printlogo


کد خبر: 270382تاریخ: 1402/8/7 00:00
مصرف نوشابه و نمک استخوان را پوک می‌کند

پوکی استخوان بیماری‌ای‌ است که برای افراد مسن خطر مرگ در پی دارد. کارشناسان برای جلوگیری از دچار شدن به چنین بیماری‌ای کاهش مصرف نوشابه‌های گازدار و نمک، همچنین استفاده از مواد مغذی دارای کلسیم را توصیه می‌کنند. رئیس گروه تغذیه و دارویی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در این باره گفت: مصرف‌کنندگان نوشابه‌های گازدار بیشتر در معرض کمبود کلسیم و پوکی استخوان هستند. دکتر فرشته فزونی با اشاره به نقش بسیار مهم تغذیه مناسب در پیشگیری از پوکی استخوان، گفت: پوکی استخوان بیماری شایعی است که با خطر شکستگی‌های خود به خودی استخوان‌ها همراه است. به گفته وی، اگر فعالیت بدنی فرد کم یا رژیم غذایی وی نامناسب و حاوی مقدار کمی کلسیم باشد، بتدریج کلسیم استخوان‌ها ‌کاهش می‌یابد و شکننده می‌شوند. وی مصرف منابع کافی پروتئین و املاح را برای حفظ سلامت استخوان‌ها ضروری دانست و دریافت مقادیر کافی کلسیم همراه با فعالیت بدنی را باعث بالا رفتن ذخیره استخوانی کلسیم عنوان کرد. 
فزونی خاطرنشان کرد: معمولا زنان بیش از مردان دچار پوکی استخوان می‌شوند و این بیماری در افراد لاغر و کسانی که در فامیل نزدیک خود سابقه پوکی استخوان دارند بیشتر دیده می‌شود. رئیس گروه تغذیه و دارویی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از لبنیات به عنوان منبع خوب کلسیم نام برد و گفت: مقدار مناسب روزانه کلسیم برای بزرگسالان بین ۱۰۰۰ تا ۱۲۰۰ میلی‌گرم است و هر لیوان شیر ۳۰۰ میلی‌گرم از این نیاز را تأمین می‌کند. 
وی افزود: مصرف منابع حاوی منیزیم نظیر آجیل و سبزی‌های برگ سبز تیره نیز به اندازه مصرف کلسیم اهمیت دارد. انواع مغز دانه‌ها مثل بادام، کنجد و... از منابع خوب کلسیم و منیزیم هستند اما زیاده‌روی در مصرف آنها موجب اضافه وزن و چاقی می‌شود. وی با اشاره به ضرورت مصرف امگا ۳ برای سلامت بدن و استخوان‌ها، گفت: انواع ماهی، گردو و جوانه گندم حاوی اسیدهای چرب مفید هستند و در صورتی که همراه با غذاهای حاوی کلسیم استفاده شوند، می‌توانند در پیشگیری از بروز پوکی استخوان موثر باشند. 
وی همچنین افزود: مصرف بیش از حد نمک نیز باعث افزایش دفع کلسیم از بدن می‌شود. نمک زیاد، کلسیم را از استخوان‌ها جدا می‌کند و باعث دفع آن از ادرار می‌شود. در نتیجه زمینه ایجاد پوکی استخوان یا تشدید آن فراهم می‌شود، به گفته فزونی، مصرف سیگار و غذاهای پرچرب نیز باعث اختلال در جذب کلسیم می‌شود.

Page Generated in 0/0056 sec