printlogo


کد خبر: 268893تاریخ: 1402/7/23 00:00
تأکید وزیر بهداشت بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی برای مواجه نشدن با کرونا و آنفلوآنزا
ماسک بزنید

هر چند کرونا از شرایط همه‌گیری خارج شده و به دلیل انجام واکسیناسیون گسترده دیگر چون گذشته خیلی خطرآفرین نیست اما این ویروس از بین نرفته است، بنابراین افرادی که ‌دارای نقص سیستم ایمنی هستند یا بیماری‌های زمینه‌ای دارند باید برای مواجه نشدن با این بیماری پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند. وزیر بهداشت درباره افزایش موارد بروز بیماری‌های تنفسی و سرماخوردگی توضیح داد. بهرام عین‌اللهی درباره افزایش موارد بیماری‌های تنفسی و سرماخوردگی گفت: موارد جدیدی که حالت سرماخوردگی دارند، یا آنفلوآنزاست یا کرونا. 
وی در این باره افزود: بارها تاکید کرده‌ام کرونا به هیچ‌وجه از بین نمی‌رود، بلکه از حالت همه‌گیری به حالت آندمی یا حالت تک‌گیری تبدیل می‌شود. وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه کرونای فعلی از موارد بیماری در ۳ سال گذشته متفاوت است، ادامه داد: هرچند موارد بیماری در حال حاضر نیز مرگ و میر دارد اما اغلب در افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای و نقص سیستم ایمنی اتفاق می‌افتد و راهکارش آن است که این افراد پرخطر سالانه واکسن کرونا را تزریق کنند. وی همچنین درباره پوشش ماسک نیز گفت: ماسک بویژه در افراد دارای علائم سرماخوردگی توصیه می‌شود. این افراد بویژه در اماکن تجمعی از جمله مدارس و دانشگاه‌ها و... حتما از ماسک استفاده کنند. وزیر بهداشت در پایان مجددا تاکید کرد: افراد دارای علائم سرماخوردگی لازم است با رعایت موارد بهداشتی، مراعات سالمندان، افراد دچار نقص سیستم ایمنی و بیماران زمینه‌ای را بکنند.
* کووید احتمال بیماری‌های ناشی از اختلالات ایمنی را افزایش می‌دهد
محققان گزارش می‌دهند در موارد نادر، برخی بیماران ممکن است در پی ابتلا به کووید، به یک بیماری خودایمنی مبتلا شوند. به گزارش مهر به نقل از مدیسن نت، بیماری‌هایی مانند آلوپسی (ریزش مو)، پسوریازیس، ویتیلیگو (لکه‌های سفید پوست)، واسکولیت (التهاب رگ‌های خونی)، بیماری کرون روده، کولیت اولسراتیو، آرتریت روماتوئید، بیماری استیل در بزرگسالی (بثورات پوستی دردناک)، سندرم شوگرن، اسپوندیلیت آنکیلوزان (آرتریت نخاعی) و سارکوئیدوز (بزرگ شدن غدد لنفاوی) همگی می‌تواند در پی ابتلا به عفونت «کووید-۱۹» ایجاد شود. این مطالعه نشان داد بیماران «کووید-۱۹» با احتمال ۱۲ تا ۷۴ درصد بیشتر ابتلا به انواع مختلف آلوپسی، خطر ۳ برابری واسکولیت، ۶۸ درصد احتمال بیشتر ابتلا به کرون و ۵۹ درصد احتمال بیشتر برای سارکوئیدوز مواجه بوده‌ا‌ند. دکتر «سونگ‌ها لیم» محقق ارشد از بخش پوست دانشگاه یونسی در کره‌جنوبی گفت: «با توجه به جمعیت قابل توجه بازماندگان «کووید-۱۹» در جهان، نظارت دقیق برای بیماری‌های خودایمنی اضطراری برای مداخله به موقع بسیار مهم است. به گفته وی، احتمالا این اتفاق به این دلیل است که وقتی بدن از خود در برابر کووید دفاع می‌کند، اینترفرون‌ها تولید و باعث التهاب می‌شود و سپس می‌تواند آنتی‌بادی‌های خودکار علیه اندام‌ها، ماهیچه‌ها یا اعصاب بدن را تحریک کند.

Page Generated in 0/0059 sec