قائممقام وزیر جهاد کشاورزی گفت: با عرضه بهموقع گوشت داخلی و گوشت قرمز وارداتی، قیمت شقه گوسفندی روند کاهشی به خود گرفت و به کیلویی 360 تا 380 هزار تومان رسید.
علیرضا پیمانپاک دیروز در برنامه میز اقتصاد شبکه یک عنوان کرد: تلاش وزارت جهاد کشاورزی این است که با واردات مدیریت شده گوشت قرمز و همچنین تأمین مستمر نهادههای تولید دام و طیور، ثباتی در بازار پروتئین کشور ایجاد کنند و این واردات مدیریتشده حداقلی بوده تا به تولید داخل لطمه وارد نکند.
وی همچنین گفت: تأمین نهادههای جو، کنجاله و ذرت دامی باعث ثبات در بازار شده و با واردات گوشت قرمز تازه کنترل قیمت در بازار صورت گرفته و روند نسبی کاهش قیمت هم اتفاق افتاده است.
قائممقام وزیر جهاد کشاورزی گفت: البته در 6 ماه دوم سال مصرف گوشت هم افزایش مییابد اما با تأمین بهموقع گوشت، روند تثبیت و حتی کاهش قیمت اتفاق افتاده است و بازاررسانی مستمر هم انجام میشود، به گونهای که هم برای تولیدکننده به صرفه باشد و هم برای مصرفکننده قابل خرید باشد. در این زمینه گوشت شقه گوسفندی کیلویی 360 تا 380 هزار تومان است که به نظر قیمت مناسبی است.
وی این را هم گفت: اگر ثبات در تأمین نهادههای دامی اتفاق افتد روند کاهشی باز هم ادامه پیدا میکند.
وی درباره تأمین نهاده جو گفت: میزان جو در سامانه بازارگاه 100درصد افزایش یافته و روی سامانه کیلویی 8 هزار تا 8200 تومان به فروش میرسد؛ در حالی که قیمت مصوب جو 11200 تومان بوده یعنی 30 درصد کمتر از قیمت مصوب عرضه میشود که این مسأله به کاهش هزینه تمامشده دامدار منجر میشود.
پیمانپاک همچنین گفت: برای تأمین نهادههای دامی تنوع بازارهای مبدأ انجام شده و از کشورهای اوراسیا پیشخرید و سلفخریدی جو و نهادههای دامی انجام شده که این امر به کاهش هزینه تمامشده نهادهها و همچنین هزینه تولید منجر میشود و اگر بتوانیم روزانه 250 تن گوشت وارداتی گرم به بازار عرضه کنیم، قیمتها را کنترل میکند. در حال حاضر تأمین گوشت روزانه 230 تا 250 تن است که عمدتا در استان تهران توزیع میشود چون استان تهران بازار بزرگ مصرف است و خود در زمینه دام تولید آنچنانی ندارد. حتی روزانه 10 هزار رأس گوسفند از استانهای دیگر برای تأمین گوشت وارد تهران میشود، بنابراین اگر ما بتوانیم بازار تهران را کنترل کنیم خود به خود به تثبیت قیمت در کشور منجر میشود.
قائممقام وزیر جهاد کشاورزی در ادامه گفت: اخیرا در استانهای البرز، قم، خراسان رضوی و آذربایجان شرقی توزیع گوشت قرمز به وسیله شبکه زنجیرهای انجام میشود تا قیمت در آنها هم کنترل شود و در تلاش هستیم روزانه تا 250 تن گوشت وارداتی قرمز در کنار تولید داخل عرضه شود. در کنار آن مجموعههای قطعهبندی و فروشگاههای زنجیرهای در عرضه گوشت و مرغ به مصرفکنندگان فعالیت میکنند تا از آشفتهبازار جلوگیری شود.