printlogo


کد خبر: 269100تاریخ: 1402/7/29 00:00
دور دنیا

اعلام رسمی پایان تحریم‌های تسلیحاتی شورای امنیت علیه ایران
دبیرخانه شورای امنیت سازمان ملل با ارسال یادداشتی به کشورهای عضو سازمان ملل متحد، پایان رسمی مقررات بندهای 3، 4 و 6 ضمیمه «ب» قطعنامه 2231، شامل آزمایش‌های موشکی، محدودیت صادرات و واردات اقلام موشکی به ایران و همچنین تحریم‌های مربوط به توقیف اموال و ارائه خدمات مالی به افراد و نهادهای ایرانی تحت تحریم شورای امنیت را به اطلاع کشورها رسانده است. بر اساس مفاد ضمیمه «ب» قطعنامه 2231، این محدودیت‌ها تا 8 سال پس از اجرای برجام (18 اکتبر 2023) ادامه داشت که در نهایت نیمه شب جمعه گذشته به وقت نیویورک و به صورت خودکار پایان یافت. لغو محدودیت‌های مذکور در حالی رخ می‌دهد که طی سال‌های اخیر، تلاش‌های سیاسی و حقوقی گسترده‌ای از سوی آمریکا و کشورهای غربی برای اتهام‌زنی و اجماع‌سازی در جامعه جهانی به منظور بسترسازی برای تداوم این تحریم‌ها شده بود که در نهایت با ناکامی سیاسی و حقوقی کشورهای غربی در بازگرداندن قطعنامه‌های قبلی شورای امنیت، محدودیت‌های مذکور به صورت رسمی پایان یافت. مضافا تغییرات مذکور نیز رأس ساعت 12 نیمه شب جمعه در وبسایت سازمان ملل و فهرست یکپارچه تحریم‌های سازمان ملل اعمال شده است. همچنین رزماری دیکارلو، معاون سیاسی دبیرکل سازمان ملل در نامه‌ای جداگانه خطاب به نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران، پایان مقررات مذکور و خروج افراد و نهادهای ایرانی از فهرست شورای امنیت را تایید کرده است. سایر تحریم‌های بین‌المللی شورای امنیت علیه کشورمان پیش‌تر در روز اجرای برجام و متعاقبا محدودیت مربوط به تسلیحات متعارف و سبک بر اساس قطعنامه‌های شورای امنیت در اکتبر سال 2020 پایان یافته بود. با لغو محدودیت‌های باقیمانده در روز 18 اکتبر 2023، تمام تحریم‌های مرتبط با افراد و نهادهای ایرانی در سازمان ملل پایان یافته است. لازم به ذکر است با وجود نهایی شدن پایان این محدودیت‌ها، روز گذشته کشورهای غربی در تلاشی رسانه‌ای با صدور بیانیه گروه محدودی از کشورهای همسو تلاش کرده بودند در نهایی شدن فرآیند مذکور تشکیک کنند که در نهایت صدور یادداشت رسمی سازمان ملل، بر پایان محدودیت‌های مذکور صحه گذاشته است. دولت جمهوری اسلامی ایران در بیانیه‌ای رسمی اعلام کرده است ادعای آمریکا و کشورهای اروپایی برای تداوم این محدودیت‌ها در ظرفیت ملی -با وجود محدودیت‌های بین‌المللی- را ناقض ماده 25 منشور ملل متحد می‌داند، اگر چه ناظران بین‌المللی با توجه به جنس روابط و همکاری‌های نظامی دولت ایران، تداوم این محدودیت‌ها در ظرفیت ملی کشورهای غربی را صرفا اقدامی نمادین تلقی می‌کنند.
***
الجزیره شواهد بمباران بیمارستان المعمدانی توسط رژیم صهیونیستی را منتشر کرد
ناک‌اوت صهیونیست‌ها
در میانه حملات همه‌جانبه رژیم صهیونیستی به نوار غزه، یک فاجعه جهان را شوکه کرد؛ اسرائیل با حمله به بیمارستان المعمدانی غزه باعث شهادت و زخمی شدن بیش از 1000 نفر شد. بعد از این بمباران بود که اسرائیل اعلام کرد بمباران کار آنها نبوده و یکی از راکت‌های جهاد اسلامی به بیمارستان برخورد کرده است. فارغ از اینکه ناتالی، یکی از افسران صهیونیست بعد از بمباران بیمارستان در توئیتی نوشته بود امشب به یک بیمارستان متعلق به حماس حمله کرده‌اند، شواهد نظامی و علمی هم نشان می‌داد برخورد موشک کار اسرائیلی‌ها بوده است. شبکه الجزیره انگلیسی در گزارشی که با استفاده از هوش مصنوعی و دوربین‌های متعدد انجام شده است، اعلام کرد موشک شلیک‌شده کار اسرائیلی‌ها بود. الجزیره به نقل از تیم تحقیق دیجیتال خود اعلام کرد بررسی‌های این تیم که ثانیه به ثانیه رخداد‌ها را بررسی کرده به وضوح نشان می‌دهد اسرائیل 4 بار در بازه‌ زمانی منتهی به انفجار حوالی بیمارستان الاهلی العربی (المعمدانی) را هدف قرار داده است که یکی از آنها موجب فاجعه کشتار 500 تن در این بیمارستان شد. 
این موارد در لحظات ۱۸:۵۴:۲۸ و ۱۸:۵۵:۰۳ و ۱۸:۵۷:۴۲ و ۱۸:۵۸:۰۳ بوده است که مورد آخری منتهی به فاجعه شده است. در نتیجه تیم تحقیقات دیجیتال الجزیره، با آنالیز دقیق ویدئوهای موجود به همراه تحلیل با خط زمانی مشترک در چند ویدئو از لحظات قبل از انفجار بیمارستان المعمدانی غزه، ثابت می‌کند هیچ خبری از موشک سقوط کرده در هیچ‌‌کدام از ویدئوهای مربوط به آن شب موجود نیست و انفجار مربوط به بمباران اسرائیل است. یکی از کانال‌های تخصصی دفاعی به نام پارتیزان هم مدارکی منتشر کرد مبنی بر اینکه این کار اسرائیلی بوده است. با استناد به تصاویر و ویدئوهای منتشرشده می‌توانیم محل اصابت موشک به ورودی محوطه پارکینگ بیمارستان الاهلی و پرتاب حدود ۵ متری نزدیک‌ترین خودرو  بر اثر موج انفجار را ببینیم. بر اثر اصابت پرتابه به این محوطه، روی ساختمان‌های اطراف که در فاصله حدود ۳۰ متری قرار دارند، سوراخ‌ها و گودال‌هایی ایجاد شده که بعضا حدود ۳۰ سانتی‌متر قطر دارند! و قطعا یک راکت فیل‌شده‌ای(سقوط کرده) که گودال محل اصابت آن روی زمین، حدود یک متر قطر و در نهایت ۲۰ سانتی‌متر عمق دارد، نمی‌تواند در فاصله ۳۰ متری از محل اصابت خود، در دیوارهای بتنی سوراخ‌هایی به قطر ۲۰ و ۳۰ سانتی‌متر ایجاد کند! پیکر دختربچه‌ای پس از اصابت پرتابه، به فاصله ۳۰ متری از محل اصابت، به ارتفاعی حدود ۵ متری لابه‌لای سقف شیروانی پرتاب شده و متاسفانه پیکر او پس از برخورد، تکه‌تکه شده است که نشان‌دهنده برخورد موشک اسرائیل است.

Page Generated in 0/0065 sec