printlogo


کد خبر: 269116تاریخ: 1402/7/29 00:00
با افزایش تنش‌ها در غرب آسیا، قیمت هر بشکه نفت برنت با ۱۰ درصد افزایش به ۹۳,۴۰ دلار رسید
یک قدم تا نفت 100 دلاری

گروه اقتصادی: قیمت هر بشکه نفت برنت عصر روز گذشته - در زمان تنظیم این گزارش - به 93.40 دلار رسید؛ این در حالی است که پیش از شروع درگیری بین حماس و رژیم صهیونیستی قیمت آن 84.58 دلار بود. پیش‌‌بینی می‌شود با تداوم و حتی گسترش درگیری‌ها با توجه به جنایات مستمر رژیم صهیونیستی، قیمت نفت پس از تعطیلات هفته جاری به 100 دلار برسد. به گزارش «وطن امروز»، درگیری بین رژیم صهیونیستی و حماس شرایط اغلب بازارها را در منطقه متلاطم کرده است. بررسی‌ها نشان می‌دهد بازار سرمایه کشورهای منطقه سرخپوش شده‌ است. بورس‌های دوبی، اردن و کویت پیشتاز روند نزولی بودند. از سوی دیگر قیمت طلا یک روند صعودی به خود گرفته است. به طور کلی بازارها با سیگنال ناامنی و نااطمینانی واکنش‌های متفاوتی را نشان می‌دهند. از یک طرف کالاهایی مانند طلا که قدرت نقدشوندگی دارند افزایشی می‌شود و از سوی دیگر بازار سرمایه نزولی می‌شود. فارغ از افزایش حدود 10 دلاری قیمت نفت برنت که پیش‌تر به آن اشاره شد، قیمت نفت سبد اوپک نیز به 94.46 دلار رسیده است که افزایش حدود 7.16 دلاری (8.2 درصدی) را نشان می‌دهد. نفت سنگین کشورمان نیز آنطور که اویل پرایس خبر داده به 92.99 دلار رسیده است که افزایش 9 دلاری (11 درصدی) را نسبت به پیش از درگیری حماس و رژیم صهیونیستی که 83.80 دلار بود، نشان می‌دهد. این افزایش قیمت نفت کشور در یک سال گذشته بی‌سابقه بوده است. نفت سبک کشورمان نیز که پیش از این درگیری‌ها بشکه‌ای 83.17 دلار معامله می‌شد، با افزایش حدود 9 درصدی ظرف ۲ هفته گذشته به 90.51 دلار رسیده است.
از سویی قیمت نفت جمهوری باکو که تامین‌کننده اصلی نفت رژیم صهیونیستی است، قبل از درگیری‌ها 93.17 دلار بوده که با 8 دلار افزایش به 101.30 دلار رسیده است.
* نفت شاخص 100 را از دست نمی‌دهد
خبرگزاری تاس به نقل از الکساندر نوواک، معاون نخست‌وزیر روسیه پیش‌بینی کرد تا سال ۲۰۳۵ قیمت نفت ۱۰۰ دلار در هر بشکه باقی بماند و کاهش نیابد. این مقام روس تأکید کرد: سال ۲۰۱۳ قیمت نفت ۱۰۰ دلار در هر بشکه بود، حالا ما در سال ۲۰۲۳ زندگی می‌کنیم و دوباره قیمت‌ها به سطح مذکور نزدیک شده است. محاسبات نشان می‌دهد تا سال ۲۰۳۵ نیز قیمت نفت ۱۰۰ دلار در هر بشکه خواهد بود. 
وی گفت: پیش‌بینی دقیق قیمت نفت دشوار است، چرا که عوامل زیادی روی آن اثر می‌گذارد. نوواک همچنین تأکید کرد: طی 10 سال آینده در بازار جهانی نفت شاهد شدت گرفتن دلارزدایی و کنار گذاشتن این ارز به عنوان مبنای مبادلات تجاری خواهیم بود.
* کاهش قیمت خواست آمریکاست اما محقق نمی‌شود
نماینده پیشین ایران در هیات عامل اوپک با اشاره به اینکه قیمت نفت تابعی از عرضه و تقاضاست، گفت: هر چه به فصل سرد سال نزدیک می‌شویم، تقاضای فصلی افزایش می‌یابد، از طرفی هم شاهد تصمیم اوپک پلاس مبنی بر کاهش عرضه و ادامه‌دار شدن این روند و حتی کاهش‌های داوطلبانه که مهم‌ترین آنها از سوی عربستان و روسیه اعلام شد، هستیم که اهمیت ویژه‌ای دارد.
سید محمدعلی خطیبی با اشاره به اینکه اتفاقات اخیر در منطقه منجر به کاهش عرضه نشد، ادامه داد: اتفاقات اخیر در منطقه روی عرضه تأثیری نداشته اما در صورتی که کشورهای صادرکننده‌ مهم اعلام کنند به دلیل حمایت از فلسطین و مردم آنجا تولید خود را کاهش یا قطع می‌کنند، قطعا بر قیمت نفت تأثیرگذار است. وی ادامه داد: آمریکایی‌ها با توجه به اینکه انتخابات را در پیش دارند، باید اقداماتی انجام دهند که حزب حاکم در انتخابات برنده شود، به همین دلیل سعی می‌کنند قیمت‌ها را کاهش دهند و بنزین را ارزان کنند تا رای مردم را به دست آورند.
 وی در خاتمه یادآور شد: آمریکایی‌ها تلاش می‌کنند قیمت نفت را ارزان کنند و به مردم چنین دستاوردهایی را ارائه خواهند داد اما تحولات منطقه‌ای اجازه نخواهد داد، زیرا عادی‌سازی روابط که در حال پیشروی بود، دیگر امکان‌پذیر نیست و حتی عربستان شدیدا موضع‌گیری کرده و تا زمانی که این شرایط وجود دارد، عادی‌سازی روابط ممکن نیست.

Page Generated in 0/0065 sec