printlogo


کد خبر: 268813تاریخ: 1402/7/20 00:00
اخبار

9 هزار تن گوشت عشایری بزودی وارد بازار می‌شود
رئیس سازمان امور عشایر ایران گفت بر اساس قرارداد پروار دام، زمستان امسال یک میلیون راس دام عشایری با هدف عرضه 9 هزار تن گوشت وارد بازار می‌شود. سیاوش احمدی‌میرقائد بیان کرد: جمعیت عشایر ایران به صورت رسمی 1.2 میلیون نفر و به شکل غیررسمی 1.5 میلیون نفر است که در اکثر استان‌های کشور پراکنده‌اند و 50 درصد عرصه جغرافیایی کشور و عمدتا مناطق مرزی و دورافتاده را در اختیار دارند. وی گفت:‌ عشایر 25 درصد گوشت قرمز کشور و 35 درصد صنایع دستی را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ تولید می‌کنند و به عنوان یک عامل در حفاظت از مرزهای کشور عمل می‌کنند. رئیس سازمان امور عشایر ایران اظهار داشت: از نظر فرهنگی عشایر حافظ میراث و آداب و رسوم ایرانی هستند و لباس اقوام مختلف ایرانی در میان عشایر حفظ شده و رایج است. احمدی‌میرقائد افزود: دام سبک کشور به میزان بیش از 28 میلیون رأس، در اختیار عشایر است. رئیس سازمان امور عشایر ایران اظهار داشت: بودجه اختصاص‌یافته به سازمان عشایر در 2 سال گذشته بین 20 تا 30 برابر افزایش یافته است. احمدی میرقائد گفت: برای تقویت توان تولید جامعه عشایری، 5 طرح زیربنایی شامل توسعه صنایع دستی، گردشگری، گیاهان دارویی، زنجیره تولید گوشت قرمز و ایجاد سرپناه ایمن برای عشایر در اختیار جامعه عشایر قرار می‌گیرد. وی اضافه کرد: با دستور رئیس‌جمهور طرحی با عنوان «تولید قراردادی دام سبک عشایر» اجرا می‌شود که بر اساس آن یک میلیون رأس دام پرواری در جامعه عشایر پرورش داده می‌شود و علوفه خشک به صورت 4 تا 5 ماهه در اختیار عشایر قرار داده می‌شود و بعد از دوره پروار 5 ماهه، هزینه آن تسویه می‌شود. رئیس سازمان امور عشایر ایران اظهار داشت: 30 هزار پنل خورشیدی برای تولید برق در اختیار عشایر قرار داده شده و با دستور رئیس‌جمهور در تیرماه سال جاری مقرر شد 220 هزار پنل خورشیدی جدید برای پوشش کل خانوارهای عشایری توسط وزارت نیرو تا پایان دولت کنونی در اختیار عشایر قرار بگیرد تا از نعمت برق پایدار برخوردار شوند. احمدی‌میرقائد افزود: برای ارتقای شاخص بهداشت حسب  دستور رئیس‌جمهور،‌ قرار است 380 خانه بهداشت عشایری توسط وزارت بهداشت در دولت سیزدهم ایجاد شود.
***
دهک‌های ۶ و۷ هم مشمول کالابرگ الکترونیک شدند
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از مشمول شدن خانوارهای دهک‌های ۶ و ۷ در طرح کالابرگ الکترونیک خبر داد و گفت: دهک‌های ششم و هفتم نیز مشمول دریافت یارانه تشویقی ۱۲۰ هزار تومانی خواهند شد. سیدصولت مرتضوی از اضافه شدن دهک‌های ششم و هفتم به طرح کالابرگ الکترونیک خبر داده و گفته است: دهک‌های ششم و هفتم هم به دهک‌های اول تا پنجم اضافه شدند و این طرح از هفته آینده اجرا خواهد شد. پیش از این دهک‌های ۴ و ۵ کم‌درآمدی با اعلام وزیر کار مشمول طرح یارانه تشویقی کالابرگ الکترونیک شده بودند. از دوم شهریور امسال اجرای طرح کالابرگ الکترونیک به 5 دهک ارتقا یافت و ۲ دهک چهارم و پنجم نیز مشمول اجرای این طرح شدند به نحوی که چنانچه همچون دهک‌های اول تا سوم کم‌درآمد ۵۰ درصد اعتبار یارانه خود را به خرید ۱۱ قلم کالای پیش‌بینی شده در طرح کالابرگ الکترونیک اختصاص دهند مبلغ ۱۲۰ هزار تومان اعتبار مازاد به آنها تعلق می‌گیرد. با توجه به آنکه خانوارهای دهک‌های چهارم تا هفتم از یارانه ۳۰۰ هزار تومانی به ازای هر نفر برخوردار هستند با احتساب اعتبار مازاد ۱۲۰ هزار تومانی، مبلغ ۴۲۰ هزار تومان به عنوان یارانه تشویقی در هر ماه به آنها تعلق خواهد گرفت.
***
سقف تسهیلات قرض‌الحسنه ضروری افزایش یافت
بانک مرکزی اعلام کرد با تصویب شورای پول و اعتبار، سقف فردی تسهیلات قرض‌الحسنه ضروری برای اشخاص حقیقی و حقوقی افزایش یافت. شورای پول و اعتبار در ‌هزار و سیصد و شصت‌ و هشتمین جلسه خود به منظور کمک به تجهیز منابع قرض‌الحسنه و تنوع‌بخشی به تسهیلات قابل پرداخت از سوی شبکه بانکی بابت نیازهای ضروری و ترویج فرهنگ سپرده‌گذاری از سوی اقشار مختلف جامعه، سقف فردی تسهیلات قرض‌الحسنه ضروری با سپرده‌گذاری را برای اشخاص حقیقی ۳ میلیارد ریال تعیین کرد. براساس این مصوبه سقف فردی تسهیلات قرض‌الحسنه بدون سپرده‌گذاری نزد بانک عامل نیز مبلغ ۵۰۰ میلیون ریال تعیین شد. همچنین مبلغ سقف فردی تسهیلات قرض‌الحسنه برای شرکت‌های حقوقی با سپرده‌گذاری برای تامین مالی کسب و کارهای خرد و دانش‌بنیان نیز،  ۷,۵ میلیارد ریال تعیین شد. گفتنی است مدت بازپرداخت این تسهیلات بنا به درخواست متقاضی حداکثر ۶۰ ماهه خواهد بود. شورای پول و اعتبار همچنین به منظور تسهیل‌گری در شرایط اخذ تسهیلات توسط شرکت‌های دارویی از شبکه بانکی و تامین نقدینگی مورد نیاز این شرکت‌ها مقرر کرد سقف اعتباری مقرر در آیین‌نامه تسهیلات و تعهدات کلان به ۴۰ درصد سرمایه پایه بانک‌ها افزایش یابد. شورای پول و اعتبار همچنین به منظور تامین نقدینگی مورد نیاز شرکت‌های دارویی ناشی از طرح مردمی‌سازی یارانه‌ها، سقف تسهیلات و تعهدات برای صنایع دارویی را از ۹۰ درصد به ۲۰۰ درصد فروش سال قبل افزایش داد.

Page Generated in 0/0064 sec