با این حال، بعید است دولت بایدن بتواند ایران را وادار کند که برنامه هسته‌ای خود را تا نزدیک به سطوح محدود تحمیل شده در برجام بازگرداند، چه رسد به اینکه بخواهد برخی از مفاد این توافق را «طولانی‌تر و قوی‌تر» کند».
پریدی در پایان یادداشت خود نوشت: «متاسفانه ایران هم‌اکنون یک کشور در آستانه هسته‌ای شدن است؛ جایگاهی که حتی با درگیری نظامی هم امکان معکوس کردن و به عقب راندن دائمی آن وجود ندارد. مرکزیت دستور کار معقولانه برای توافق تکمیلی در دوره دوم ریاست‌جمهوری بایدن باید روی احیای شفاف‌سازی و طولانی کردن زمان گریز اتمی ایران باشد تا به جهان اطمینان بیشتری بدهد مبنی بر اینکه ایران همچنان یک کشور در آستانه هسته‌ای شدن باقی بماند و به یک قدرت هسته‌ای (دارای سلاح اتمی) تبدیل نشود».

Page Generated in 0/0068 sec