printlogo


کد خبر: 268898تاریخ: 1402/7/23 00:00
برنامه تولید ۱۰ هزار مگاوات برق پاک در آینده نزدیک
توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر

با توجه به ذخایر محدود انرژی فسیلی و افزایش سطح مصرف انرژی در جهان فعلی، دیگر نمی‌توان به منابع موجود انرژی متکی بود. امروز بحران‌های سیاسی و اقتصادی و مسائلی نظیر محدودیت دوام ذخایر فسیلی، نگرانی‌های زیست محیطی، ازدحام جمعیت، رشد اقتصادی و ضریب مصرف، همگی مباحث جهان‌شمولی هستند که با گستردگی تمام، فکر اندیشمندان را در یافتن راهکارهای مناسب در حل مناسب معضلات انرژی در جهان، بویژه بحران‌های زیست محیطی به خود مشغول داشته است.
از همین رو نیز دولت سیزدهم به استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر رو آورده و با اقدامات مناسب سعی بر توسعه این مهم دارد. 
در همین راستا رئیس سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری برق ایران گفت: برای توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر در کشور در 2 سال اخیر ریل‌گذاری‌های خوبی انجام و برای احداث ۱۰ هزار مگاوات برنامه‌ریزی شده است. 
محمود کمانی افزود: برنامه احداث ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه‌های تجدیدپذیر را داشتیم که در ابتدای سال ۱۴۰۱ مصوبه احداث 4 هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی از شورای اقتصاد اخذ شد.
 وی ادامه داد: در 4 مرحله مناقصه‌ای برگزار شد و تا الان حدود 3 هزار مگاوات آن تعیین‌تکلیف شده و بقیه نیز در مرحله بعدی مناقصه تعیین تکلیف خواهند شد. 
معاون وزیر نیرو خاطرنشان کرد: شرکت‌های سرمایه‌گذاری که در این مناقصه‌ها برنده شده‌اند طبق قراردادی که با ساتبا منعقد می‌کنند اقدام به احداث نیروگاه می‌کنند. 
کمانی گفت: این نیروگاه‌ها در دوره یک تا 2 سال بسته به ظرفیتی که هر شرکت سرمایه‌گذار در مناقصه شرکت کرده، احداث می‌شوند. برنامه‌ریزی بر این است که میزان بیشتری از قولی که دولت برای احداث ۱۰ هزار مگاوات داده، انجام شود اما فعلاً مجوز ۴ هزار مگاوات خورشیدی گرفته شده که تاکنون 3 هزار مگاوات آن تعیین تکلیف شده است. 
رئیس ساتبا بیان کرد: همچنین مصوبه احداث ۴ هزار و ۵۰۰ مگاوات دیگر نیز اخیراً اخذ شده و علاوه ‌بر آن هنوز مصوبه برای 3 هزار مگاوات نیروگاه بادی نیز داریم که منتظریم مصوبه آن در شورای اقتصاد تأیید شود. کمانی خاطرنشان کرد: همچنین احداث نیروگاه تجدیدپذیر توسط بخش صنعت هم پیگیری می‌شود که تاکنون بیش از ۲ هزار و ۸۰۰ مگاوات تعیین تکلیف شده و شرکت‌ها مشخص و پروانه‌های احداث صادر شده است که پیگیری اجرای آن را انجام می‌دهیم. 
وی ادامه داد: همچنین احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر با روش‌های دیگر مانند احداث از طریق تابلوی برق سبز، ایجاد شهرک‌های خورشیدی، احداث نیروگاه در شهرک‌های صنعتی و نیروگاه‌های انشعابی غیرحمایتی و حمایتی جزو برنامه‌هاست. 
رئیس ساتبا گفت: به هر حال برای توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر 2 مرحله اصلی در نظر گرفته شده که یکی مدل‌سازی‌ها، گرفتن مجوزها و تأمین منابع مالی است که بخش زیادی در این 2 سال انجام شده است. 
وی ادامه داد: اکنون باید دنبال اجرا و احداث تجدیدپذیرها باشیم که اجرا هم عمدتا توسط بخش خصوصی در حال انجام است و امیدواریم شرکت‌ها تعهدات خود را انجام دهند. پیش‌تر هم رئیس سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری برق ایران (ساتبا) گفته بود ۱۰ هزار و ۵۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر از طریق فاینانس احداث می‌شود.

Page Generated in 0/0054 sec