printlogo


کد خبر: 270254تاریخ: 1402/8/3 00:00
نوید وزیر صمت درباره بهبود شرایط بازار خودرو با تسهیل واردات خودروهای نو و کارکرده
مردم در خرید خودرو عجله نکنند

گروه اقتصادی: بررسی قیمت خودرو در بازار نشانگر آن است که از ابتدای امسال بازار آن دچار نوسان خاصی نشده است و غیر از تقریبا 2 هفته پیش که با افزایش قیمت کارخانه  - که از سوی شورای رقابت اعلام شد - کمی بازار تکان خورد، در مجموع بازار خودرو نوسان چشمگیری به خود ندیده است. 
از سوی دیگر بر اساس آمار اعلامی از سوی وزارت صمت شهریور امسال 89 هزار و 54 دستگاه خودروی سواری توسط بخش‌های دولتی و خصوصی در کشور تولید شد که در مقایسه با تولید 86 هزار و 451 دستگاه خودروی سواری در شهریور سال گذشته، تولید در این بخش 3 درصد رشد داشته است.
همچنین در 6 ماه نخست امسال 545 هزار و 180 دستگاه خودروی سواری و در 6 ماه نخست سال گذشته 456 هزار و 617 دستگاه خودروی سواری توسط بخش‌های خصوصی و دولتی تولید شد که مقایسه این ارقام نشان می‌دهد تولید خودروی سواری 19 درصد رشد داشته است.
از سویی بررسی آمار اعلامی وزارت صمت نشان می‌دهد در نیمه اول سال 1401 تعداد 105 هزار و 722 دستگاه خودروی ناقص نیز تکمیل شد که رشد تولید نیمه اول سال جاری نسبت به تولید و تکمیل نیمه اول سال 1401 حدود 2.1 درصد است.
تولید وانت نیز در 6 ماه ابتدای امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته 46 درصد رشد داشته است به طوری که در 6 ماه نخست امسال 76 هزار و 32 دستگاه وانت و در 6 ماه نخست سال گذشته 52 هزار و 82 دستگاه وانت تولید شد.
همچنین در شهریور سال گذشته 11 هزار و 424 دستگاه وانت و در شهریور امسال 14 هزار و 15 دستگاه وانت تولید شد که بر این اساس تولید وانت در شهریور امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته 23 درصد رشد داشته است. 
تولید مینی‌بوس و میدل‌باس در 6 ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته نیز 3 درصد رشد داشته است. با این حال اما تولید اتوبوس در شهریور امسال نسبت به شهریور سال گذشته 35 درصد کاهش داشته و در 6 ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته 25 درصد کاهش یافته است. در 6 ماه ابتدای امسال 420 دستگاه اتوبوس و در 6 ماه ابتدای سال گذشته 560 دستگاه اتوبوس تولید شد. با توجه به این داده‌ها پیش‌بینی می‌شود تولید خودرو در پایان سال به ۱,2 میلیون دستگاه برسد.
تولید کامیونت، کامیون و کشنده نیز در 6 ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته 44 درصد رشد داشته است. در مجموع تولید انواع خودرو در 6 ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته 23 درصد رشد داشته است به ‌طوری که در 6 ماه اول سال گذشته 524 هزار و 256 دستگاه انواع خودرو در کشور تولید شد اما در 6 ماه ابتدای امسال 642 هزار و 930 دستگاه انواع خودرو تولید شد.
گفتنی است در 6 ماه نخست سال 1398 در مجموع 379 هزار و 796 دستگاه انواع خودرو و در 6 ماه نخست سال 1399 در مجموع 468 هزار و 953 دستگاه انواع خودرو در کشور تولید شده بود. همچنین طی این مدت در سال 1400 در مجموع 486 هزار و 444 دستگاه انواع خودرو تولید شده بود.
در همین راستا وزیر صمت با بیان اینکه مردم در خرید خودرو عجله نکنند، شرایط رو به بهبود است، گفت: با واردات خودرو، افزایش تولید و سیاست‌های در پیش گرفته دولت، آرامش به بازار خودرو بازمی‌گردد.
عباس علی‌آبادی با اشاره به حل مشکل آلودگی هوا ناشی از سوخت خودروها اظهار داشت: روزانه ۱۳۰ میلیون لیتر بنزین و ۱۰۰ میلیون لیتر گازوئیل مصرف می‌شود که در افزایش آلودگی هوا و گرمایش زمین بسیار مؤثر است که دولت بر تولید خودروهای برقی داخلی و واردات آن تمرکز کرده و تا پایان سال شاهد ورود تاکسی‌ها و اتوبوس‌های برقی و از سال آینده خودروهای شخصی برقی در سطح شهرها خواهیم بود.
علی‌آبادی با اشاره به رشد فناوری‌ها در تولید خودروهای برقی افزود: از نظر قیمتی تفاوت چندانی بین خودروهای بنزینی و برقی نخواهد بود ولی از جنبه رشد اقتصادی، کاهش انرژی و آلودگی‌های زیست محیطی، استفاده از خودروهای برقی بهتر است، که دولت سعی کرد با اختصاص یارانه به تاکسی‌های برقی از این مساله حمایت کند. البته اقداماتی هم برای یارانه خودروهای شخصی برقی در دست اقدام است تا آسیب کمتری به محیط‌ زیست وارد شود.
وی با تاکید بر اینکه با اقدامات انجام‌شده آرامش نسبی خوبی بر بازار خودرو حاکم شده است، بیان داشت: در حوزه تولید خودروهای مونتاژی ۱۰۰ درصد افزایش تولید داریم، تولید خودروسازان داخلی افزایش یافته که در نیمه دوم رکورد سال را خواهیم زد، واردات خودروهای نو و دسته دوم هم به نتایج خوبی رسیده که نشان از تعادل در بازار عرضه و تقاضا دارد.
وزیر صمت گفت: لایحه واردات خودروی کارکرده تصویب و بزودی ابلاغ می‌شود و درباره خودروهای مناطق آزاد هم مقدمات کار انجام شده تا نگرانی‌ها و تقاضای مردم در این حوزه پاسخ داده شود.
وی با درخواست از مردم برای همراهی و نظارت بر بازار به وسیله سامانه ۱۲۴ تصریح کرد: مردم به عنوان ناظر بازار می‌توانند به وسیله سامانه ۱۲۴ و درگاهی که بزودی رونمایی می‌شود، شکایات خود را در حوزه گران‌فروشی، کم‌فروشی یا موارد دیگر به بازرسان ما اطلاع دهند تا با کمک بازرسی‌های دوره‌ای از تمام شرکت‌ها و مغازه‌ها و کنترل از مبدا تولید بتوانیم کنترل موثرتری داشته باشیم.
همچنین علی‌آبادی توسعه صنعت صادرات‌محور را از برنامه‌های دولت دانست و ادامه داد: با هدف افزایش درآمدهای ارزی بویژه در حوزه صنایع با بهبود کیفیت کالا و استاندارد‌سازی متناسب با بازارهای بین‌المللی و حضور در بازارهای کشورهای همسو برای تهاتر کالا، تأمین ارزان‌تر کالاهای خود و صادرات خدمات فنی - مهندسی، صنایع و تولیدات ایرانی می‌توانیم بر مسائل اقتصادی داخلی و خارجی خود فائق آییم.
وزیر صمت در پایان اظهار کرد: امیدواریم با پیوند دانشگاه و شرکت‌های دانش‌بنیان و صنعت و همچنین استفاده از ظرفیت همکاری شرکت‌های کوچک تولیدی با هم، مقیاس اقتصادی خوبی را برای تولیدات خود فراهم و قیمت تمام شده محصولات را کاهش دهیم تا مردم از آرامش بازار بهره‌مند شوند.

Page Generated in 0/0141 sec