18 سال پس از انتشار کاریکاتورهای موهن درباره پیامبر اسلام(ص) در دانمارک، مردم کپنهاگ تجمع بزرگی در حمایت از فلسطین برگزار کردند
گروه سیاسی: «نور هرگز نمیمیرد». این بهترین تعریفی است که میتوان برای حضور هزاران نفر از مردم اروپا در خیابانها به کار برد؛ حضوری که فریاد اعلام انزجار از رژیم کودککش صهیونیست و حمایت از مردم فلسطین است. این روزها خیابانهای انگلیس، فرانسه، سوئد، ایتالیا، بلژیک و دیگر کشورهای اروپایی به صحنهای برای اعلام نفرت از اسرائیل و همبستگی با فلسطین تبدیل شده است. در تازهترین مورد از این تظاهرات، پایتخت دانمارک روز گذشته شاهد حضور گسترده آزادیخواهانی بود که با وجدانهای بیدار، فریاد حمایت از مردم بیدفاع فلسطین را سر دادند، این در حالی است که دولتهای این کشورها با اعمال دیکتاتوری، سعی در سرکوب صدای حمایت از فلسطین و سانسور اخبار مربوط به جنایات رژیم صهیونیستی دارند.
سال ۲۰۰۵ میلادی (۱۳۸۴ هجری شمسی) برای نخستینبار در دنیا، یک مجله دانمارکی در اقدامی هدفمند، کاریکاتورهای موهنی از پیامبر گرامی اسلام حضرت محمد مصطفی(ص) منتشر کرد که در فضای مجازی بهسرعت پخش شد. این کاریکاتورها بعدها در نشریه فرانسوی شارلی ابدو هم تجدید چاپ شد، تا خشم دوباره مسلمانان جهان را برانگیزد.
این کاریکاتورها در ادامه در نشریات کشورهای فرانسه، اسپانیا، ایتالیا، آلمان، نروژ، هلند، سوییس، لهستان و چک هم چاپ شد. همچنین سال ۲۰۰۸ پس از آنکه پلیس 3 نفر را به اتهام توطئه برای قتل طراح کاریکاتورها دستگیر کرد، چندین نشریه دانمارکی اقدام به چاپ مجدد این کاریکاتورها کردند. افزون بر دانمارک، نشریات کشورهای سوئد، اسپانیا و هلند ضمن گزارش دستگیری مظنونان، کاریکاتورها را منتشر کردند.
با محوریت این کاریکاتورها بود سال ۲۰۰۶ میلادی (۱۳۸۵ هجری شمسی) فیلم مستند کوتاه «فتنه» توسط یک فیلمساز هلندی ساخته شد. شروع این مستند، تصویری از صفحات قرآن کریم بود که با تصویری از کاریکاتور موهن آغاز و در آن به آیات قرآن و شخصیت پیامبر(ص) توهین میشد. در انتهای فیلم نیز از مسلمانان خواسته میشود این آیات را خودشان از قرآن پاره کرده و دور بریزند و جلوی گسترش اسلام را بگیرند. خیلی زود این فیلم و کاریکاتورهای موهن رسانهای شدند و مسلمانان در سراسر جهان به خشم آمدند و تظاهراتهای اعتراضی علیه کشور دانمارک در جهان شکل گرفت. در این میان برخی مقامات کشورهای اسلامی واکنش نشان دادند و تعدادی از کشورهای اسلامی نیز علیه کالاهای دانمارکی تحریم وضع کردند. در ایران هم علاوه بر تظاهرات، چند اقدام ابتکاری صورت گرفت و برخی شرکتهای بزرگ دانمارکی تحریم شدند.
هتک حرمت گروههای اسلامستیز دانمارکی به اینجا ختم نشد. در طول سالهای گذشته هر وقت خبری از اهانت اروپاییها به قرآن کریم، پیامبر اسلام یا مقدسات اسلامی منتشر میشد، نام افراد یا گروههای افراطی اسلامستیز نیز به عنوان عاملان اصلی این هتک حرمتها به میان میآمد. در جریان هتک حرمتهای سریالی به قرآن هم که امسال انجام شد، اسلامستیزان دانمارکی در کنار سلوان مومیکا (عامل موساد) که در سوئد اقدام به آتش زدن قرآن کریم میکرد، اهانت به قرآن و مقدسات اسلامی را از سر گرفتند.
با همه اینها، باید به سال 2005 برگشت و سرآغاز این هتک حرمتها را در روزنامه دانمارکی «یولاندز پستن» جستوجو کرد؛ زمانی که کورت وسترگارد، کاریکاتوریست دانمارکی اقدام به انتشار 12 کاریکاتور از پیامبر گرامی اسلام حضرت محمد مصطفی(ص) کرد.
18 سال از آن روزها میگذرد و همانطور که اشاره شد، در طول سالهای اخیر گروهها و افراد تندرو اسلامستیز پای ثابت برنامهها و اقدامات هماهنگشده برای هتک حرمت قرآن و مقدسات اسلامی بودهاند. امروز اما وضعیت فرق کرده است؛ حالا مردم دانمارک با حضور گسترده و قابل توجه خود در خیابانهای کپنهاگ پایتخت این کشور، فریاد حمایت از مساله اول و اصلی اسلام در یک قرن گذشته را سر میدهند. در تصاویری که از تجمع روز دوشنبه دانمارکیها منتشر و مخابره شده، هزاران نفر از معترضان به جنایات رژیم صهیونیستی، ضمن حمایت از مردم فلسطین، شهادت هزاران نفر از مردم غزه از جمله کودکان و زنان را محکوم کردند.
حالا دوباره برگردیم به سال 2005؛ کورت وسترگارد، کاریکاتوریست دانمارکی که برای نخستین بار اقدام به طراحی کاریکاتورهای موهن از پیامبر اسلام کرده بود، با هراس از عواقب اقدام خود و از ترس جانش، به مدت 15 سال به صورت مخفیانه زندگی کرد. او به طور شبانهروزی تحت حفاظت نیروهای پلیس دانمارک قرار داشت و در این بین چندین بار نیز تهدید به قتل شد.
وسترگارد در روزهای پایانی تیرماه 1400، در ۸۶ سالگی مرد اما در خواب هم نمیتوانست متصور این باشد که مردم دانمارک 2 سال پس از مرگ او، نهتنها به ضدیت با اسلام نمیرسند که با حضور گسترده خود در خیابانهای کپنهاگ و با انجام تظاهرات حمایتشان را از قبله اول مسلمانان دنیا در مقابل رژیم کودککش تحت حمایت غرب اعلام میکنند.