برای دسترسی قشر آسیبپذیر باید قیمت نان را پایین نگه داشت اما گاهی دورریز نان به خاطر قیمت پایین آن زیاد میشود. رئیس سازمان غذا و دارو با تاکید بر لزوم دسترسی به آب و غذای سالم در همه دهکهای درآمدی، در عین حال درباره مدیریت نان در کشور گفت: دورریز نان در کشور بالاست؛ باید برای دسترسی قشر آسیبپذیر قیمت نان را پایین نگه داشت اما گاهی دورریز نان به خاطر قیمت پایین آن، زیاد میشود. دکتر سیدحیدر محمدی در همایش روز جهانی غذا گفت: سازمان غذا و دارو به عنوان ناظر بر سلامت غذا وظایف خود را انجام میدهد چون حق همه مردم دسترسی به غذا و آب سالم است. غذا در همه مجامع، موضوعی امنیتی است که دغدغه تمام جوامع است و باید امنیت غذا برقرار باشد. حدود ۷۰۰ میلیون نفر در دنیا دسترسی به غذا ندارند و 3.1 میلیارد نفر سوءتغذیه دارند که عمدتا کشورهای فقیر هستند. با شرایط حاکم در غزه، صهیونیسم جهانی بهرغم ادعای پوشالی خود یکی از محدودیتهایی که به صورت ظالمانه بر مردم مظلوم غزه ایجاد کرده است، محدودیت دسترسی آنها به مواد غذایی است. اینها هشداری برای جوامع جهانی است تا به نحوی برنامهریزی کنند تا با هر روش و ابزاری دسترسی ایمن و پایدار به منابع غذایی ممکن باشد. وی تاکید کرد: توجه خاص به نظام تولید در حوزه کشاورزی با رویکرد سلامتمحور مهم است. در تابستان امسال شاید محدودیتهایی در دسترسی به آب داشتیم که با مدیریت درست مشکلی به وجود نیامد. رئیس سازمان غذا و دارو بیان کرد: سلامت خاک هم از موضوعات مهم است که عزیزان جهاد کشاورزی ارزیابی میکنند تا محصولی خوب در اختیار مردم قرار گیرد. وی گفت: محصول غذایی باید ارزش غذایی بالایی داشته باشد. در عین حال لازم است از دهکهای درآمدی پایین حمایت ویژه شود که این موضوع از تاکیدات شخص رئیسجمهور هم است. همه مردم در هر طبقهای باید به غذای سالم دسترسی داشته باشند. محمدی اظهار کرد: امروز مدیریت نان یکی از چالشهای ما است و وزارت صمت و جهاد کشاورزی دنبال این هستند که مصرف نان را مدیریت کنند. دورریز نان بالاست و یارانهای بودن نان شاید در این زمینه معضلی باشد، چرا که از یکسو باید برای دسترسی قشر آسیبپذیر قیمت نان را پایین نگه داشت اما گاهی دورریز نان به خاطر قیمت پایین آن زیاد میشود. گاهی نانهایی که مانده است را برای مصرف دام میبرند که این منطقی نیست و شاید بتوان تغذیه بهتر دیگری برای دام در نظر گرفت.