تلاش ناکام کادر پزشکی برای نجات جان دانشآموزی که به دلیل افت فشار و برخورد سرش به سکوی مترو به کما رفته بود
آرمیتا گراوند، دختر دانشآموز تهرانی که اوایل مهر امسال هنگام عزیمت به مدرسه در ایستگاه متروی میدان شهدا دچار افت فشار و بیهوشی شده بود، پس از به ثمر ننشستن معالجات گسترده پزشکی و 28 روز بستری در بخش مراقبهای ویژه، روز گذشته درگذشت.
این دختر نوجوان صبح 9 مهر در حالی که به همراه دوستان خود قصد ورود به داخل واگن مترو را داشت، ناگهان با افت فشار مواجه شد و با برهم خوردن تعادلش، از پشت سر به لبه سکوی مترو برخورد کرد و مصدوم شد.
شدت برخورد به حدی بود که وی برای دقایقی دچار ایست قلبی شد و پس از تلاش امدادی چند نفر از شهروندان، کارکنان مترو و عوامل اورژانس، برای ادامه درمان به نزدیکترین بیمارستان تخصصی اعزام شد.
آسیب مغزی وارده به مصدوم باعث شد وی مدتی را در وضعیت کما به سر ببرد و متاسفانه روز گذشته فوت کرد. بر اساس نظریه رسمی پزشکان، آرمیتا گراوند پس از افت ناگهانی فشار خون، دچار سقوط، ضربه به مغز و به دنبال آن تشنج مداوم، کاهش اکسیژنرسانی مغزی و ادم مغزی شد.
پزشکان هفته گذشته مرگ مغزی وی را تایید کردند اما خانواده وی همچنان امیدوار به بازگشت او به زندگی بودند.
البته برخی از همان ابتدای این حادثه تلاش کردند از آن به عنوان ماجرایی برای ایجاد تنش و آشوب در کشور استفاده کنند اما انتشار فیلم کامل ورود آرمیتا گراوند به مترو از ابعاد مختلف تا لحظه بیهوشی، همچنین اظهارات شاهدان حاضر در صحنه، مشخص کرد این دختر نوجوان به دلیل افت فشار و برخورد سرش به لبه بیرونی ایستگاه دچار این حادثه شده است.
گفتنی است بلافاصله پس از وقوع این حادثه، مسؤولان ایستگاه مترو با اورژانس تهران تماس گرفتند و دقایقی بعد امدادهای اورژانسی به آرمیتا ارائه شد و در نهایت با هدایت اورژانس وی به یکی از بیمارستانهای تهران اعزام شد تا روند درمانیاش طی شود.
رسانههای معاند از همان ابتدای این حادثه در پی ایحاد جو روانی منفی و ابهام در جامعه با تولید اخبار و گزارشات مغرضانه بودند و در همین راستا با تولید اخبار مختلف در پی القای ادعای حمله به آرمیتا گراوند بودند، در حالی که بر اساس تمام مستندات و فیلم دوربینهای مدار بسته ایستگاه، آنچه برای آرمیتا رخ داد چیزی جز یک حادثه نبود، به گونهای که «فاطمه» همکلاسی، دوست صمیمی و همراه «آرمیتا گراوند» در این باره گفت: «آن روز مثل همیشه که با هم قرار داشتیم اول من به ایستگاه مترو رسیدم و بعد هم آرمیتا آمد؛ همه چیز عادی بود، آهنگ گوش کردیم، حرف زدیم و کلی خندیدیم؛ ابتدا مهلا وارد واگن شد، بعد آرمیتا و در آخر هم من وارد قطار شدم ولی «آرمیتا» در کمتر از یک ثانیه و به ناگاه با پشت به زمین افتاد و سرش با زمین (حاشیه سکو) برخورد کرد. وقتی آرمیتا را بلند کردم، دیدم دستم خونی شده و متوجه شدم سر وی زخم برداشته که در نهایت با کمک مردم، آرمیتا را به خارج از قطار و کنار سکو انتقال دادیم و برای نجات وی تلاش کردیم».
مهلا دیگر همکلاسی و دوست آرمیتا نیز که روز حادثه همراه او بود، ماجرای آن روز را اینطور تعریف کرد: «آن روز (یکشنبه) مثل همه روزهای دیگر با فاطمه و آرمیتا در مترو (ایستگاه شهدا) قرار داشتیم که به مدرسه برویم؛ وقتی وارد ایستگاه شدم، قطار آمده بود و فاطمه و آرمیتا که زودتر رسیده بودند، منتظرم بودند؛ برای اینکه به قطار برسیم با سرعت حرکت کرده و داخل واگن شدیم، اول من و بعد هم آرمیتا و سپس فاطمه وارد مترو شدیم، ولی در کمتر از یک ثانیه «آرمیتا» با پشت سر به زمین خورد.
فاطمه دستهای آرمیتا و من پاهای او را گرفتیم و با کمک چند نفر او را به بیرون واگن قطار و حاشیه سکو منتقل کردیم؛ انگار آرمیتا مرده بود اما با تلاش ماموران مترو و یک خانم که فکر کنم پرستار بود، او دوباره زنده (احیا) و با آمبولانس به بیمارستان انتقال داده شد».
مسعود درستی، مدیرعامل مترو گفت: طبق تصاویر دوربینهای ایستگاه مترو نیز، فاصله رفتن آرمیتا به واگن مترو تا خروج او به دلیل بدحالی تنها چند لحظه است که هرگونه شائبه درگیری را رد میکند.
تصاویر موجود با توجه به حضور راهبر مترو که در ویدئوی منتشر شده در حال ورود به کابین خود است و ناظر ورود آرمیتا به واگن و خروج از آن به دلیل بدحالی است، گواه صحت فیلم است.
پدر و مادر آرمیتا که از حجم خبرسازی درباره دخترشان شوکه و شگفتزده بودند، ادعای هرگونه برخورد فیزیکی با آرمیتا را رد کردند. تلاش مذبوحانه رسانههای معاند برای وارونهنمایی این ماجرا نشان از طراحی همهجانبه معاندان و دشمنان امنیت مردم و نظم جامعه برای تحت تاثیر قرار دادن آرامش کشور داشت اما برخلاف تصور خام این دشمنان، تیر آنها با هوشیاری رسانههای داخلی و پاسخگویی سریع، کامل و بدون شائبه مسؤولان امر از همان ابتدا به سنگ خورد.