مالیات ۵۰ درصد مشاغل صفر شد
رئیس سازمان امور مالیاتی با اشاره به هدف این سازمان برای تکریم مودیان مالیاتی و رسیدن به عدالت مالیاتی نوشت: «الوعده وفا، مالیات ۵۰ درصد مشاغل صفر شد». سیدمحمدهادی سبحانیان در یکی از شبکههای مجازی نوشت: «همانطور که در خردادماه وعده داده بودیم مالیات مقطوع موضوع تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیاتهای مستقیم حدود ۴ میلیون نفر از اصناف و مشاغل با عدد صفر قطعی و نهایی شد». وی با بیان اینکه این دستاورد بزرگ نظام مالیاتی در راستای تکریم بیش از پیش مودیان و اعتماد به خوداظهاری آنان و در سایه مالیاتستانی عادلانه رقم خورده است، اظهار داشت: «وصول درآمدهای مالیاتی با تکیه بر اطلاعات شفاف، دقیق و بدون فشار بر مودیان کنونی و از طریق شناسایی مودیان جدید، تمرکز بر پایههای جدید مالیاتی و مقابله بیش از پیش با فرار مالیاتی با تکیه بر هوشمندسازی نظام مالیاتی انجام میشود».
سبحانیان ادامه داد: «بر این اساس، رشد درآمدهای مالیاتی در سالهای اخیر بدون وارد آمدن فشار به بخش مشاغل انجام شده است، به طوری که امسال بیش از ۵۰ درصد مشاغل، مالیات صفر و حدود ۴۰ درصد نیز مالیات زیر 20 میلیون تومان پرداخت کردهاند، همچنین طی ۲ سال گذشته از بار مالیاتی بخش تولید نیز ۷ درصد کاسته شده است».
***
تأمین ۳۰ روزه ارز؛ شرایط ایدهآل برای رفع مشکلات ارزی تولیدکنندگان
معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت از برنامهریزی و تلاش برای تامین ارز تولیدکنندگان خبر داد و گفت: این وزارتخانه زمانی میتواند از صنعتگران کشور انتظار افزایش تولید داشته باشد که بتواند مواد اولیه آنها را بهموقع و در سریعترین زمان ممکن تأمین کند.
«محمدمهدی برادران» درباره تخصیص ارز به تولیدکنندگان و گلایه آنها اظهار داشت: گلایه تولیدکنندگان، شکایت بحقی است. وزارت صمت زمانی میتواند از صنعتگران کشور انتظار افزایش تولید داشته باشد که بتواند مواد اولیه آنها را بهموقع و در سریعترین زمان ممکن تأمین کند.
* حذف شرط سپردهگذاری برای دریافت ارز تولید
وی افزود: تأخیر ۹۰ روزه در تأمین ارز تولیدکنندگان مشکلات زیادی را برای آنها به وجود میآورد، البته این نکته را هم باید یادآور شد که تاکنون جلسات متعددی با حضور مسؤولان بانک مرکزی و سازمان توسعه تجارت برای حل این مساله برگزار شده و در یکی از این جلسات مسؤولان بانک مرکزی نوید این را دادهاند که زمان تخصیص ارز کاهش خواهد یافت و در کنار آن شرط سپردهگذاری برای واحدهای تولیدی نیازمند ارز هم حذف میشود. برادران همچنین درباره مدتزمان تخصیص ارز به تولیدکنندگان هم گفت: در جلسات مشترک وزارت صمت و بانک مرکزی این اراده وجود دارد که مدتزمان تأمین ارز تولیدکنندگان به کمترین زمان ممکن خود تقلیل یابد اما گاهی پروندههایی از برخی استانها به دست ما میرسد مبنی بر اینکه زمان ثبت سفارش، تخصیص و سپس تأمین ارز برای تعدادی از صنعتگران هنوز تغییری نکرده و آنها همچنان برای دریافت ارز مورد نیاز خود با زحمات و مشکلات مختلفی دست و پنجه نرم میکنند.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به گشایشهای انجامشده در عرصه بینالملل و نظامات مالی کشور، تمایل مسؤولان بانک مرکزی این است که در سال رشد تولید، موانع موجود درباره تأمین ارز تولیدکنندگان را به حداقل برسانند. در حال حاضر ایدهآل وزارت صمت این است که تأمین ارز صنعتگران کشور در مدت ۳۰ روز محقق شود اما با این حال این وزارتخانه در کنار نظر مطلوب خود شرایط و معذوریتهای بانک مرکزی را هم درک میکند.
***
آغاز انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث از چند روز آینده
بیش از 15 سال است مساله سهام عدالت متوفیان بلاتکلیف بوده و خانوادههای آنها منتظر بودند به شکل سهل و ساده با کمترین دیوانسالاری اداری و اجرایی انتقال سهام متوفیان انجام شود. شایان ذکر است وزیر اقتصاد در نشست خبری دیروز با اشاره به تعیینتکلیف سهام عدالت متوفیان گفت: از روزهای آینده با اولویت بر روشهای غیرحضوری کار را ساماندهی خواهیم کرد و نماینده وراث میتوانند با مراجعه به سامانهای که طی روزهای آتی معرفی خواهد شد، فرآیند تعیینتکلیف سهام متوفیان را به انجام برسانند. با این اقدام، سهام عدالت بیش از 3.5 میلیون متوفی تعیینتکلیف خواهد شد. تا پیش از این حمیدرضا دانشکاظمی، عضو شورای عالی بورس درباره آخرین وضعیت تعیینتکلیف وراث سهام عدالت گفته بود: در آخرین جلسه شورای عالی بورس که در نخستین روزهای مهرماه برگزار شد، مصوبه تعیینتکلیف متوفیان سهام عدالت صادر شد. وی به وجود موارد متعدد در زمینه تعیینتکلیف سهام عدالت متوفیان تاکید کرد و گفت: وراث باید درخواست خود را اعلام و برگه انحصار به وراثت را در اختیار داشته باشند. دانشکاظمی به معضل موجود در زمینه سهام عدالت متوفیان تاکید کرد و ادامه داد: فرآیند سهام عدالت متوفیان از سالها قبل بلاتکلیف مانده و مشکل اصلی این است که حتی شاید وراث هم فوت کرده باشند. عضو شورای عالی بورس به دیگر مشکل موجود در مسیر سهام عدالت متوفیان اشاره کرد و اظهار داشت: در ایران با ادیان و مذاهب مختلفی روبهرو هستیم و اینگونه نیست رفتار وراثتی کشور درباره مذهب شیعه با فرد مسیحی و زرتشتی یکسان باشد. وی ادامه داد: اینکه چگونه بتوان سهام عدالت و سود این سهام را به دست وارث اصلی برسانیم، خود دارای فرآیندی حقوقی است که باید آنها را طی کنیم. دانشکاظمی افزود: از سوی دیگر طبق دستور رهبر معظم به قوه قضائیه، نباید هزینه ویژهای برای امور سهام عدالت از سوی سهامداران پرداخت شود. عضو شورای عالی بورس تاکید کرد: پس از تصمیمات اتخاذشده از سوی شورای عالی بورس در نهایت مصوب شد تا دفاتر خدمات الکترونیک قضایی امکانی را فراهم کند که سهامداران بتوانند از طریق برگه انحصار وراثت، فرمی را به صورت رایگان از طریق سامانهای که به شرکت سپردهگذاری مرکزی متصل است، پر کنند.