در حالی که ۵ دهک پاییندرآمدی جامعه تحت پوشش بیمه رایگان سلامت قرار دارند و سایر دهکها نیز از تخفیفهای ویژه درمانی برخوردارند، اکنون وزیر بهداشت از رایگان شدن درمان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستانهای دولتی خبر میدهد.
پنجشنبه هفته گذشته بیمارستان آموزشی، پژوهشی و درمانی کودکان حکیم توسط رئیسجمهور افتتاح شد. این بیمارستان چراغ امید کودکان بیمار بیبضاعتی است که با توجه به نیازهای جسمی و روحی آنها طراحی شده تا گرهگشای دغدغههای نیازمندان باشد.
بهرام عیناللهی دیروز به مناسبت هفته کودک در حاشیه بازدید از بیمارستان کودکان مفید در تهران افزود: طرح رایگان شدن درمان سرپایی و بستری کودکان زیر 7 سال در تمام بیمارستانهای دولتی اجرا میشود.
وی با بیان اینکه پیشگیری از بیماری کودکان و درمان آنها از اهمیت ویژهای برخوردار است، اظهار داشت: این طرح به دلیل آنکه در جهت سلامت کودکان به عنوان آیندهسازان کشور است، به اجرای بهتر قانون جوانی جمعیت کمک خواهد کرد و یکی از اهداف عمده طرح سلامت خانواده نیز که در ۹۳ شهر در حال اجراست، پیشگیری از بیماری کودکان است.
وزیر بهداشت با بیان اینکه طرح تغذیه کودکان دانشآموز با شیر در ۲ وعده، از امسال در مدارس اجرایی میشود، افزود: با همکاری آموزشوپرورش طرح همیار سلامت را نیز از امسال آغاز کردیم. به این ترتیب که دانشآموز به صورت داوطلبانه توسط شبکه بهداشت منطقهاش تحت آموزش قرار میگیرد تا در ارتقای بهداشت مدرسه و خانواده نقشآفرینی کند. این طرح همچنین کمکی به مربیان بهداشت مدارس خواهد بود.
عیناللهی تعداد تختهای بیمارستانی کودکان در کشور را ۱۵ هزار تخت برآورد کرد که از این تعداد ۱۱ هزار تخت آموزشی است.
وی ادامه داد: ۵ هزار تخت بیمارستانی کودکان نیز ویژه است و در کل ۲۰ هزار تخت بیمارستانی برای کودکان داریم.
به گفته وزیر بهداشت، گسترش بخشهای بهداشتی و درمانی مخصوص کودکان از برنامههای مهم این وزارتخانه است.
عیناللهی با اشاره به اینکه درمان کودکان اقدام پایهای است، افزود: با توجه به افزایش امید به زندگی در افراد جامعه، توجه ویژه به سلامت کودکان اهمیت خاصی دارد.
وی با بیان اینکه طبابت در رشته اطفال از رشتههای پایه و مهم است، تصریح کرد: بیمارستان مفید با داشتن تمام رشتههای تخصصی و فوقتخصصی مربوط به کودکان و انجام تمام اعمال جراحی و ارتوپدی آنان، یک بیمارستان مرجع محسوب میشود.
وزیر بهداشت کاهش چشمگیر مرگ و میر کودکان را پس از انقلاب اسلامی مورد اشاره قرار داد و گفت: بیمارستان مفید پذیرای کودکان از تمام کشور است و همپایه مراکز معتبر جهانی خدمات ارائه میدهد.
عیناللهی اضافه کرد: با انجام اقدامات بزرگی همچون گسترش پوشش واکسیناسیون اطفال در کشور، کودکان در برابر بیماریهای واگیر و غیرواگیر نظیر فلج اطفال، سل، مالاریا، وبا و سایر بیماریها مصون شدهاند.
وی افزود: مردم باید با انتخاب سبک زندگی سالم و کاهش مصرف غذاهای پرکالری، پرنمک و فست فود از چاقی کودکان جلوگیری کنند تا از ابتلا به بیماریهای فرزندانشان در آینده پیشگیری شود.
وزیر بهداشت در بخش دیگری از صحبتهایش به افزایش تختهای PICU برای کودکان در دوران همهگیری کرونا اشاره کرد و گفت: در دولت سیزدهم این تختها به ۲ برابر افزایش یافت و در حال حاضر نیز بیش از ۴ هزار تخت فعال NICU در کشور داریم.
عیناللهی تاکید کرد: همچنین تقویت رشتههای تخصصی و فوقتخصصی اطفال از نکات مهم مورد توجه وزارت بهداشت است و افزایش تعرفه تخصصی پزشکان اطفال نیز اقدام دیگری است که امسال در جهت حمایت از این متخصصان انجام شد.
گفتنی است بیمارستان کودکان حکیم به عنوان نخسـتین بیمارسـتان تخصصـی دولتی کـودکان ساخته شده پـس از انقـلاب در جنوب تهران است که پنجشنبه 13 مهر در زمینی به مساحت ۵۰ هزار متر مربع در منطقه ۱۸ تهران به عنوان بزرگترین پردیس سلامت شهر تهران وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تهران توسط سیدابراهیم رئیسی افتتاح شد.
سرعت عمل در طراحی، ساخت و تجهیز این بیمارستان در مدت زمان کمتر از ٣ سال، رکوردی جدید در ساختوساز بیمارستان در کشور است.
این مرکز درمانی تخصصی کودکان با ۲۶۶ تخت بیمارستانی شامل ۱۲ تخت اتاق عمل، ۱۶۰ تخت بستری و ۶۳ تخت بخشهای مراقبتهای ویژه (NSUC -NICU- PICU) احداث شده است. در این بیمارستان حدود ۳۰ درصد تختها، تخت ویژه است. در بیمارستان کودکان حکیم ۱۹ درمانگاه تخصصی، ۸ اتاق جراحی، اورژانس (تریاژ، سیپیآر، مطب پزشکان، زونهای تحت نظر یک و ۲ و زون سرمتراپی و اتاق عمل سرپایی) تصویربرداری (دستگاههای سیتیاسکن، امآرآی، کاردیوگرافی، بخش اسکوپی) آماده ارائه خدمات هستند. زیربنای کل بیمارستان ۲۹۶۵۰ مترمربع است که شامل بخشهای درمانی اورژانس، درمانگاه، تالاسمی، دیالیز، فیزیوتراپی، سنجش درمانی، ارتوپدی، شیمیدرمانی، دندانپزشکی، اسکوپی، اعمال جراحی و آنژیوگرافی در ۶۳۰۰ مترمربع است.