در تحولی بیسابقه طی نیم قرن اخیر، 2 کشور عربی برای مبارزه با رژیم اشغالگر قدس اعلام آمادگی کردند. پس از آنکه سخنگوی ارتش یمن هفته گذشته به طور رسمی ارسال نخستین پهپادهای انفجاری و راکتها به سمت سرزمینهای اشغالی را به انتقام خون بیگناهان غزه تایید کرد، این بار نوبت الجزایریها بود تا اختیارات لازم برای ورود به جنگ با رژیم صهیونیستی را به دولتشان بدهند. آخرین بار که 2 دولت عربی به طور همزمان به اسرائیل اعلان جنگ دادهاند، به عملیات موازی جمهوریهای عربی مصر و سوریه در صحرای سینا و بلندیهای جولان در رمضان 1973 میلادی موسوم به یوم کیپور مربوط میشود؛ جنگی که با وجود آغاز درخشانش، پایانی نافرجام برای این 2 کشور عربی داشت و به شکست سنگین آنها ختم شد. در جنگ حاضر فلسطین اشغالی که نزدیک به یک ماه از آن میگذرد اما هیچ دولت به رسمیت شناختهشده عربی تا هفته سوم جدال مقاومت فلسطین و لبنان با رژیم اشغالگر قدس، به طور رسمی تلآویو را تهدید به برخورد نظامی نکرده بود. نه حکومت خودگردان رامالله (کرانه باختری) و حکومت حماس در غزه توسط سازمان ملل به عنوان دولتهای مستقل به رسمیت شناخته میشوند و نه حملات تلافیجویانه شاخههای مقاومت در لبنان، سوریه و عراق به سرزمینهای اشغالی طی این مدت با تایید رسمی دولتهای این 3 کشور همراه بوده است. در عین حال دولت نجات ملی یمن در صنعا که ارتش ملی یمن را تحت اختیار دارد نیز توسط سازمان ملل به رسمیت شناخته نمیشود اگرچه با برخی کشورها از جمله ایران، روسیه و عمان روابط دیپلماتیک برقرار کرده است. از این جهت، تصمیم روز پنجشنبه گذشته مجلس الجزایر برای تصویب اعطای مجوز قانونی به نیروهای مسلح این کشور برای نبرد با رژیم صهیونیستی در حمایت از ملت مظلوم فلسطین، یک حرکت بسیار مهم و رو به جلو در جهان اسلام محسوب میشود. نکته جالب رأی صددرصدی مجلس سفلای نمایندگان پارلمان الجزایر به قانون «اجازه جنگ با اسرائیل» بود که در ادوار جدید مجلس این کشور بیسابقه است. جلسه رایگیری روز پنجشنبه فضایی بیمانند داشت و نمایندگان با شعارهای حماسی در حمایت از مردم و گروههای مقاومت فلسطین و در دست داشتن پلاکاردهای حاوی پرچم فلسطین، به استقبال به رای گذاشته شدن قانون مزبور رفتند و در نهایت همگی تصویب آن را جشن گرفتند. این رایگیری تنها یک روز پس از اول نوامبر، سالگرد جنگ آزادیبخش الجزایر علیه استعمار فرانسه برای الجزایریها بسیار نمادین بود و زنده بودن انقلاب تاریخیشان علیه استعمارگران اروپایی را نشان داد.
قانون مزبور به عبدالمجید تبون، رئیسجمهور الجزایر و فرمانده کل قوای این کشور اجازه میدهد در صورت لزوم برای دفاع از مردم بیگناه نوار غزه با رژیم صهیونیستی وارد جنگ شود. با توجه به اینکه الجزایر از یکی از قدرتمندترین ارتشهای عربی همچنین قاره آفریقا برخوردار است، ورود احتمالی این کشور به جنگ با اسرائیل که متحد نظامی آمریکا و ناتو است، میتواند سراسر حوزه دریای مدیترانه و چه بسا تنگه مهم جبلالطارق را تحتالشعاع قرار دهد.
* گسترش بینالمللی محکومیت رژیم صهیونیستی و قطع رابطه دیپلماتیک با تلآویو
الجزایر همانند ایران هیچ رابطه دیپلماتیک رسمی با اسرائیل ندارد و در عین حال دولت این کشور یکی از حامیان قدرتمند تحریم رژیم صهیونیستی توسط اتحادیه عرب و مقاومت در مقابل عضویت این رژیم در اتحادیه آفریقا بوده است. الجزایر در این زمینه تنها نیست و در کنار جمهوری اسلامی ایران، کومور، جیبوتی، عراق، لبنان، لیبی، موریتانی، عمان، قطر، عربستان سعودی، سومالی، سوریه، تونس، یمن – چه دولت نجات ملی و چه دولت در تبعید – افغانستان، بنگلادش، برونئی، اندونزی، مالزی، مالدیو، مالی، نیجر، پاکستان، کوبا، کرهشمالی و ونزوئلا، جزو 28 عضو سازمان ملل است که رژیم صهیونیستی را به رسمت نمیشناسند. در عین حال از زمان آغاز جنایتهای اخیر صهیونیستها در نوار غزه، 4 کشور کلمبیا، بولیوی، بحرین و اردن نیز سفرای اسرائیل را اخراج و روابط خود را موقتا با تلآویو قطع کردهاند. مجلس بحرین روز پنجشنبه اعلام کرد روابط اقتصادی منامه با تلآویو به دلیل تداوم جنایات ارتش رژیم صهیونیستی در غزه و کشتار مردم بیگناه فلسطین قطع و سفیر این شیخنشین خلیج فارس از تلآویو فراخوانده شده است. هرچند هنوز دولت بحرین در این مورد اظهارنظری نکرده است. دیگر کشورهایی عربی از جمله کویت و عمان نیز اخیرا به اعلام حمایت رسمی از فلسطین پرداختهاند. نمایندگان پارلمان کویت در جلسه اعلام محکومیت رژیم صهیونیستی، کوفیه یا چفیه فلسطینی را به طور نمادین به گردن آویختند. کمی قبلتر نیز ولیعهد کویت نقض قوانین بینالمللی توسط رژیم صهیونیستی را محکوم کرده بود. در خارج از خاورمیانه علاوه بر کوبا و ونزوئلا که روابط دیپلماتیک با رژیم صهیونیستی ندارند، اسپانیا، شیلی، نیکاراگوئه، بولیوی و کلمبیا نیز در سطح دولتی جنایات اسرائیلیها در غزه را محکوم کردهاند.