دومین روز جشنواره فیلم کودکان و نوجوانان با یک فیلم و یک انیمیشن ایرانی و 2 انیمیشن بینالمللی میزبان علاقهمندان فیلمهای کودکان و نوجوانان بود. جشنواره بینالمللی فیلم کودکان و نوجوانان که سیوپنجمین دوره خود را به میزبانی شهر اصفهان برگزار میکند، دومین روز خود را با اکران یک فیلم ایرانی و 3 پویانمایی از بخش بینالملل جشنواره پشت سر گذاشت. سالن سینما سوره اصفهان روز یکشنبه شانزدهم مهر با فیلم «در آغوش درخت» و پویانماییهای«سفر به تاریکی»، «جویندگان عسل» و «سرزمین مادری» به استقبال اهالی رسانه و دوستداران فیلمهای کودک و نوجوان رفت که در ادامه بیشتر درباره این آثار خواهیم گفت. فیلمنامه در آغوش درخت را بابک خواجهپاشا نوشته و خودش هم این فیلم را کارگردانی کرده است. این فیلم که نخستین بار در جشنواره چهل و یکم فیلم فجر اکران شده، اکنون در سیوپنجمین جشنواره فیلم کودکان و نوجوانان نیز بر پرده سینماهای جشنواره حضور دارد. در آغوش درخت روایت 2 برادری است که متوجه میشوند قرار است به خاطر اختلاف پدر و مادرشان، آنها هم از یکدیگر جدا شوند اما میخواهند جلوی این اتفاق را بگیرند. فیلم داستان پرکششی دارد و مخاطب را تا لحظه آخر روی صندلی سینما میخکوب میکند. همچنین بازی 2 پسربچه نقش اصلی فیلم بسیار دلنشین است و تبدیل به یکی از نقاط مثبت فیلم شده است.
در روز دوم جشنواره انیمیشن «سفر به تاریکی» اثر علی بصیرینیک، نخستین پویانمایی اکران شده در سالن سوره بود. این انیمیشن داستان عماد، پسر نوجوان مشهدی و دیدار با کودکیهای مادربزرگش را برای مخاطب روایت میکند. عماد یک ساعت قدیمی از پدربزرگش هدیه میگیرد و در یک اتفاق عجیب به مشهد سال ۱۳۱۴ سفر میکند. آنجا با کودکیهای مادربزرگش دوست میشود و برای نجات از اتفاقات پیش رویش از او کمک میگیرد.
«سرزمین مادری» نام آخرین انیمیشنی بود که روز دوم جشنواره در سالن سوره اکران شد. این انیمیشن محصول کشور کرهجنوبی بود و قهرمان آن «کریشا» یک دختر نوجوان بود. سرزمین مادری داستان شجاعت و امید است؛ قبیلهای که در کوهستانهای برفی زندگی و برای از دست ندادن سرزمین برفی و نمادهای ارزشمند آن تلاش میکنند. پویانمایی سرزمین مادری داستان دختری است که برای نجات جان مادرش به همراه برادر کوچک خود در برف و بوران شدید کوهستان به دل کوهستان میزند تا دوای درد مادرش را از خرس قرمز رنگی که ارباب جنگل نام دارد، بگیرد. او در این مسیر باید علاوه بر پیدا کردن ارباب جنگل که نماد قدرت سرزمینشان است، با شکارچیهایی که برای کشتن خرس قرمز آمدهاند هم روبهرو شود.
این انیمیشن با عروسکهای کوچک و به صورت عکاسی فریم به فریم ساخته شده و داستانی ماورایی و افسانهای دارد اما مفاهیمی چون تلاش کردن و جا نزدن، امید داشتن و شجاعت را بخوبی به کودکان میآموزد؛ هر چند برخی از آداب و رسومی که در این پویانمایی نشان داده شده، مانند خوردن گوشت و خون گوزن به دلیل تفاوت فرهنگی ممکن است برای کودک و نوجوان ایرانی جالب نباشد.