printlogo


کد خبر: 270527تاریخ: 1402/8/10 00:00
تعهد تمام عیار یمنی‌ها نسبت به فلسطین

دکتر سعد‌الله زارعی: در عملیات توفان الاقصی فلسطینی‌ها ابتکار عمل به خرج دادند و برای نخستین بار به منطقه عملیاتی دشمن نفوذ و به دشمن صهیونیست ضربات مهلکی وارد کردند. حماس در این عملیات موفق شد برای نخستین بار مناطقی از محیط تحت اشغال دشمن را به تصرف درآورد و جمع قابل توجهی از نظامیان خط مقدم رژیم را از بین ببرد و تعداد زیادی را اسیر بگیرد. این عملیات  موازنه قدرت را با طرف اسرائیلی تغییر داد و هیچ حادثه‌ای هم نمی‌تواند این موفقیت بزرگ را تحت‌الشعاع قرار دهد. 
از سوی دیگر رژیم صهیونیستی اعلام کرد تا ریشه‌کن کردن کامل حماس و مقاومت فلسطین، جنگ را ادامه می‌دهیم و به هر اقدامی دست می‌زنیم تا به این نتیجه راهبردی برسیم. در طول ۲۵ روز گذشته، همه منتظر بودند ببینند اسرائیل در عملی کردن وعده‌ای که داده است می‌خواهد چه کار کند. پس از بررسی اوضاع و مشورت‌گیری از دولت‌های پشتیبان این رژیم در غرب شامل آمریکا، فرانسه، انگلیس و آلمان، اینها راهبرد عملیات زمینی و همزمان تبدیل منطقه غزه به زمین سوخته را در دستور کار قرار دادند لذا منطقه پرجمعیت غزه را بمباران‌ وسیع و وحشیانه‌ای کردند و هیچ ملاحظه‌ای در این زمینه نکردند. 
اما هر چه جلوتر آمدند، اقدام آنها با واکنش‌های بسیار زیادی در سطح جهان بویژه در جهان اسلام مواجه شد. از طرف  دیگر جریانات مقاومت در سطح منطقه هم تا حدود زیادی پای کار آمدند. حزب‌الله در بخش شمالی اقداماتی را انجام داد که این اقدامات سبب شد اسرائیل ناگزیر شود حجم عظیمی از نیروهای نظامی خود را به سمت شمال گسیل و در عین حال منطقه‌ای در شعاع 30 کیلومتر را از سکنه خالی کند و آنها را به پناهگاه‌ها ببرد. اقدامات مقاومت در عراق و سوریه هم سبب فشار شدید روی نیروهای نظامی آمریکا در منطقه و فشار روی دولت آمریکا شد. مقاومت یمن هم با شلیک موشک و ارسال پهپاد و نفوذ در منطقه جنوب رژیم صهیونیستی یعنی منطقه ایلات این منطقه را در معرض تهدید جدی قرار داد. 
بنابراین سیاست ایجاد زمین سوخته با شکست‌هایی، هم در سطح افکار عمومی در جهان و هم در سطح عملیاتی نیروهای مقاومت مواجه شد. رژیم صهیونیستی البته به کشتارها ادامه می‌دهد اما هیچ چشم‌اندازی از این کشتارها برای بهبود وضعیت اسرائیل مشاهده نمی‌شود. هزاران اظهارنظر و صدها مقاله درباره بی‌نتیجه بودن بمباران‌های کور اسرائیل علیه مردم غزه وجود دارد. 
در راهبرد دوم که نفوذ زمینی به منطقه غزه بود، رژیم صهیونیستی بعد از روزها وعده و برگزاری مانور و ژست نظامی گرفتن و تشکیل جلسه کابینه اضطراری، طی چند روز گذشته یعنی از روز جمعه تلاش کرد به این نفوذ زمینی جامه عمل بپوشاند اما به‌رغم گذشت چند روز از این اقدام، دستاورد قابل توجهی در عملیات زمینی  پیدا نکرد و صدها کشته در این صحنه داد و ده‌ها تانک و نفربر اسرائیل هم در عملیات نفوذ به غزه از دست رفت. در نهایت مساله نفوذ به غزه هم افقی پیدا نکرد و انتقادات نسبت به اسرائیل شروع شد و دائماً این انتقادات در حال گسترش است کما اینکه در داخل اسرائیل هم آنهایی که روی عملیات زمینی توافق داشتند، شروع به انتقاد از عملکرد ارتش در حوزه زمینی کردند. در سطح افکار عمومی نیز بنا بر نظرسنجی‌هایی که غربی‌ها از ساکنان غاصب اسرائیلی انجام دادند، 49 درصد ساکنان غاصب اسرائیلی گفتند عملیات زمینی بی‌نتیجه است و ارتش موفق نخواهد شد از طریق عملیات زمینی بر حماس و نیروهای مقاومت غلبه کند و تنها 29 درصد از این حملات حمایت کردند؛ این در حالی است که یک هفته قبل از این، عدد حامیان عملیات زمینی در بین شهروندان صهیونیست 65 درصد بود که ظرف یک هفته، 65 درصد به 29 درصد تقلیل یافت و اینها همه نشان‌دهنده راه دشواری است که رژیم صهیونیستی برای تحقق وعده تسلط بر غزه از طریق عملیات زمینی پیش رو دارد.
جریانات مقاومت در سطح منطقه اعم از یمنی‌ها، عراقی‌ها، سوری‌ها، لبنانی‌ها و جمهوری اسلامی ایران تعهد خود را نسبت به موضوع فلسطین نشان می‌دهند. چون مساله فلسطین فراتر از مساله حماس و مسائل اخیر است و از قدیم مساله فلسطین به عنوان یک موضوع مشترک اسلامی بویژه موضوع مشترک در بین جریانات مقاومت مطرح بوده بنابراین آنها با توجه به تعهدی که نسبت به موضوع فلسطین دارند به موازات تشدید اقدامات اسرائیل علیه فلسطینی‌ها، اقداماتی را برای حمایت انجام دادند که البته تاکنون بیشتر جنبه نمادین داشته است؛ به این معنا که این گروه‌ها به صورت بسیار محدود به این جنگ ورود کردند. گروه‌های مقاومت نشان دادند اگر به طور جدی درباره فلسطین و مقاومت فلسطین احساس خطر کنند، می‌توانند به نفع فلسطین و فلسطینی‌ها به صورت تمام‌عیار وارد نبرد شوند.

Page Generated in 0/0128 sec