رئیس سازمان توسعه تجارت ایران با بیان اینکه ۳۱ هزار خودروی وارداتی تا دی به مشتریان تحویل میشود، اعلام کرد
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت دیروز با بیان اینکه تا پایان دی امسال عرضه 31 هزار خودروی وارداتی به مشتریان در سامانه یکپارچه انجام میشود، از واردات خودروهای برقی از آبان سال جاری خبر داد.
مهدی ضیغمی در حاشیه مراسم بیستوهفتمین روز ملی صادرات در جمع خبرنگاران اظهار داشت: عرضه خودروهای وارداتی هفته گذشته انجام شد، این هفته نیز عرضه بعدی انجام میشود؛ تمرکز ما در این مرحله از عرضه، عرضه خودروهایی است که در ایران است. رئیس سازمان توسعه تجارت ایران بیان داشت: هفته قبل 2 هزار خودروی وارداتی در سامانه عرضه شد، در هفته جاری نیز احتمالا 2 هزار خودرو عرضه میشود که البته از آنجا که بسیاری از خودروها رزرو دارد، لذا افرادی که در سامانه خودرو انتخاب میکنند در رزرو میمانند تا طی ماه آینده خودروهای ثبت سفارش شده که روی آب است به کشور برسد و تحویل متقاضیان شود.
معاون وزیر صمت بیان داشت: هفته گذشته عرضه خودروهای وارداتی در سامانه انجام شد و در هفته جاری نیز فایل ثبتنامیها به دست شرکتهای واردکننده میرسد، لذا پس از این مرحله پیامک واریز وجه به صورت علیالحساب (حداقل نیمی از وجه خرید خودرو) به متقاضیان ارسال میشود تا زمانی که قیمت قطعی خودروها مشخص شود و پس از اعلام قیمت قطعی، شرکتها میتوانند ظرف یک ماه، ضمن ارسال دعوتنامه کل وجه خرید خودرو را دریافت کنند و خودرو را نیز کمتر از یک ماه تحویل دهند.
وی افزود: فرآیند ثبت سفارش شرکتها در کارخانههای اصلی انجام شده است و امیدواریم بر اساس تعهدی که دادهایم تا پایان آذرماه یا حداکثر دیماه عرضه را برای 31 هزار متقاضی خرید خودرو که ثبتنام کردهاند کامل کنیم، اگر چه روند واردات کماکان ادامه خواهد داشت. ضمن اینکه واردات خودروهای برقی نیز از آبانماه آغاز میشود و بعد از اینکه عرضه خودروهای برقی وارداتی به تاکسیرانی به اتمام رسید، میتوان برای عرضه خودروهای برقی عمومی نیز اقدام کرد.
ضیغمی بیان داشت: برنامهریزی برای واردات خودرو با شرکتهاست و از نظر ما واردات خودرو برای شرکتها تا 60 هزار دستگاه ممکن است، ضمن اینکه شرکتها 35 تا 40 هزار خودرو درخواست خرید داشتهاند و به صورت خرد ارزشان را برای واردات دریافت میکنند و بالغ بر 200 میلیون یورو تاکنون ارز تخصیص دادهایم و انشاءالله تخصیص ارز نیز تسهیل میشود.
وی درباره صادرات غیرنفتی نیز بیان داشت: موضوع کاهش ارزش جهانی در حوزه پتروشیمی و نفت باعث شد با وجود رشد بسیار خوب صادرات به لحاظ وزنی دچار کاهش صادرات به لحاظ ارزش شود؛ در 6 ماه ابتدای امسال 24 میلیارد و 100 میلیون دلار صادرات داشتیم که حدود 600 میلیون دلار کمتر از صادرات 6 ماه ابتدای سال گذشته است، در صورتی که اگر روند صادرات مطابق با ارزش صادرات سال گذشته پیش میرفت صادرات امسال به لحاظ ارزشی بیش از رقم مذکور بود.
رئیس سازمان توسعه تجارت ایران بیان داشت: البته در ماه ششم وضعیت صادرات نسبت به 5 ماه اول بهتر شد، لذا با روند صادراتی که آغاز شده، پیشبینی میشود صادرات غیرنفتی امسال نسبت به سال گذشته افزایش یابد اما عوامل منطقهای و مباحثی که درباره عوارض صادرات در داخل تعیین میشود روی صادرات تاثیرگذار است؛ ولی امیدواریم با اصلاحاتی که میشود و بهرهگیری از مشوقها به رکورد صادرات سال گذشته برسیم و حتی افزایش هم داشته باشیم.
وی افزود: ارز صادرات خشکبار مانند ارز حاصل از صادرات محصولات غیر میتواند برای واردات خودرو و قطعات خودرو استفاده شود و حتی برای واردات موبایل بالای 600 دلار نیز میتواند استفاده شود.