مالکان در محلات فرسوده در صورت واگذاری ملک خود به دولت، زمین یا واحد نوسازیشده با ۴۰ درصد تخفیف دریافت میکنند
گروه اقتصادی: برنامههای دولت سیزدهم درباره ساخت مسکن و اهتمام به بازآفرینی شهری یکی از اقدامات مهمی تلقی میشود که موجب شده نهتنها بازار مسکن در این روزها اوضاع بهتری داشته باشد بلکه موجب صاحبخانه شدن متقاضیان این بخش هم شده است.
همچنین توجه وزارت راه و شهرسازی به احیای بافتهای فرسوده و بازآفرینی شهری از دیگر اقداماتی است که دولت در راستای ساخت مسکن انجام داده است. فعالیت در این بخش میتواند سرعت ساخت مسکن را افزایش داده و همچنین موجب میشود ساخت با قیمت کمتری انجام شود.
در همین راستا مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران از افزایش بانکهای عامل برای اعطای تسهیلات نوسازی در بافتهای فرسوده خبر داد و گفت: مالکان در محلات فرسوده در صورت واگذاری ملک خود به دولت میتوانند زمین یا واحد نوسازی شده با ۴۰ درصد تخفیف دریافت کنند که بهزودی عملیات اجرایی آن در کشور آغاز میشود.
محمد آیینی در گفتوگوی تلویزیونی با اشاره به اینکه انبوهسازان، سازندگان، توسعهگران و سرمایهگذاران انگیزه کافی برای ورود به محلات و بافت فرسوده را ندارند، اظهار کرد: آنها نیازمند بستههای تشویقی موثر هستند که با استفاده از آن بتوانند نامعادله را به معادله اقتصادی تبدیل کنند.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با اشاره به اینکه در محدوده بافتهای فرسوده چنانچه هر فردی به هر طریقی مبادرت به نوسازی بناهای فرسوده کند، از مزایای بستههای تشویقی نوزدهگانه بهرهمند خواهد شد، گفت: انتظار داریم همه شهرداریها بستههای تشویقی را که تکلیف قانونی است، اجرا کنند.
وی تصریح کرد: متقاضیان میتوانند شکایتها و گزارشهای خود را در رابطه با عدم همکاری شهرداریها در اجرای بستههای تشویقی نوزدهگانه از طریق تارنمای شرکت بازآفرینی شهری ایران به آدرس «www.udrc.ir» یا به سامانه پیامکی ۳۰۰۰۸۶۱۲ اطلاع دهند.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران اظهار کرد: در بافتهای فرسوده به دلیل مخاطرات احتمالی و حوادث غیرمترقبه نظیر زلزله، سیل و... راهی جز شتاببخشی به نوسازی بناهای فرسوده نداریم و این امر جز همیاری و مشارکت مردم امکانپذیر نیست.
آیینی به طرح کلید به کلید در بافتهای فرسوده شهری (موضوع بند ث تبصره ۱۱ قانون بودجه سال ۱۴۰۲) اشاره کرد و گفت: مالکان در محلات فرسوده در صورت واگذاری ملک خود به دولت میتوانند زمین یا واحد نوسازی شده با ۴۰ درصد تخفیف دریافت کنند که بزودی عملیات اجرایی آن در سراسر کشور آغاز خواهد شد.
وی با اشاره به افزایش بانکهای عامل در رابطه با اعطای تسهیلات نوسازی در بافت فرسوده گفت: در آینده نزدیک «طرح جهادی تبیین مشوقهای نوسازی مسکن» با مشارکت مردم اجرا میشود که بر اساس آن گروههای جهادی، بسیج محلات، دانشجویان و نیروهای داوطلب با مراجعه به در منازل در محلات هدف، تمام مشوقهای دولت و شهرداریها اعم از بستههای اداری، مالی، شهرسازانه و زمین معوض را به صورت چهره به چهره به اطلاع مردم خواهند رساند.
* بازآفرینی نیازمند کار جهادی است
وی با اشاره به اینکه در طرح جهادی تبیین مشوقهای نوسازی مسکن از تمام ظرفیتهای شهرداریها نظیر دیوارنوشت در سطح محلات فرسوده استفاده خواهد شد، توضیح داد: در جلسه اخیر شورای عالی مسکن، رئیسجمهور بر کار جهادی برای تسریع در نوسازی بافتهای فرسوده تاکید و اعلام کرد موضوع بازآفرینی شهری نیازمند کار جهادی است.
دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار با اشاره به حمایت صد درصدی وزیر راه و شهرسازی از حوزه بازآفرینی شهری، گفت: هماکنون، مشکل هزینه بیمه در صدور پروانه ساختمانی در محلات فرسوده با همراهی و همکاری نمایندگان مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان حل شده است.
* صدور ۱۵۰ هزار پروانه ساختمانی در بافتهای فرسوده شهری
در همین باره وزارت راه و شهرسازی اهتمام ویژهای در بحث احیای بافتهای فرسوده شهری داشته و سعی دارد با این کار سرعت ساخت مسکن را افزایش دهد.
در همین راستا معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: پروانه ساختمانی بیش از ۱۵۰ هزار واحد در محلات فرسوده شهری توسط شهرداریها از آغاز به کار دولت سیزدهم صادر شده است.
محمد آیینی با اعلام رسمی آغاز بهکار طرح جهادی تبیین مشوقهای نوسازی مسکن در محلات فرسوده شهری در سراسر کشور، گفت: هدف از اجرای این طرح، ارتقای میزان آگاهی مردم از حقوقشان در حوزه نوسازی مسکن به شکل چهره به چهره و گفتوگوی رودررو با ساکنان این بافتها خواهد بود.
معاون وزیر راه و شهرسازی توضیح داد: این طرح با استفاده از ظرفیت بسیجیان وزارت راه و شهرسازی، بسیجیان محلات و گروههای مختلف جهادی در سطح شهرها و استانها و با حضور دانشجویان و داوطلبان مردمی در محلات و محدودههای هدف اجرا خواهد شد.
گفتنی است بالاترین رکورد نوسازی بافتهای فرسوده مربوط به سال ۹۱ است که ۹۴ هزار واحد نوسازی شد. در ۸ سال دولت یازدهم و دوازدهم این میزان به کمترین حد رسید بهطوری که متوسط نوسازی در بافتهای فرسوده به ۴۰ هزار واحد کاهش یافت اما با تمهیداتی که در دولت سیزدهم اتخاذ شد، سال گذشته بیش از ۵۰ درصد رشد حاصل شد.
* ضرورت آشنایی مالکان بافتهای فرسوده با فرآیندها و شرایط دریافت تسهیلات
مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران از مالکان بافتهای فرسوده خواست با آگاهی کامل نسبت به نوسازی خانههای خود در بافت تصمیم جدی بگیرند و نسبت به آشنایی با شرایط دریافت تسهیلات اقدام کنند.
حسین جنتی گفت: از مالکان بافتهای فرسوده درخواست میشود در گام نخست با استفاده از مرورگرهای فایرفاکس و گوگل کروم به سایت facility.udrc.ir مراجعه کنند، زیرا اکنون امکان دسترسی برای همه کاربران داخل کشور به سایت مذکور وجود دارد.
وی افزود: متقاضیان باید کد پستی یا کد جام ملک مورد نظر خود را در سایت مذکور وارد کنند؛ برای افرادی که سند تکبرگی دارند کد ۱۹رقمی مندرج در سندهای تکبرگی معرف کد جام بوده و کسانی که سند تکبرگ ندارند باید کد پستی ملک فرسودهشان را وارد کنند.
جنتی بیان کرد: پس از آنکه متقاضی از وقوع ملک در بافت فرسوده مطمئن شد، اطلاعات خود را روی سایت مذکور تکمیل کرده و پرونده الکترونیک متقاضی ساکن در بافت فرسوده به صورت برخط به شعب بانک عامل ارسال خواهد شد تا بانک ادامهدهنده این فرآیند در سامانه تسهیلات بانکی باشد و متقاضی نیز میتواند به کمک کد رهگیری پیامک شده پیگیر روند کار خود باشد.
مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران خاطرنشان کرد: میزان این وام در شهر تهران ۵۵۰ میلیون تومان و در محدوده حرم شاهعبدالعظیم حسنی ۶۰۰ میلیون تومان است.
وی درباره سود تسهیلات و روند بازپرداخت نیز توضیح داد: ۱۸۵ میلیون تومان از وام ۵۵۰ میلیون تومانی با سود صفر درصد و ۳۶۵ میلیون تومان با سود ۲۳ درصد محاسبه میشود.