گوشت قرمز کیلویی 440 تا 460 هزار تومان
رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی از کاهش ۱۰ تا ۲۰ هزار تومانی قیمت گوشت قرمز در بازار نسبت به هفته گذشته خبر داد و گفت: عرضه گوشت داخلی و وارداتی در بازار تداوم دارد و هیچ کمبودی وجود ندارد. علیاصغر ملکی درباره قیمت دام زنده و گوشت قرمز در بازار افزود: اکنون گوشت گوسفندی مورد نیاز کشور از محل تولید داخل و واردات به وفور در حال تامین است و طبق گفته مسؤولان قرار است این مهم استمرار یابد. این مقام صنفی اظهار کرد: دیروز قیمت دام زنده گوسفندی بین ۱۸۰ تا ۲۰۰ هزار تومان بود، بنابراین هر کیلوگرم لاشه گوسفندی نیز با نرخ ۴۰۰ تا ۴۲۰ هزار تومان به قصابیها فروخته شده و آنان میتوانند این محصول را با سود ۱۰ درصد به دست مصرفکنندگان برسانند. وی تصریحکرد: اکنون هر کیلوگرم لاشه گوشت گوسفندی تنظیم بازاری با نرخ ۲۸۲ هزار تومان و گوشت گوساله با نرخ ۲۶۰ هزار تومان در میادین میوه و تربار و میدان بهمن و گوشت گرم تفکیکی وارداتی گوسفندی نیز در فروشگاههای زنجیرهای با قیمت کمتر از ۳۹۰ هزار تومان به فروش میرسد. ملکی گفت: دولت با همه توان در حال تامین و واردات گوشت قرمز گرم، منجمد گوسفندی و گوساله است که همین امر باعث شده قیمت در بازار گوشت گوسفندی روند کاهشی به خود بگیرد و تا حدودی به تعادل برسد. وی بر تشدید نظارتها بر این بخش تاکید و اضافه کرد: بتازگی نیز دولت برای حمایت از مصرفکنندگان، اقدام به تامین ارز برای تجار به منظور واردات گوشت گوساله منجمد از برزیل برای جذب صنف و صنعت کرده است تا با کاهش فشار از روی بازار گوشت داخلی، گوشت مورد نیاز این صنف تامین شود و همین امر نیز در کاهش قیمت گوشت در بازار داخلی بیتاثیر نبوده است. رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی افزود: در صورت تداوم تامین گوشت گوسفندی، گوساله گرم و منجمد وارداتی، بازار گوشت به سمت تنظیم سوق داده خواهد شد و ما در ماههای آینده نگرانیای برای بازار این محصول نخواهیم داشت.
***
دستیابی به رکورد 3.3 میلیون بشکهای تولید نفت تا پایان سال
معاون وزیر نفت گفت: تا پایان سال موفق خواهیم شد تولید نفت را به بیش از 3 میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه در روز برسانیم. محسن خجستهمهر درباره مذاکره با روسها افزود: مذاکرات نفتی و گازی ایران با روسها ادامه دارد و به محض حصول نتیجه، جزئیات آن اعلام خواهد شد. وی درباره میدان مشترک آرش بیان داشت: وزیر نفت و وزارت امور خارجه پیشتر در این زمینه اعلام موضع کرده بودند و موضع شرکت ملی نفت هم همان است. مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با اشاره به امضای قرارداد توسعه 3 میدان یاران جنوبی، یاران شمالی و سهراب گفت: تولید نفت از میادین سپهر و جفیر با ظرفیت روزانه ۲۰ هزار بشکه نفت از هفته گذشته آغاز شده است. وی درباره فشارافزایی پارس جنوبی خاطرنشان کرد: در فاز طراحی این پروژه بسیار مهم هستیم که مستلزم ساخت تجهیزات مدرن است؛ قرارداد آن منعقد شده و برنامهریزی برای اجرای آن با ارزش ۲۰ میلیارد دلار تدوین و نهایی شده است. مدیرعامل شرکت ملی نفت با بیان اینکه اولویت درباره تولید حداکثری از میادین مشترک دنبال میشود درباره میادین مشترک غرب کارون گفت: نسبت تولید نفت از میادین مشترک در مقایسه با تولید از میادین مستقل 3 به یک است. خجستهمهر اظهار داشت: سال گذشته در میدان آزادگان جنوبی ۴۰ حلقه چاه را وارد مدار تولید کردیم. همچنین تا پایان مهر امسال ۱۵ حلقه چاه جدید و تا پایان آبان نیز ۱۵ حلقه چاه دیگر وارد مدار تولید میشود.
***
بررسی آخرین وضعیت همکاریهای زیرساختی و حملونقلی ایران و روسیه
آخرین وضعیت همکاریهای زیرساختی و حملونقلی جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه در جلسه تصویری 3 ساعتهای که با حضور معاون حملونقل وزیر راه و شهرسازی و معاون وزیر حملونقل فدراسیون روسیه و مشارکت نمایندگان کشورمان از وزارت اقتصاد، شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حملونقلی کشور و شرکت راهآهن برگزار شد، مورد بررسی قرار گرفت. در این جلسه 2 طرف به ارزیابی وضعیت همکاریهای حملونقلی و زیرساختی میان ایران و روسیه پرداختند و راههای عبور از موانع و افزایش سطح همکاریها را مورد بررسی قرار دادند. بحث و بررسی درباره وضعیت تملک اراضی و روند پیشرفت پروژه ریلی رشت - آستارا، بررسی وضعیت جریان بار ریلی و بررسی مسائل حملونقل جادهای از اهم موضوعاتی بود که طرفها درباره آن به گفتوگو پرداختند. در این نشست، شهریار افندیزاده، معاون حملونقل با تاکید بر اهمیت پروژه ریلی رشت - آستارا برای توسعه ترانزیت در کریدور شمال - جنوب، خواستار اهتمام جدی طرف روس برای نهاییسازی فاز طراحی و انعقاد قرارداد تجاری تا پیش از پایان سال جاری میلادی شد. وی همچنین با اشاره به توانمندی ترانزیت ریلی کشور بویژه در مسیر شرق خزر، بر ضرورت استمرار و افزایش حجم بارهای ترانزیتی روسی در این مسیر برای انتقال به بندرعباس تاکید کرد. بررسی مسائل و مشکلات رانندگان کامیون در تردد به روسیه از قبیل لزوم ارائه تسهیلات برای دریافت ویزای فوری رانندگان، لزوم افزایش سقف پوشش تعهدات «کارنه تیر» در روسیه و لزوم رفع محدودیت وزن کامیون از دیگر موضوعاتی بود که افندیزاده پیرامون آن با همتای روس خود به تبادل نظر پرداخت. در پایان 2 طرف برای برگزاری چهاردهمین اجلاس همکاریهای جامع حمل و نقلی ایران و روسیه ظرف 2 ماه آینده تفاهم کردند.