printlogo


کد خبر: 268670تاریخ: 1402/7/17 00:00
بارش باران در 14 استان تا پایان هفته
پاییز زیر چتر باران
سازمان هواشناسی: بارش‌های اخیر در ۱۲ استان کشور نسبت به دوره بلندمدت، مثبت است

پیش‌بینی کارشناسان هواشناسی از وقوع بارش‌های نرمال و فرانرمال در پاییز با بارندگی‌های زودهنگام طی هفته اخیر، نشان می‌دهد به احتمال فراوان پاییز امسال بارندگی‌های خوبی اتفاق می‌افتد. گزارش سازمان هواشناسی از بارش‌های اخیر در نقاط مختلف کشور نیز نشان می‌دهد بارش در ۱۲ استان کشور نسبت به دوره بلندمدت مثبت شده است. بر اساس اعلام سازمان هواشناسی، داده‌های ایستگاه‌های هواشناسی نشان می‌دهد بارش‌های پاییز امسال در تهران 20 روز زودتر از سال 1401 شروع شده است. مطابق این داده‌ها، نخستین بارش مؤثر پاییز امسال استان به میزان 9 میلیمتر در شبانه‌روز منتهی به 13 مهر و از ایستگاه هواشناسی فرودگاه امام خمینی (ره) گزارش شده است. این در حالی است که نخستین بارش پاییز گذشته استان در روز‌های نخست آبان سال 1401 ثبت شد. در این مقایسه از بارش خفیف و پراکنده 7 مهر امسال در فیروزکوه که میزان آن کمتر از یک میلیمتر بوده، چشم‌پوشی شده است. در 13 مهر امسال از 6 ایستگاه هواشناسی استان تهران بارندگی گزارش شده که بیشترین بارش با میزان 9 میلیمتر در فیروزکوه ثبت شده است. این بارش‌ها سبب شد میانگین پهنه‌ای بارش استان در 2 هفته ابتدایی پاییز در محدوده نرمال قرار گیرد، البته وضعیت بارش در برخی شهرستان‌های استان نظیر پایتخت کمتر از نرمال است. از سوی دیگر بررسی آمار سازمان هواشناسی از میزان بارش‌های کشور تا روز 14 مهرماه امسال نشان می‌دهد بارش در 12 استان نسبت به دوره بلندمدت مثبت شده است. بر این اساس در استان آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و اردبیل بارش‌ها در مقایسه با دوره بلندمدت به ترتیب 43.7؛ 107.2 و 96 درصد افزایش یافته است.  در استان‌های ایلام و تهران نیز به ترتیب افزایش بارش‌ها 62.3 و 1.8 درصد بوده است. بارش‌ها در استان‌های خراسان شمالی، کردستان، کرمانشاه، گلستان و مازندران به ترتیب 272.7 درصد؛ یک؛ 827.7؛ 88 و 18.7 درصد رشد داشته است، همچنین میزان بارش‌ها در استان مرکزی و همدان به ترتیب 10.6 و 291.3 درصد رشد را در مقایسه با دوره بلندمدت ثبت کرده است. در مجموع بارش‌ها در کشور از ابتدای سال جاری آبی تا 14 مهرماه رشد 5.2 درصدی داشته است.
* رگبار باران در ۱۴ استان
سازمان هواشناسی نسبت به وقوع رگبار و رعد و برق در ۱۴ استان و وزش نسبتاً شدید تا شدید باد در ۱۷ استان هشدار داد. این  سازمان هواشناسی با صدور هشدار سطح زرد از فعالیت سامانه بارشی، رگبار باران، رعد و برق، وزش باد شدید موقت در مناطق مستعد خیزش گرد و خاک و کاهش محسوس دما تا پنجشنبه 20 مهر خبرداد. این شرایط جوی روز دوشنبه در اردبیل، گیلان، غرب مازندران، شمال آذربایجان شرقی و شمال آذربایجان غربی، سه‌شنبه در آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، گیلان، مازندران، کردستان، کرمانشاه، همدان، نیمه شمالی مرکزی، زنجان، قزوین و ارتفاعات البرز و تهران، چهارشنبه در اردبیل، گیلان، مازندران، غرب گلستان، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، شمال کردستان، زنجان، قزوین و دامنه و ارتفاعات البرز، تهران و سمنان و پنجشنبه در اردبیل، گیلان، مازندران، گلستان، آذربایجان شرقی، خراسان شمالی، نیمه شمالی خراسان رضوی، دامنه جنوب کردستان، همدان، لرستان، شمال ایلام، مرکزی، قم، نیمه شمالی اصفهان، تهران، سمنان، البرز، قزوین و شمال زنجان پیش‌بینی می‌شود. بر اثر این مخاطره جوی احتمال لغزندگی جاده‌ها، آبگرفتگی معابر، جاری شدن روان‌آب، بالا آمدن ناگهانی سطح آب رودخانه‌ها، وزش باد شدید موقتی، احتمال خسارت به سازه‌های موقت از جمله بنرها، داربست‌ها و تابلوهای تبلیغاتی، شکستن درختان کهنسال و احتمال خسارت به محصولات کشاورزی وجود دارد. سازمان هواشناسی برای کاهش آسیب‌ها و مخاطرات ناشی از این شرایط جوی خودداری از برپا کردن چادرهای مسافرتی در بستر و حاشیه رودخانه‌ها، احتیاط در عبور از حاشیه رودخانه‌ها و مسیل‌ها، احتیاط در فعالیت‌های کوهنوردی و جابه‌جایی عشایر، آمادگی دستگاه‌های اجرایی و امدادی، پاکسازی دهانه پل‌ها، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها، اجتناب از پارک خودرو در کنار درختان فرسوده و ساختمان‌های نیمه‌کاره و تسریع در برداشت محصولات کشاورزی و انتقال به مکان‌های مسقف را توصیه می‌کند. این سازمان در ادامه از افزایش گرادیان فشار و  وزش باد نسبتاً شدید تا شدید تا پنجشنبه خبر داد. این شرایط جوی روز سه‌شنبه در آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، کردستان، کرمانشاه، همدان، مرکزی، جنوب تهران، شمال غرب اصفهان، چهارشنبه در جنوب آذربایجان غربی، جنوب آذربایجان شرقی، کردستان، کرمانشاه، همدان، مرکزی، شمال و غرب اصفهان، قم، البرز، تهران، سمنان و پنجشنبه در سمنان، خراسان جنوبی، جنوب شرق خراسان رضوی، شمال سیستان و بلوچستان، شرق کرمان، جنوب شرق اصفهان و یزد پیش‌بینی می‌شود. در این شرایط جوی در نواحی مستعد خیزش گرد و خاک، احتمال افزایش غبار، کاهش کیفیت هوا و کاهش شعاع دید، احتمال اختلال در رفت و آمدهای شهری، شکستن درختان فرسوده، سقوط تابلوهای تبلیغاتی، سازه‌های موقت و بنرها و اختلال در ناوگان حمل‌و‌نقل دور از انتظار نیست.
سازمان هواشناسی در ادامه با صدور هشدار سطح زرد دیگری از افزایش سرعت بیشینه وزش باد شمال غربی تا ۲۶ نات و افزایش ارتفاع امواج بین یک تا 1.5 متر تا بعدازظهر سه‌شنبه ۱۸ مهر در مناطق ساحلی و دور از ساحل استان‌های بوشهر و هرمزگان، در نواحی مرکزی و شرقی خلیج‌فارس خبر داد.
بر اثر این مخاطره جوی غرق شدن شناگران و غواصان، احتمال پاره شدن تورهای صیادی و آسیب به قفس‌های پرورش ماهی، اختلال در ترددهای دریایی شناورهای سبک و تفریحی و شناورهای مسافری، احتمال آسیب به شناورهای نیمه‌سنگین و اختلال در فعالیت‌های فراساحل و فعالیت‌های سکوهای نفتی وجود دارد.

Page Generated in 0/0065 sec