printlogo


کد خبر: 268525تاریخ: 1402/7/13 00:00
دور دنیا

یک منبع امنیتی ایرانی در گفت‌و‌گو با المیادین خبر داد
اطلاعات محرمانه‌ دفتر نتانیاهو در دست ایران
یک منبع امنیتی ایرانی گفت جمهوری اسلامی ایران اطلاعات و تصاویر محرمانه‌ای از رژیم صهیونیستی در دست دارد که منتشر خواهد کرد.
یک منبع امنیتی ایرانی چهارشنبه در گفت‌وگو با شبکه المیادین، از دستیابی به اطلاعات و تصاویر محرمانه از دفتر بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی خبر داد.
او گفت: «اطلاعات ویژه‌ای از لیست خبرنگاران خارجی که از دفتر نتانیاهو رشوه دریافت کرده‌اند به دست آورده‌ایم؛ این لیست شامل خبرنگاران اروپایی، آمریکایی و اسرائیلی است و تمام اطلاعات ویژه و مبالغی که دریافت کرده‌اند، در آن قید شده است».
به گفته این منبع امنیتی، همچنین لیستی از اطلاعات و تصاویر شخصی مخالفان نتانیاهو که او نزد خود نگه می‌داشت، از جمله «ایهود باراک»، «بنی گانتس» و «ایهود اولمرت» به دست سازمان‌های امنیتی جمهوری اسلامی ایران افتاده است. او افزود:‌ «تمام تصاویر شخصی و پرونده‌های محرمانه از طریق یک حافظه الکترونیکی از دفتر نتانیاهو خارج شده و اکنون نزد نهادهای امنیتی ایران است که منتشر خواهد شد». چهارم مهر نیز منابع رسانه‌ای رژیم صهیونیستی از بروز یک «شکاف امنیتی خطرناک» در دفتر نخست‌وزیری این رژیم در قدس اشغالی  خبر دادند. روزنامه «اسرائیل هیوم» آن زمان نوشت: «یک اسرائیلی به بخش امنیتی در دفتر نتانیاهو در قدس اشغالی نفوذ کرده و موفق شده است یک کیف حاوی تجهیزات امنیتی را به سرقت ببرد».
بر اساس این گزارش، این فرد از ساکنان شهرک صهیونیست‌نشین «کریات ملاخی» در نزدیکی «عسقلان» اشغالی است که موفق شده از سد تدابیر امنیتی دفتر نخست‌وزیری عبور کند. وی همچنین متهم به سرقت یک دوچرخه از ساختمان وزارت دارایی رژیم صهیونیستی در قدس اشغالی است. روزنامه صهیونیستی «یدیعوت آحارانوت» نیز از این سرقت به عنوان «شکست امنیتی» یاد کرد و مدعی شد که پلیس موفق به بازداشت این سارق شده است و وی تحت بازجویی قرار دارد.
***
پولیتیکو: قبل از عملیات باکو در قره‌باغ آمریکا و روسیه در ترکیه رایزنی کردند
مقام‌های ارشد آمریکا و اتحادیه اروپایی با همتایان روس خود برای حل مشکلات قره‌باغ، درست چند روز پیش از عملیات جمهوری آذربایجان در این منطقه، در ترکیه گفت‌وگو داشتند. این نشست که بدون حضور خبرنگاران انجام شد، تماسی بین روسیه و غرب در یک مساله مهم و نگران‌کنند؛ آن هم پس از حمله روسیه به اوکراین در فوریه سال گذشته میلادی به شمار می‌رفت. یکی از دیپلمات‌های ارشد مطلع از این نشست به پولیتیکو گفت این نشست ۱۷ سپتامبر ۲۰۲۳ در استانبول به عنوان بخشی از تلاش‌ها برای اعمال فشار بر جمهوری آذربایجان به منظور پایان دادن به محاصره ۹ ماهه قره‌باغ برگزار شد. به گفته این دیپلمات، این نشست بر چگونگی عبور و مرور کامیون‌های مواد غذایی و انتقال سوخت و غذا به ۱۲۰ هزار سکنه این منطقه تمرکز داشت.
«لوئیس بونو» نماینده آمریکا در این نشست که مشاور ارشد دولت واشنگتن در مذاکرات قفقاز است، به همراه «تویوو کلار» نماینده اتحادیه اروپایی در منطقه با «ایگور خوائف» فرستاده ویژه ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه در روابط بین ارمنستان و جمهوری آذربایجان دیدار کردند. چنین تماس دیپلماتیک سطح بالایی از زمان حمله اوکراین، بی‌سابقه بوده است. مارس ۲۰۲۳ آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا و سرگئی لاوروف، همتای روسش در حاشیه نشست گروه ۲۰ در هند دیداری رو‌دررو داشتند اما مسکو تاکید کرد این دیدار اتفاقی بوده و هیچ گفت‌وگوی خاصی نشد.
***
اوضاع مصر در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری
عبدالفتاح السیسی، رئیس‌جمهور مصر با وعده‌هایی مبنی بر افزایش اقدامات سختگیرانه برای آنچه توسعه و احداث دولت مصر نامگذاری کرد، وارد رقابت‌های انتخاباتی برای یک دوره جدید ریاست‌جمهوری شد؛ انتخاباتی که قرار است پایان سال جاری میلادی برگزار شود. روزنامه الاخبار لبنان نوشت السیسی در حالی وارد این دوره از رقابت‌های انتخاباتی شده که وعده‌ای مبنی بر کناره‌گیری از رقابت‌های انتخاباتی حتی در سال 2030 نیز مطرح نکرده است. البته قانون اساسی کنونی مانع کاندیداتوری مجدد السیسی برای دوره آینده ریاست‌جمهوری می‌شود اما به نظر می‌رسد دولت مصر در پی انجام اصلاحات جدید در قانون اساسی مصر است تا بتواند رئیس‌جمهور را تا پایان عمر در مسند قدرت نگه دارد.  سخنان او به صورت ضمنی متضمن این معنا بود که انتخاب او برای ریاست‌جمهوری «انتخابی الهی»(!) بوده و همین موضوع باعث تمسخر بسیاری از مصریان در فضای مجازی شده است. السیسی در این دوره انتخابات نیز مانند سال 2018 مجموعه‌ای از دستاوردها را برای خود برشمرده است. 
وی در عین حال به برخی شکست‌های خود نیز اذعان کرده و گفته که نتوانسته شرایط سیاسی لیبرالیستی در این کشور ایجاد کند و دعوت وی برای شرکت در انتخابات آغاز واقعی این رویکرد است. این اظهارات در حالی مطرح شده که احمد الطنطاوی، رقیب احتمالی وی در انتخابات، دولت مصر را به تلاش برای محدود کردن انتخابات و جلوگیری از ایجاد هر نوع رقابت واقعی متهم کرده است. به نظر می‌رسد السیسی در حالی وارد رقابت‌های انتخاباتی مصر شده که وعده گرسنگی و فقر بیشتر به مصری‌ها می‌‌دهد تا در عوض، توسعه‌ای که مد نظر او است، شکل بگیرد و مسیرهای مواصلاتی و پروژه‌های زیرساختی مورد حمایت قرار بگیرد. وی یک روز قبل از کاندیداتوری رسمی خود، همزمان با تجمع هوادارانش در خیابان‌های قاهره در اظهاراتی عجیب هشدار داد می‌تواند تنش‌هایی را برای چند هفته در مصر از طریق طبقه‌ای که اوضاع معیشتی مناسبی ندارند، ایجاد کند و در عوض به آنها پول و مواد مخدر به ارزش 30 میلیون دلار بدهد.

Page Generated in 0/0065 sec