گروه سیاسی: حجتالاسلام و المسلمین سیدابراهیم رئیسی روز گذشته در گفتوگوی تلفنی با «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه، ضمن ابراز خرسندی از روند رو به گسترش تعاملات 2 کشور در عرصههای اقتصادی و تجاری، بر ضرورت تسریع در پیشبرد همکاریهای فیمابین، بویژه در زمینههای انرژی و حملونقل تاکید کرد.
رئیسجمهور در ادامه مواضع روسیه در محکوم کردن جنایات جنگی و نسلکشی رژیم صهیونیستی در غزه را مثبت ارزیابی کرد و گفت: با توجه به آنچه در غزه در حال وقوع است، احتمال گسترش دامنه جنگ و درگیری به جبهههای دیگر وجود دارد که اگر این اتفاق بیفتد، کنترل اوضاع سختتر خواهد شد. لذا انتظار داریم همه کشورها و مجامع بینالمللی از جمله روسیه به عنوان یکی از اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل، نقشآفرینی موثرتری در زمینه توقف جنایات جنگی رژیم صهیونیستی ایفا کنند.
وی با اشاره به اینکه سران رژیم صهیونیستی میکوشند ریشه اتفاقات اخیر را به دلایل بیرونی پیوند بزنند، اظهار داشت: ریشه این رخدادها را باید در 75 سال ظلم، جنایت، آپارتاید، کشتار و هتک حرمت ساکنان و مقدسات مردم فلسطین جستوجو کرد.
رئیسجمهور همچنین رویکرد کشورهای غرب خصوصا آمریکا در حمایت کورکورانه از رژیم صهیونیستی را مشوق صهیونیستها برای تشدید و ادامه نسلکشی در غزه دانست و تصریح کرد: فاجعه بزرگی که اکنون در منطقه در حال رقم خوردن است، نتیجه سیاستهای محکوم به شکست آمریکا و دیگر حامیان غربی رژیم صهیونیستی است.
رئیسجمهور روسیه نیز در این گفتوگوی تلفنی با تاکید بر اینکه تحلیل روسیه از دلایل وقوع بحران فعلی در غزه با ایران یکسان است، اظهار داشت: حملات گسترده اسرائیل به منطقهای متراکم که بیش از 2 میلیون انسان بیدفاع در آن زندگی میکنند، هیچ توجیهی ندارد و باید هر چه سریعتر متوقف شود.
ولادمیر پوتین با بیان اینکه انجام عملیات زمینی در غزه از لحاظ نظامی و انسانی هزینهها و تاثیرات بسیار سنگینی دارد، تصریح کرد: آمریکاییها تلاش کردند به تنهایی راهبرد مدنظر خود را برای حل مساله فلسطین پیش ببرند اما این راهحل به شکست انجامیده و روسیه نیز نگران گسترده شدن دامنه درگیریهای فعلی در غزه به مناطق دیگر است.
حجتالاسلام والمسلمین رئیسی همچنین در مکالمه تلفنی با «رجب طیب اردوغان» رئیسجمهور ترکیه، با محکوم کردن جنایات هولناک رژیم غاصب صهیونیستی علیه مردم مظلوم غزه، مقابله جهان اسلام با جنایتگری صهیونیستها و تلاش برای پایان یافتن حملات وحشیانه به زنان و کودکان بیدفاع غزه را خواستار شد.
رئیسی تلاش برای بازگشایی گذرگاهها جهت ارسال کمکهای مردمی و بشردوستانه به غزه را بسیار بااهمیت دانست و بر آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای مشارکت و همکاری با ترکیه و سایر کشورهای اسلامی در این زمینه به منظور پایان دادن به این تراژدی انسانی و ضدبشری تاکید کرد.
رئیسجمهور با تاکید بر لزوم همگرایی کشورهای اسلامی، همسایه و منطقه و استفاده از ظرفیت پیمانها و سازمانهای همکاری منطقهای نظیر سازمان همکاری اسلامی برای خاتمه دادن به جنایتگری صهیونیستها، بر اهمیت نقش ترکیه در این راستا تاکید کرد.
رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه نیز در این مکالمه تلفنی با ابراز تاسف و نگرانی از تحولات غزه و بمباران بیامان مناطق مسکونی و غیرنظامیان ساکن این منطقه که تاکنون منجر به جان باختن بیش از 2 هزار و 800 نفر و مجروحیت بیش از 10 هزار تن دیگر شده است، اقدامات رژیم صهیونیستی را محکوم کرد و گفت: آنچه امروز در غزه میگذرد همه مسلمانان جهان را داغدار کرده و ما برای کمکرسانی به مردم غزه در تلاش هستیم.