printlogo


کد خبر: 269031تاریخ: 1402/7/26 00:00
قائم‌مقام بنیاد ملی نخبگان:
سهم نخبگان در اقتصاد کلان افزایش می‌یابد

قائم‌مقام بنیاد ملی نخبگان گفت: با تلاش و پیگیری‌های مداوم، در احکام برنامه هفتم توسعه، ‌بندی گنجانده شده که در پایان این برنامه سهم نخبگان از اقتصاد کلان باید حداقل ۱۰ درصد افزایش یافته باشد. سیدسلمان سیدافقهی گفت: سیزدهمین همایش ملی نخبگان با هدف تمرکز روی گفتمان‌سازی جریان نخبگانی و اهمیت دادن حکومت و دولت به نخبگان برگزار شد. 
وی افزود: این همایش تلاش دارد فضا به گونه‌ای مهیا شود که مردم و دولت نسبت به موضوع نخبگان و اهمیت آن آگاه و حساس شوند. سیدافقهی ادامه داد: این همایش با دعوت از نخبگان، راهکارهایی را که برای بهبود وضعیت کشور در بخش‌های مختلف اقتصادی، اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و علمی دارند، بر اساس فراخوانی که از طریق سامانه اطلاعاتی بنیاد ملی نخبگان داده شد، دریافت کرد و حدود ۲۰۰۰ نفر برای شرکت در این همایش ثبت‌نام کردند. این افراد پیش‌تر در برنامه‌های بنیاد ملی نخبگان مشارکت داشتند و از سمت بنیاد ملی نخبگان نیز شناسایی شده 
بودند. 
وی با اشاره به اینکه پس از ثبت‌نام، ایده و نظرات این افراد در یک فرآیند یک و نیم ماهه مورد بررسی قرار گرفت، تصریح کرد: محور این همایش دریافت پیشنهادات نخبگان برای افزایش اثربخشی آنان در حاکمیت بود و در نهایت از بین این افراد، ۷۰۰ نفر برای همایش انتخاب شدند تا در روز اول با رئیس‌جمهور دیدار کنند و روز دوم به دیدار رهبر معظم انقلاب بروند. شاخص انتخاب این افراد نیز میزان مشارکت آنان در برنامه نخبگانی و همچنین امتیاز آنها در بنیاد ملی نخبگان در نظر گرفته شد که این امتیاز وابسته به میزان مشارکت آنان در حل مسائل کشور یا حضور در طرح‌هایی مثل شهید احمدی‌روشن و وزوایی بود. 
قائم‌مقام بنیاد ملی نخبگان یادآور شد: از این تعداد، حدود ۴۰۰ درخواست سخنرانی داده شد که بعد از یک فرآیند ۴۵ روزه داوری به وسیله دستگاه‌های مختلف ذی‌‎ربط در حوزه نخبگان مثل بنیاد ملی نخبگان، وزارتین علوم و بهداشت و همچنین نهاد رهبری در دانشگاه، سخنرانی‌هایی را که متناسب با شرایط و نیاز کشور، راهکارهای عملی را برای ارتقای حوزه مشخص پیشنهاد داده بودند، بررسی و در نهایت ۵ نفر را برای سخنرانی در حضور رئیس‌جمهور انتخاب 
کردند. 
سیدافقهی تاکید کرد: یکی از رویکردهای اصلی بنیاد ملی نخبگان این است که نخبه نگاه کلان نسبت به مشکلات کشور داشته باشند. این همان موضوعی است که رهبر انقلاب هم از نخبگان مطالبه فرمودند که جریان را تحلیل کنند و مسائل کشور را به صورت مقطعی و در کوتاه‌مدت نگاه نکنند. وی اظهار داشت: در سال جاری زمینه استخدام ۵۰۰۰ نخبه در دستگاه‌های اجرایی فراهم خواهد شد. در کنار آن با آیین‌نامه رصد و پایش که با همکاری سازمان اداری و استخدامی اجرایی می‌شود، فعالیت افراد در دستگاه‌های مربوط رصد خواهد شد تا فرد در شغل متناسب با شأن نخبگی مشغول شود.

Page Generated in 0/0064 sec